עבור לתוכן

הבדלים בין חברות זכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי 3 שאלות שרציתי לשאול לגבי זיכרונות:

א.הבנתי שאין הבדל בביצועים בתדר של הזכרונות כלומר אם יש לי זיכרון שרץ ב1333 או ב2133 לא ארגיש הבדל ובמיוחד לא במשחקים, האם הדבר נכון?

ב.האם הCL הוא מאוד משמעותי בביצועים? כלומר זיכרון למשל DDR3 1600 שיש לו CL7 וזיכרון DDR3 1600 שיש לו CL9 האם יהיה הבדל משמעותי בביצועים?(ללא קשר לעלות-תועלת אלא רק בהתחשב בביצועים)

ג.וזאת השאלה הכי חשובה אם נזניח לרגע את עניין תקציב לקניית זיכרון האם יש באמת הבדל בין זיכרון שנקנה מחברה יקרה יותר(ניקח לדוגמה את g.skill) או מחברה זולה יותר(למשל kingston)? האם ארגיש הבדלים בינהם בזמן העבודה והרצת משחקים כבדים?אם כן יש הבדל אז האם הוא יתבטא בOC יותר יציב וטוב?כי אני מתכנן לעשות OC למעבד ולזכרונות....

פורסם

1. נכון.

2. אותו דבר בדיוק, לתזמונים אין משמעות - בכלל, הזכרון, מלבד נפח, אינו מהווה צוואר בקבוק במערכת לכן לא ממש צריך להסב תשומת לב מיוחדת לנתונים השונים, אלא אם כן אתה מחפש להשיג משהו מאוד מסוים.

3. לא. כל הזכרונות מיצרנים מוכרים הם זהים באמינותם, למעט מקרים נדירים יחסית שבו יש פגם בייצור או פגם טכני אחר שבגללו דגם זכרון ספציפי הוא בעייתי. בעקרון אין שום סיבה לבצע OC לזכרונות אלא אם כן הם עוברים OC במסגרת ה-OC למעבד. במקרה שכזה אפשר לחשב באיזה תדר יעבדו הזכרונות ב-OC המתוכנן למעבד ואז לקנות מראש זכרון שלא יגביל. אם אתה מבצע OC למטרות "ספורט" אז ייתכן שגם לתזמונים יש משמעות עבורך, ואז שוב, קנה מראש זכרון שלא יגביל אותך.

פורסם
  • מחבר

תודה על כל התשובות ,

אני רוצה לקנות מעבד 2500K ולעשות לו OC! עכשיו בגלל שאני עושה לו OC אני גם מן הסתם עושה לזיכרון OC.

השאלה שלי היא אם אני קונה זיכרון שהוא 1600 אז ניתן לעשות לו OC ולמהר את התדר שלו? או שזה בלתי אפשרי ואז אני צריך לקנות זיכרון מיוחד שהוא למשל 2133 ואז הוא יוכל "לתמוך" בOC שאני עושה. קח בחשבון שהלוח אם הוא לוח טוב שתומך בOC בצורה טובה...

אשמח לתשובה.

פורסם

אם אתה עושה אוברקלוק למעבד 2500K, אתה לא עושה אוברקלוק לזכרונות. האוברקלוק בפלטפורמת SB מבוצע ע"י העלאת המכפלה של המעבד (בלוחות התומכים בכך, כמובן) ואין לזה השפעה על תדר הזכרונות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז נראה לי אני מפספס פה משהו...

תקן אותי אם אני טועה, כשעושים OC למעבדים שהם לא SB אז מעלים את מהירות הזיכרונות ולא את המכפלה, אך בSB מעלים את המכפלה ומהירות הזיכרונות נשארת קבוע?

בנוסף לזה האם בSB ניתן גם לעשות OC לזיכרון?

פורסם

בדורות הקודמים לSB גם הזכרונות וגם המעבדים מושפעים ממהירות הFSB, וכדי לעשות OC למעבד חייבים להעלות את הFSB כי המכפלות נעולות באופן שאי אפשר לעבור ערך מקסימלי מסוים (חוץ מסדרות הEXTREME).

אז אם מעלים את התדר של הFSB כדי להעלות את התדר של המעבד, בלתי נמנע שגם התדר של הזכרונות יעלה.

במערכות כאלה יש אפשרות להוריד את המכפלה של הזיכרונות כדי לפצות על השינוי, ולהימנע מלעשות להם OC.

במקרים מסוימים אי אפשר להימנע מOC לזכרונות.

בSB אין את הבעיה הזאת ולכן הרבה יותר קל לעשות OC, ואין צורך לערב בזה את הזכרונות.

בגלל שOC לזכרונות לא באמת משפיע על הביצועים, אין צורך בזכרונות המיועדים לOC.

ומהסיבה הזאת מוכרים הרבה זכרונות זולים שאפילו פרופיל דגם באתר היצרן אין להם.

אז למרות שאין צורך בזכרונות יקרים, עדיין כדאי לדעתי לקנות זכרונות (שאולי) קצת יותר טובים.

פורסם
  • מחבר

סבבה עכשיו העניין הרבה יותר מובן לי....

עוד שאלה שעלתה לי עכשיו חח מה ההבדל בדיוק בין FSB למהירות BUS?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים