עבור לתוכן

לשדרג זכרונות? ואם כן, לאיזה?

Featured Replies

פורסם

את האמת, שנים לא התעסקתי בכל מה שקשור לחומרת מחשב ודי לא ברור לי מה שהיה ברור בעבר....

בכל אופן, המחשב בן כמעט 4 וטפו טפו טפו עובד בסדר גמור פרט לאיטיות מדי פעם בהרצת תוכנות....

השאלה היא האם זכרונות זה מה שישפר את המצב? 4 גיגה יהיה משמעותי יותר? ואם כן, אז אני אצטרך המלצה איזה לרכוש....

ד"א, אם זה משנה, אז המחשב מריץ נכון לעכשיו וינדוס VISTA בגרסת 64bit

כרגע יש אצלי 2 סטיקים של 1GB כל אחד(סה"כ 2).

אלו יתר הפרטים:

מעבד: INTEL CORE2DOU E6550

לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L

לא בוצע OC וגם לא יבוצע

פורסם

אני חושב שהאיטיות תחלוף עם תעבור ל-Windows 7.

בכללי, באיזה תוכנות יש איטיות? (אם זה בתוכנות שצורכות זיכרון, אז יהיה שיפור, אם זה בתוכנות שצורכות CPU אז השיפור יהיה פחות ניכר)

ומשהו שצריך לבדוק לפני רכישת זכרונות, מה המהירות (תדר) שמרכיבי המחשב העיקריים (מעבד\לוח אם) עובדים בו, ולא לקנות מעל התדר הזה כי המחשב במילא לא יוכל לעבוד בתדר גבוה יותר.

פורסם
  • מחבר

את האמת? חשבתי לעבור ל-7, אבל ראיתי את המערכת אצל חבר והיא ממש ממש לא יותר מהירה מהויסטה, שתיהן בדיוק אותו דבר... מבחינתי, על המחשב הזה אני אמשיך לעבוד עם ויסטה.

רוב התוכנות שאני עובד איתך זה אאוטלוק(שמשום מה תמיד כבדה), VS2008, משחקים כמו FM2012 וזהו בגדול...

המהירות של המרכיבים הם בדיוק כמו ביום רכישתם, אף פעם לא נגעתי בזה...

פורסם

1. למה מערכת 64 סיביות עם פחות מ-4GB של זכרון?

2. תנסה בבקשה לתאר ולהסביר יותר טוב מה הכוונה באיטיות של תוכנות. המילה איטיות היא מאוד מעורפלת וקשה בהסתמך עליה בלבד לבסס איזו עצה עניינית.

פורסם

אכן, מיותרת לחלוטין גרסת 64 ביט לפחות מ 4GB זכרון פנימי. אפילו עובדת לאט יותר לעמות זיכרון של 2GB, עקב צריכת זיכרון רבה יותר מגרסת 32 ביט.

וכן, יהיה שיפור בביצועים בין 2GB ל 4GB. ואני מתכוון בזה למערכת וינדוס במצב תקין. יכול להיות שאצלך ישנם בעיות נוספות בוינדוס.

פורסם
  • מחבר

איטיות בעלייה של תוכנות..

פורסם

תתחיל מזה שתבדוק כמה זכרון נמצא בשימוש במצב שוב מערכת ההפעלה לא עמוסה (כלומר לפני שאתה מפעיל תוכנות ייעודיות כלשהן) ולאחר מכן תבדוק שוב כאשר המערכת נמצאת בעומס עבודה טיפוסי (כאשר התוכנות שבדרך אתה עובד איתן במקביל פתוחות ועובדות ברקע).

עליה "איטית" של תוכנות אינה משויכת בהכרח לנפח הזכרון, ייתכן שהכונן הקשיח שלך לא מספיק "מהיר" או שאולי אפילו לא תקין (כרגע פחות סביר להניח, אבל אם כבר אתה מריץ בדיקות מומלץ לבדוק אותו באמצעות כלי האבחון של היצרן) וייתכנו גם סיבות נוספות.

כדאי להתחיל משתי הבדיקות האלה ולאחר מכן נראה איך כדאי להמשיך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים