עבור לתוכן

פתיחת ליבה בלוח 990XA

Featured Replies

פורסם

לאחר חיפוש ממושך ברשת לא מצאתי תשובה חד משמעית .

האם בלוח הנ"ל ניתן לפתוח ליבה למעבד? http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3901#sp

אשמח לקבל תשובה במהרה לפני שאני קונה אותו.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית כתוב את שם הדגם המלא.

עד כמה שאני יודע, לא.

בשביל לפתוח ליבה אתה זקוק לאפשרות Advanced Clock Calibration ב-BIOS שלמיטב ידיעתי קיימת רק בשבבי גשר דרומי מדגם SB710 ו-SB750, וכמובן למעבד מתאים.

לוחות 990X/FX מיועדים בעקרון למעבדי Bulldozer, ואם כי הם תומכים במעבדי AM3, הם אינם מציעים את האפשרות ACC.

הערה: אם אתה זקוק למעבד בעל X ליבות אז קנה מעבד בעל X ליבות. גם אם נניח שהלוח מאפשר לפתוח ליבה, אין כל הבטחה שהפתיחה תצליח (זה תלוי במעבד) ושהמעבד יעבוד בצורה יציבה. אם אתה זקוק מראש לחומרה מסוימת, קנה אותה ואל תקח הימורים מיותרים.

אם אתה קונה כבר לוח-אם כזה, לדעתי עדיף לך לחכות מעט עד להתייצבות הזמינותו המחיר של מעבדי ה-Bulldozer.

פורסם
  • מחבר

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית כתוב את שם הדגם המלא.

עד כמה שאני יודע, לא.

בשביל לפתוח ליבה אתה זקוק לאפשרות Advanced Clock Calibration ב-BIOS שלמיטב ידיעתי קיימת רק בשבבי גשר דרומי מדגם SB710 ו-SB750, וכמובן למעבד מתאים.

לוחות 990X/FX מיועדים בעקרון למעבדי Bulldozer, ואם כי הם תומכים במעבדי AM3, הם אינם מציעים את האפשרות ACC.

הערה: אם אתה זקוק למעבד בעל X ליבות אז קנה מעבד בעל X ליבות. גם אם נניח שהלוח מאפשר לפתוח ליבה, אין כל הבטחה שהפתיחה תצליח (זה תלוי במעבד) ושהמעבד יעבוד בצורה יציבה. אם אתה זקוק מראש לחומרה מסוימת, קנה אותה ואל תקח הימורים מיותרים.

אם אתה קונה כבר לוח-אם כזה, לדעתי עדיף לך לחכות מעט עד להתייצבות הזמינותו המחיר של מעבדי ה-Bulldozer.

יש לי את המעבד והליבה נפתחת ויציבה אני פשוט מחפש לוח חזק יותר לאוברקלוק(ATHLON II X 3 440).

הלוח הקיים MSI 785-E45 (ציפסט 785 ו-710)

פורסם

למיטב ידיעתי הלוח שלך לא רע כל כך ל-OC. לאיזה תדר אתה מצפה להגיע?

פורסם

הג'יגהבייט כנראה לא פותח אבל אני יודע שיש לאסרוק לוחות 990/970 שפותחים.

פורסם
  • מחבר

למיטב ידיעתי הלוח שלך לא רע כל כך ל-OC. לאיזה תדר אתה מצפה להגיע?

הגעתי מ-3.0ghz ל-3.72 יציב . אני רוצה להגיע לפחות ל-4ghz

פורסם

4Ghz זה בערך גבול התדר העליון המעשי למעבדים האלה עבור OC לעבודה 24/7 תחת קירור אוויר. כך שאתה מתקרב לערך הזה.

אני לא חושב שהחלפת לוח מצדיקה את ההשקעה, כי גם אם נניח שבאמת הלוח הוא זה שמגביל אותך (ולא המעבד, הקירור או כל רכיב אחר), מה שלא בטוח, אז לא שווה להשקיע כמה מאות שקלים בשביל לקבל עוד 300Mhz~ במקרה הטוב שהם די חסרי משמעות.

באיזו נקודה נתקעת ב-OC? האם יכול להיות שהזכרון או הקירור מגביל אותך?

אני ממליץ לך בשלב ראשון לפתוח דיון בפורום אוברקלוק ולהתייעץ שם לגבי תהליך ה-OC שכבר ביצעת. בהנחה שהמגבלה היא באמת חומרתית אז תוכל לשקול עם החלפת לוח או כל רכיב אחר אחר שווה את ההשקעה (לדעתי לא כי יותר מאזור ה-4Ghz זה כבר פחות ריאלי לצפות לקבל גם ככה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים