עבור לתוכן

עשיתי OC למעבד E8400 ל 3.5GHz , אך לא מרגיש הבדל בביצועים במשחקים...

Featured Replies

פורסם

בעקרון רציתי לשפר ביצועים במשחקים בעיקר בשביל המשחק BF 3 לפני כן התדר היה לי על ברירת מחדל 3.0GHZ ,עכשיו עשיתי OC ל 3.5GHZ

וציפיתי שזה ישפר לי את ה FPS אך לא רואה שינויים (בביצוע הכללי של המחשב דווקא טיפה כן מרגישים שהמחשב עובד יותר מהר),

השאלה אם ה OC אמור להשפיע על ה FPS במשחקים?

פורסם

תלוי במשחק ותלוי איפה צוואר הבקבוק.

יכול להיות שכרטיס המסך הוא זה שמגביל.

פורסם

BF3 אוהב מעבדי 4 ליבות, יכול להיות שבגלל זה אתה לא מרגיש שיפור משמעותי.

כמו כן שיפור של 500MHZ לא יעשה הבדלים כ''כ גדולים.

פורסם
  • מחבר

אני אתאר את הרקע למה בכלל עשיתי OC ,כי חבר עשה OC וקיבל שיפור של כ 15-20 FPS לכן גם אני עשיתי OC אך לא מרגיש שיפור במשחקים

זאת הודעה שהשארתי בפורום משחקים שקשורה לנושא הנ"ל ,אני מאמין שפה אני אוכל לקבל הבהרות יותר טובות:

אני רוצה להבין מאיפה מגיע הפער הגדול של ה FPS במשחק הזה בין המחשב שלי למחשב של חבר:

ה FPS אצלו נע בין 60 מקסימום והמינימום יורד לאזור ה 45 גג.

אצלי ה FPS נע בין 45 והמינימום באיזור ה 27 .

--אצלי מעבד E8400 שעבר OC ל 3.5 ולחבר Athlon II x3 Triple Core 455 שעבר OC ל 3.6

--אצלי כרטיס הגרפי HD4870 אצלו 5770 .

--זכרון שנינו 4 גיגה אצלי DDR2 אצלו DDR3.

אני מבין שהמעבד שלו קצת יותר טוב אבל כרטיסי המסך שלנו בעקרון שווים אפילו ראיתי ששלי מנצח בחלק מהשוואות

עכשיו הוא עשה היום OC גם לכרטיס המסך Aעם שיפורים כמו GPU CLOCK העלה ל משהו כמו 950 וה- MEMORY CLOCK ל 1350

גם אני עשיתי OC קטנטן :GC 780MHZ וה MC 950(משום מה אין באפשרותי לעשות OC יותר מזה מתחילים בעיות)

שנינו משחקים משחקים על הגדרות HIGH הוא על 1920*1080 אני על 1920*1200(ניסיתי גם את ה 1920*1080).

אני מבין שהוא עשה OC יותר טוב משלי אבל הבדל של 15- 20 FPS בנינו נשמע הזוי ,לא?

למישהו יש הסבר מאיפה מתבטא הפער?

נ.ב: עם עושים OC למעמד מ 3.0GHZ ל 3.5GHZ לא אמורים לראות שיפור ב FPS כי אצלי ה FPS נשאר אותו הדבר לפני ה OC ואחרי !?

פורסם

ענית לעצמך על שאלת המחקר:

האם OC ל3.5GHZ משפיע על הFPS ב BF3 ?

בדקת את זה בעצמך -

והגעת למסקנה שלא...

פורסם
  • מחבר

התשובה שלך פה:

http://www.techspot.com/review/458-battlefield-3-performance/page7.html

מומלץ בכל מקרה לקרוא את כל הסקירה ולא רק את ה-CPU Scaling

אז הבנתי OC לא משפיע לפחות במשחק הזה על ה FPS אם זאת:

לפי מה שהבנתי מהסקירה זה שמעבדי אינטל מתאמצים פחות ממעבדי AMD ובנוסף שסוג המעבד בין אם זה 2 ,4 או 6 ליבות אין לזה השפעה משמעותית על ביצועי FPS במשחק כאשר המעבדים נבחנו עם אותו כרטיס גרפי(מה שסותר ש 4 ליבות עדיף משמעותית על פני 2 ליבות),הבנתי נכון? - אם כן :

אז עכשיו אני עוד יותר מוטרד כי לפי הסקירה למעבד שלי שזה 2 ליבות לא צריך להיות חסרון משמעותי מזה שיש לחבר שלי שזה 3 ליבות זה אומר שיכול להיות שהפער ב FPS בין המחשב שלי לזה של החבר זה יכול להיות בהבדלים בכרטיסי הגרפים שלנו אבל אלו כרטיסים מבחינת ביצועים פחות או יותר זהים

היכול להיות דבר כזה שרק הOC שהו עשה לכרטיס הגרפי שלו OC זה שפתח כזה פער (פער של 20 FPS)בביצועים בנינו ?

פורסם

הכרטיס שונה - התוצאות שונות. אתה לא יכול להשוות.

לפי הגרפים בקישור שנתתי לך, למעבד יש חשיבות שולית ביותר במשחק הזה. גם מעבד שתי ליבות חזק (ויש לך אחד כזה) יהיה טוב מספיק ויתן אותם ביצועים כמו יקרים ממנו פי כמה.

פורסם
  • מחבר

זה גם מה שאני אמרתי שלפי הגרפים בסקירה המעבד שלי מספיק טוב

אך בפורום משחקים כולם חולקים על הסקירה וטוענים שהמעבד שלי שזה 2 ליבות זה שגורם ל FPS נמוך וכו..

פורסם

אולי אמרו את זה באופן כללי ולא ספציפית לאותו משחק או מבלי לבדוק את תוצאות הבנצ'ים לאותו משחק.

בדרך כלל משחקים תלויים בכרטיס גראפי יותר מבמעבד.

וזה תלוי גם באיזה הגדרות גראפיות אתה מפעיל.

אם תפעיל הגדרות גבוהות שקשה לכרטיס להריץ בFPS גבוה, גם אם המשחק מושפע מאוד מהמעבד לא בטוח שזה מה שיזיז לך את המשחק בהגדרות האלו.

יש משחקים שבהם צוואר הבקבוק יהיה המעבד יותר מהכרטיס (במיוחד למי שיש כרטיס חזק עם מעבד חלש).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים