עבור לתוכן

בעיה במחשב Asus N55SF

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ניידASUS N55SF, המחשב הוא מחשב חדש שנקנה לפני שבוע. המחשב הזה אמור להיות די חזק עם מעבד i7, זיכרון 8 GB, וכרטיס מסך NVIDIA GT 555M 2GB.. התקנתי עליו את המשחק Battlefield 3 והמשחק פועל באיכות מעולה ברזולוציה של FULL HD

אבל.. שמתי לב לדבר שאני לא מצליח להבין אותו, כשאני משחק בלי לחבר את המחשב לחשמל כלומר רק על הסוללה אז המשחק קטוע בצורה בלתי נסבלת ואחרי 5 דקות של משחק המשחק פשוט ניתקע ואני צריך ללחוץ על ctrl+alt+delete בשביל לצאת ממנו. בהתחלה חשבתי שאולי יש לי בעיה עם הכרטיס מסך אבל אז חיברתי את המחשב לחשמל ושוב ניכנסתי למשחק ושיחקתי שעתיים רצוף והכל פעל חלק אבל אחרי שעתיים המשחק שוב ניתקע. אחרי זה שוב ניתקתי את המחשב מהחשמל ושוב המשחק קרס.. ואז הבנתי שהבעיה היא לא הכרטיס מסך אלה הטעינה. רציתי לדעת עם זאתי בכלל בעיה או שאולי בגלל שהמשחק כזה כבד אז זה לגיטימי פשוט זה המחשב הנייד הראשון שלי ואין לי ניסיון קודם. חשוב לציין שכשניסיתי לשחק בלי ההטענה אז הסוללה הייתה על 100%. בקיצור אני חושב שאולי יש איזה בעיה בסוללה הייתי שמח לשמוע מאנשים שגם משחקים במשחק הזה במחשב נייד ונתקלו באותה בעיה. חשוב לציין דבר נוסף הבעיה היא בכל המשחקים כאשר אני משחק fifa 12 ולא מחובר לחשמל אז המשחק יהיה טיפה קטוע אבל כשאני מחובר לחשמל אז הכל פועל טוב חוץ מהמשחק Battlefield 3 שפשוט ניתקע אחרי זה מה.

חשבתי שאולי הכרטיס מסך מתחמם יותר מדי ואחרי שעה בערך שהמשחק ניתקע זה בגלל מאמץ האם זה יכול להיות? יש מישהו עם מחשב כמו שלי או ברמה כמו שלי או עם כרטיס מסך דומה שידוע לו על אותה בעיה? אשמח לקבל עזרה אני פשוט מיואש!!

פורסם

ליד השעון יש לך מד צריכת חשמל , פשוט תעשה עליו קליק ימני או שמאלי [לא זוכר] ותבחר לך פרופיל הגדרות חשמל אחר או תעשה אחד משלך .

סביר להניח שזה מכוון שהמחשב לא מחובר למקור חשמל אז תדר המעבד יורד, ובגלל זה המעבד שלך ב100 אחוז..

פורסם

ליד השעון יש לך מד צריכת חשמל , פשוט תעשה עליו קליק ימני או שמאלי [לא זוכר] ותבחר לך פרופיל הגדרות חשמל אחר או תעשה אחד משלך .

סביר להניח שזה מכוון שהמחשב לא מחובר למקור חשמל אז תדר המעבד יורד, ובגלל זה המעבד שלך ב100 אחוז..

הקדמתה אותי , זה משרציתי לכתוב :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות המהירות, אני ינסה ומקווה שאני יצליח. ומה בקשר לזה שאחרי זמן מסוים המשחק פשוט נתקע (בינתיים זה נתקע רק בבאטלפילד) אבל לא נראה לי שזה בעיה של המשחק נראה לי שפשוט הכרטיס מסך מתחמם יותר מדי. יש מישהו שיש לו כרטיס מסך דומה או יותר חלש וידוע לו משהו על בעיה אחרי מאמץ מסוים? או על התחממות יתר של הכרטיס של הכרטיס מסך הספציפי הזה? או בכלל על התחממות יתר של כרטיסי מסך במחשבים ניידים?

אשמח קבל תשובות!

פורסם

יש סיכוי שהפרופיל האוטומטי לקירור הכרטיס שלך לא משהו.. והכרטיס נתקע כביכול על מנת לעצור את פעולת הרינדור ולאפשר לכרטיס להתקרר.. כשהכרטיס חוזר לכמה מעלות פחות הוא חוזר לתפקד כרגיל.

תוריד תוכנת מאמץ כמו OCCT ופשוט תעקוב אחרי הניטור של הטמפ' של הכרטיס ותראה .. אם לאחר כמה דקות [אין צורך להגזים בבדיקה] , ההרצה נתקעת ..

נ.ב , בתוך התוכנה יש לך טאב GPU 3D, זה מה שנוגע לבדיקת מאמץ למאיץ הגרפי.

פורסם
  • מחבר

LOS, תודה רבה על העצה הורדתי את התוכנה ועשיתי בדיקה ואלה הם התוצאות.

ntoodbjjdhlh.jpg

ntoodbjjdhlh.jpg

ntoodbjjdhlh.jpg

יש גם כל מיני תמונות שהתוכנה יצרה בזמן הבדיקה אם צריך אותם אני יעלה גם אותם.

אין לי מושג אם יש תקלה או אין תקלה אבל הבדיקה לא נתקעה ונתתי לה 8 דק' כמו שאמרת. אשמח לשמוע את דעתכם אם יש תקלה או אין ואם יש אז מה הפתרון.

55584050.jpg

פורסם

טוב זה נראה שמבחינת קירור הכל פיקס אצלך [לגבי הכרטיס מסך].

בקשר לתקיעה , היא מלווה בלופ של הסאונד של אותו קטע?, יש מסך כחול במקרה?, יש לך אפשרות לצאת מאותו חלון משחק בזמן התקיעה?.

תנסה לעדכן את המנהל התקנים של הכרטיס מסך או לחילופין פשוט לשנות גירסה של אותו מנהל התקן [אפילו אחד אחורה אם צריך].

העניין שהמשחק מקרטע אחרי 5 דקות הסתדר לך ? [עם שינוי ההגדרות של צריכת החשמל].

פורסם
  • מחבר

אני שמח לשמוע את זה :) .

בקשר לתקיעה אז ככה, היא לא מלווה בלופ של הסאונד כאילו בשניות הראשונות הסאונד ממשיך ואחרי זה הוא מפסיק וניהיה שקט. אין שום מסך כחול התמונה פשוט נתקעת, והאפשרות לצאת היא בעזרת ctrl+alt+delete. בקשר לשינוי של הדרייבר עדכנתי את הכי חדש עכשיו אני יעשה בדיקה ונראה עם יהיה איזה שינוי.

ובקשר לזה שהמשחק מקורטע אחרי 5 דק' זה רק כשזה עובד על הסוללה בלי חשמל ולא יצא לי עוד להתעסק כל כך הגדרות ולהעמיק בזה אבל הבנתי שזה די לגיטימי שכאשר המחשב עובד על הסוללה אז ההגדרות יהיו יותר נמוכות בישביל שהסוללה תחזיק יותר מדי זמן מעמד.

אבל זה שעצרתי את הבדיקה אחרי 8 דק' לא פגע בבדיקה? אולי עם הייתי נותן עוד איזה 10 דק' אז הטמפרטורות היו ממשיכות לעלות? וכמה זה טמפרטורה נורמלית כמה זה הגבול של הכרטיס מסך?

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

התסדר בסוף?

אני מעוניין לקנות מחשב כזה....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים