עבור לתוכן

מפרט לצורכי עיצוב גרפי דו-מימדי ב-5000 ש"ח ללא מסך

Featured Replies

פורסם

ההבדל בין הכרטיסים - הראדון 9200 יהיה טוב למשחקים פשוטים ביותר ולחבר שני מסכים.

הראדון 9600XT הוא כרטיס שנועד לגיימרים, שיריץ כמעט כל משחק שיש כיום בשוק.

הבדלים באיכות התמונה - ספק אם קיימים לאיזשהו צד ואתה לא תשים לב.

הנה קצת מידע על הסנסור של לוג'יטק:

http://www.logitech.com/index.cfm?countryid=25&languageid=1&page=products/features/opticaltopics&CRID=830&parentCRID=274&contentID=6075

הוא עכבר מדוייק במיוחד עם 800DPI.. אני לא בטוח באיזה דגם של מיקרוסופט מדובר, אבל בטח אחד הזולים.

פורסם

לגבי הזיכרון -

יצא לך פעם לעבוד על תמונה בגודל A4 ברזולוציה של 600 DPI?

לי יצא.

עם 512 מגה זיכרון ההארדיסק כבר טוחן זיכרון וירטואלי.

מעבר לזה, שוב, אם אי פעם יצא לך להתעסק עם עריכת וידאו, ובתחום הגרפיקה בסופו של דבר חייבים לעשות את זה מתישהו, היום גרפיקה זה לא רק דפוס, זה כל תחומי המדיה - הדרישות המומולצות של תוכנה כמו premier הן לפחות 1G זיכרון, 3 הארדיסקים (לדעתי אפשר להתספק ב2) ומעבד בסביבות ה3GH.

אם הזיכרון נכנס לטווח המחיר לדעתי כדאי מאד להשקיע בו.

דרך אגב לא רשמת אם אתה צריך רמקולים טובים או שאתה מתכוון לחבר את המחשב למערכת - זה הבדל של עוד 100-400 ש"ח במחיר.

למיטב הניסיון שלי, עכבר יקר לא יוסיף לך יותר מידי אם אתה לא מתכוון ממש לצייר או לסרטט עם העכבר.

ברוב המקרים עכבר מיקרוסופט/לוגיטק אופטי רגיל הוא מספיק.

אם אתה מתכוון ממש לצייר במחשב, אז כבר כדאי להשקיע בלוח רגיש למגע כדוגמת הלוחות של wacom ולא בעכבר יקר.

המחירים של הלוחות האלה נעים בין 400 ל 4000 ש"ח, תלוי בצרכים שלך - תציץ באתר של wacom ובאתר של arigent היבואנים שלהם בארץ ותבין על מה אני מדבר.

דרך אגב - כל לוח כזה מגיע גםן עם עכבר תואם כך שלא צריך להשקיע גם בעכבר.

www.wacom.com

www.arigent.co.il

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שאני אעבוד עם וידאו בשנה הקרובה ולכן אשמח לקבל עוד פרטים.

מה לגבי כרטיס וידאו? אני צריך אותו? הבנתי שהוא נותן לי אפשרות דחיסה טובה יותר של הוידאו, מה הוא עוד נותן?

כמה זכרון הייתי ממליץ לי לקנות?

לגבי הרמקולים, בשלב ראשון אני אחבר אותם למערכת, אבל אשמח לקבל פרטים על מחירים של רמקולים איכותים.

פורסם

יש הבדל בין בניית מערכת שמיועדת בעיקר לוידאו למערכת שמיועדת גם לעבודה עם וידאו.

בעיקרון, בשביל לעבוד בצורה נורמלית עם תוכנות עריכת וידאו, מומלץ מה שרשמתי בהודעה הקודמת - הרבה זיכרון, מספר כוננים קשיחים כאשר כונן אחד מיועד אך ורק לקבצי הוידאו, ומעבד חזק.

אבל זה רק הבסיס.

לעבודה באמת נוחה עם וידאו מומלץ לעבוד עם שני מסכים במקביל (הרדאון 9200 נותן את האופציה הזו דרך אגב) ולעבוד עם כרטיס לכידת וידאו נוסף.

מקצוענים יגידו לך להשקיע בכרטיס לכידת וידאו של Matrox וכדי למנוע בעיות תאימות גם לקנות כרטיס מסך של Matrox.

אני לא זוכר שמות של דגמים ספציפיים כרגע, אבל זו השקעה של עוד כ1000-1500 ש"ח, ואם עריכת וידאו היא לא משהו שאתה מרוויח כסף ממנו כרגע, לדעתי האישית, ההשקעה היא לא כדאית.

למטרת לימודים כרטיס עם יכולות video in טובות וכניסת firewire יספיקו.

גם קניה של יותר מהארדיסק אחד זו המלצה בלבד, הכל במסגרת המחיר שאתה מוכן להשקיע במחשב - הארדיסק נוסף ייתן לך ביצועים יותר מהירים, ושלושה הארדיסקים נפרדים ייתנו לך עוד כמה אחוזי מהירות.

לגבי רמקולים, אני לא מבין בזה יותר מידי, אבל בהצעת מחיר שbiodome רשם, הוא רשם דגם של רמקולים.

פורסם
  • מחבר

מה זה אומר

"למטרת לימודים כרטיס עם יכולות video in טובות וכניסת firewire יספיקו"

איזה כרטיס וידאו לבחור ומה בעצם הוא מאפשר לי לעשות?

אני מבין שאני יכול לחבר את מצלמת הוידאו הדיגיטלית למחשב גם עם לוח האם שאני קונה.

אז בעצם מה נותן לי כרטיס וידאו לעשות?

פורסם

כרטיס וידאו נותן לך את האפשרות ללכוד וידאו ולדחוס אותו ממקורות אנלוגים - וידאו, טלויזיה, מצלמות וידאו רגילות.

הכוונה שלי ב"למטרת לימודים..." היא שאם המחשב שאתה קונה הוא למטרות לימוד וידאו/גרפיקה, או למטרות פרטיות אין לך מה להשקיע כלכך הרבה במערכת.

אם המערכת היא למטרות עבודה, אם אתה הולך להרוויח כסף מהעריכה/גרפיקה, אז זמן=כסף, ולכן השקעה כספית גדולה התחלתית במערכת שתעבוד מהר יותר תחסוך לך כסף בהמשך.

פורסם

אני יותר מאמין במפרט הזה -

CPU : AMD Athlon XP 2800+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 947.28 ] 1

Motherboards for AMD : Gigabyte GA-7N400 Pro2 nForce2 U400 Motherboard (Dual DDR,AGP8,Sound,RAID,SATA,Firewire,G-LAN,USB 2) [ ¤ 693.13 ] 1

Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 519.85 ] 2

CPU Cooling : Thermaltake Volcano 10 Highest Performance Cooler for AMD [ ¤ 102.39 ] 1

Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 630.12 ] 1

Video Cards : Gigacube Radeon 9200 VIVO 128MB DDR 128bit Retail Video Card [ ¤ 519.85 ] 1

Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.98 ] 1

CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Liteon 16/48 Retail [ ¤ 217.39 ] 1

CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW [ ¤ 262.55 ] 1

Keyboards : Microsoft Multimedia Keyboard + Optical Mouse KIT [ ¤ 156.9 ] 1

Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB 300W Case [ ¤ 302.2 ] 1

Cooling / Modding : HEC 3.5" 2xUSB/2xFirewire/Sound External Panel [ ¤ 91.89 ] 1

VIVO, (video in/video out)f הוא דבר יעיל לפחות לפני שאפשר להרשות לעצמך כרטיס לכידת וידאו מקצועי.

1G זיכרון - חובה לכל מערכת גרפיקה 2D.

פאנל FW מקדימה, כדאי שיהיה (לא נוח לחטט מאחורי המחשב כל פעם שמחברים הארדיסק נייד או מצלמה דיגיטלית, ובגרפיקה עושים את זה כל הזמן).

לוח של גיגהבייט - היחיד שאפשר לחבר לו עד 10 התקני IDE, ואם תתחיל לעבוד עם עריכת וידאו מתישהו, ההמלצה היא לעבוד עם 2 הארדיסקים לפחות (אם לא שלושה) כדי לקבל מקסימום עבודה במינימום זמן.

הבחור רוצה מחשב לצורכי עיצוב גרפי דו מממדי ועריכת וידאו על כן לדעתי אין בכלל מה להסתכל לעבר מפרט מבוסס AMD מאחר ובמשימות אלו של גרפיקה ועריכת וידאו גם עם מדובר על הפשוטות והבסיסיות ביותר מעבד של אינטל עדיף.

לגבי זיכרון בהחלט 1 גי'גה זה דבר טוב וחשוב בעיקר בקטע של עריכת וידאו ואו עבודה עם תמנותו ברזולוציה גבוהה מאוד.

דיסק קשיח יש לקנות דיסק בעל ממשק Serial-ATA

וכרטיס מסך עם VIVO זה בהחלט לא צעצוע והיכולות לקידת וידאו של כרטיסים כאלו הם טובות מאוד ואני אומר זאת מתוך ניסיון.

לגבי FireWire זה כדאי ורצוי שיהיה על הלוח לחיבור התקנים חיצונים ביניהם מצלמות וידאו דיטליות (שתאמת לא לכל אחד יש וחוץ מיזה שום התקן וידאו אחר שקיים כגון VIDEO, DVD PLAYER אינם תומכים בכך ועדין היציאות VIDEO OUT של כולם הן S-VIDEO ואו AV VIDEO , כך שלצורך שימוש כביכול בהקלטה/הדחיסה הדיגטלית אתה זקוק לעוד אמצעי חיצוני שמתחבר ל FIREWIRE ומבצע כביכול את ההמרה מאותות אנלוגים לדיגיטלים).

פורסם

לגבי עניין AMD/INTEL, הויכוח הזה יכול להמשך לנצח.

הייתרון היחיד הבולט של מעבדי אינטל במקרים האלה הוא מהירות הBUS שמשפיע בצורה קריטית בrender תלת מימדי בעיקר.

כל שאר הבדלי הביצועים הם מינורים בין 5-10% בין מעבדים מקבילים של INTEL/AMD.

אבל במחיר שאתה משלם ל P4 2600 אתה קונה 2800 ATHLON ונשאר לך עודף לשפר עוד משהו .

וההתקנים מסביב בהרבה מקרים חשובים יותר מהמעבד עצמו .

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל התגובות,

כמה שאלות והבהרות..

אני משתמש במחשב לצורכי עבודה של עיצוב גרפי ובניית אתרים ולכן חשוב לי מאוד שיהיה מחשב איכותי ואמין (במידת הצורך אני יוציא עליו יותר מ 5,000 ש"ח).

לגבי הוידאו, היום אני מכווץ סרטי MPG ב ENOCDER של WINDOWS, ורציתי לדעת אם שימוש בחומרה (כרטיס וידאו) יתן לי תוצאות טובות יותר של כיווץ ומהירות יותר (אני מכווץ עשרות סרטים).

לגבי עריכה בוידאו בשלב הקרוב אני לא אעשה את זה באופן מקצועי ואני לא צריך את אפשרות החיבור האנלוגי (לטלויזיה, וידאו), רק את אפשרות החיבור ל DV.

אז מה אתם אומרים, לקנות כרטיס וידאו או לא?

לגבי מעבד, כנראה אני שייך לדור הישן אבל אני סגור על אינטל....

לגבי מארז, האפשרות של לשים את כל החיבורים מקדימה נראת לי מצוינת, כמה עולים מארזים כאלו?

ובקיצור, מישהו יכול לעזור לי עם מפרט סגור בתקציב של פחות או יותר 5,000 שקל (לא כולל כרטיס וידאו ומסך), לא הבנתי אם המפרט שכתבתי בשאלה הראשונית טוב או לא....

תודה מראש!

עידו

פורסם

נסה לשלב את המפרטים שלי ושל biodome שנתנו לך בהתחלה -

CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1112.42 ] 1

Motherboards for Intel : ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,SATA RAID, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN,1394,USB 2) [ ¤ 658.48 ] 1

Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 519.85 ] 2

Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 724.64 ] 1

Video Cards : Gigacube Radeon 9200 C3 128MB DDR 128bit Retail Video Card [ ¤ 456.84 ] 1

Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.98 ] 1

CD-ROM / DVD-ROM : DVD-ROM Liteon 16/48 Retail [ ¤ 217.39 ] 1

CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW [ ¤ 262.55 ] 1

Keyboards : Microsoft Multimedia Keyboard + Optical Mouse KIT [ ¤ 156.9 ] 1

Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB 300W Case [ ¤ 302.2 ] 1

Cooling / Modding : HEC 3.5" 2xUSB/2xFirewire/Sound External Panel [ ¤ 91.89 ] 1

פנטיום 2.6, 1G זיכרון, הארדיסק SATA, כרטיס מסך ללא VIVO, מארז גדול ונוח כולל פאנל קדמי עם FW.

לא הוספתי רמקולים בסופו של דבר.

זה יוצא בסביבות 5070 ש"ח, לא כולל הרכבה ומשלוח (נלקח מ PCH.co.il)

אבל תן לאחרים לבקר את המפרט הזה לפני שאתה רץ לקנות.

דרך אגב - במקרה של כרטיסי עריכת וידאו מקצועיים, במקומך הייתי שואל גרפיקאים/עורכים שאתה מכיר ובוטח במקצועיות שלהם ולא מסתמך על שיטוטים באינטרנט.

פורסם

בקשר לVIVO:

אני קניתי את המחשב שלי לפני חצי שנה לדרישות דומות (תסתכל במפרט),

ובגלל שרציתי לשמור לעצמי אופציה של דגימת וידאו דיגיטלי העדפתי לקנות כרטיס GF עם VIVO על גבי כרטיס RADEON בלי VIVO באותו מחיר.

אחרי חצי שנה דעתי היא שVIVO עובד סביר כאשר הוא עובד...אבל השימוש בו מסורבל מאוד, בעיות דרייברים קשות עם XP, אפשרויות הNVIEW לצפייה במוניטור גם לא תמיד עובדות. בקיצור אני משתדל להשתמש בו כמה שפחות כי זה פרוייקט כל פעם מחדש. אבל שוב, בסוף הוא עובד...רק למקרי חירום...

עם אתה מתכוון לעבוד עם וידאו אנלוגי הרבה תשקיע איזה אלפייה בכרטיס טוב של PINNACLE

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

OK,

תודה רבה לכולם על ההמלצות, זה המפרט שנראה לי שאני אקנה...

אשמח לשמוע הערות וביקורות אחרונות...

לגבי הכרטיס מסך, אני מתלבט אם לא לקנות את זה

XpertVision RADEON 8500LE - 64MB DDR

שעולה 371 ש"ח, או את מה שצירפתי ברשימה שיקר יותר.

הבנתי שבשביל עבודה גרפית על פוטושופ ופלאש ההבדלים זניחים. מה דעתכם?

לגבי הכונננים, לקחתי כוננים של LITEONE לפי ההמלצה של החברה' כאן, זה בטוח חברה מומלצת?

בקיצור, אשמח לקבל חוות דעת סופית לגבי המפרט הבא:

INTEL Pentium 4 - 2.6 - 512K Cache, 800Mhz FSB - RETAIL

1,144.32 ש"ח

2x 512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original

1,090.68 ש"ח

ABIT AI7 (865PE) - ATX

706.26 ש"ח

Gigabyte RADEON 9200 - 128MB DDR - DVI - TV OUT AGPx8- RETAIL

531.93 ש"ח

WD 120GB-8MB JB - 7200RPM ATA100

621.33 ש"ח

LITEON 52x 32x 52x CD-RW Drive - RETAIL

250.32 ש"ח

LITEON X16 DVD - RETAIL- WHITE

259.26 ש"ח

MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44

53.64 ש"ח

COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - white

312.90 ש"ח

Microsoft - Multimedia Keyboard + Wheel Mouse Optical - PS2

169.86 ש"ח

התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד)

169.86 ש"ח

סך הכל לתשלום: 5,310.36 ש"ח

סך הכל לתשלום במזומן שטרות: 5,151.05 ש"ח

פורסם

XpertVision RADEON 8500LE - 64MB DDR

לא לא לא..

לא הייתי ממליץ למשתמש רגיל על החברה הזאתי, אז בטח שלא לגרפיקאי..

הכרטיס זול ויש לכך סיבה.

מצד שני המחיר של הג'יגהבייט נראה לי יקר מדי..

הכרטיסים האלה נמכרים בסביבות ה-450 ש"ח ומטה (אלא אם כן יש לו VIVO).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים