עבור לתוכן

בעיה מוזרה בסוללה במחשב נייד ASUS N55SF

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב נייד ASUS N55SF, המחשב הוא מחשב חדש שנקנה לפני שבוע. המחשב הזה אמור להיות די חזק עם מעבד i7 זיכרון 8 GB וכרטיס מסך NVIDIA GT 555M 2GB.. התקנתי עליו את המשחק Battlefield 3 והמשחק פועל באיכות מעולה ברזולוציה של FULL HD אבל.. שמתי לב לדבר שאני לא מצליח להבין אותו, כשאני משחק בלי לחבר את המחשב לחשמל כלומר רק על הסוללה אז המשחק קטוע ואחרי 5 דקות של משחק המשחק פשוט ניתקע ואני צריך ללחוץ על ctrl+alt+delete בשביל לצאת ממנו. בהתחלה חשבתי שאולי יש לי בעיה עם הכרטיס מסך אבל אז חיברתי את המחשב לחשמל ושוב ניכנסתי למשחק ושיחקתי שעתיים רצוף והכל פעל חלק ואחרי זה שוב ניתקתי את המחשב מהחשמל ושוב המשחק קרס.. ואז הבנתי שהבעיה היא לא הכרטיס מסך אלה הטעינה. רציתי לדעת עם זאתי בכלל בעיה או שאולי בגלל שהמשחק כזה כבד אז זה לגיטימי פשוט זה המחשב הנייד הראשון שלי ואין לי ניסיון קודם. חשוב לציין שכשניסיתי לשחק בלי ההטענה אז הסוללה הייתה על 100%. בקיצור אני חושב שאולי יש איזה בעיה בסוללה הייתי שמח לשמוע מאנשים שגם משחקים במשחק הזה במחשב נייד ונתקלו באותה בעיה.

פורסם

מרבית הניידים, כאשר עובדים על סוללה בלבד, מפעילים מצב של חסכון בחשמל, שבו לרוב מהירויות המעבד והכרטיס הגרפי יורדות משמעותית.

אפשר לבטל פונקציה זו בהגדרות צריכת החשמל של מערכת ההפעלה ו/או בBIOS, וכך המחשב תמיד יפעל בביצועים הכי גבוהים, אבל כמובן, זמן הסוללה יתקצר משמעותית מאוד.

פורסם

יש לי מחשב נייד ASUS N55SF, המחשב הוא מחשב חדש שנקנה לפני שבוע. המחשב הזה אמור להיות די חזק עם מעבד i7 זיכרון 8 GB וכרטיס מסך NVIDIA GT 555M 2GB.. התקנתי עליו את המשחק Battlefield 3 והמשחק פועל באיכות מעולה ברזולוציה של FULL HD אבל.. שמתי לב לדבר שאני לא מצליח להבין אותו, כשאני משחק בלי לחבר את המחשב לחשמל כלומר רק על הסוללה אז המשחק קטוע ואחרי 5 דקות של משחק המשחק פשוט ניתקע ואני צריך ללחוץ על ctrl+alt+delete בשביל לצאת ממנו. בהתחלה חשבתי שאולי יש לי בעיה עם הכרטיס מסך אבל אז חיברתי את המחשב לחשמל ושוב ניכנסתי למשחק ושיחקתי שעתיים רצוף והכל פעל חלק ואחרי זה שוב ניתקתי את המחשב מהחשמל ושוב המשחק קרס.. ואז הבנתי שהבעיה היא לא הכרטיס מסך אלה הטעינה. רציתי לדעת עם זאתי בכלל בעיה או שאולי בגלל שהמשחק כזה כבד אז זה לגיטימי פשוט זה המחשב הנייד הראשון שלי ואין לי ניסיון קודם. חשוב לציין שכשניסיתי לשחק בלי ההטענה אז הסוללה הייתה על 100%. בקיצור אני חושב שאולי יש איזה בעיה בסוללה הייתי שמח לשמוע מאנשים שגם משחקים במשחק הזה במחשב נייד ונתקלו באותה בעיה.

היי אני גפ מעוניין לרכוש את המחשב בקרוב (למטרת לימודים ושימוש יומיומי) ואשמח לשמוע ממך רשמים על כמה דברים עיקריים:

1. סוללה - לכמה זמן מחזיקה הסוללה בזמן משחק/בזמ ן סרט/סתם בגלישה ?, איכות המסך ? והאם אתה מרגיש שהמשקל שלו כבד מדי ? )תרגיש חופשי להרחיב על מה שבא לך) תודה

פורסם
  • מחבר

Qttp הייתי שמח לקבל קצת יותר מידע בקשר לזה כי כאשר אני לוחץ על הסימן של הסוללה בצד שמאל למטה של המסך זה מראה זה נמצא במצב של ביצועים גבוהים, וככה זה גם נמצא כשאני מחבר את המחשב לחשמל.. אני רוצה לוודא במאה אחוז שאין שום בעיה במחשב או בסוללה. הייתי שמח גם לשמוע תגובות מאנשים שמשתמשים במחשבים ניידים למשחקים, איך זה פועל כזה רק על הסוללה. דרך אגב הבעיה הזו חוזרת בכל המשחקים לא רק ב- bt3.

ido-nava אין לי המחשב כל כך הרבה זמן (שבוע) ככה שלא יצא לי להעמיק בו אבל אני יכול לספר לך שהסוללה מאוד חלשה, על ביצועים גבוהים היא לא מחזיקה יותר משעתיים וחצי בגלישה וסרטים וכל מיני דברים. במשחקים כמו שאמרתי היא לא מחזיקה בכלל כי אז המשחק פועל קטוע ואם הוא ממש חזק אז הוא גם ניתקע (כרגע אני חושב שזה בעיה בסוללה אבל אולי אני טועה).

איכות המסך פשוט מעולה רואים ברזולוציה של 1920x1080p FULL HD פשוט מעולה וזה מורגש בהכל אפילו בגלישה באינטרנט וברקע של המסך. בקשר למשקל שלו הוא קצת כבד אצלי זה לא ממש מורגש כי אני סוחב אותו באוטו כל הזמן ולא על הגב אז ככה שזה לא ממש משנה לי אבל ללימודים להיסתובב איתו יום שלם ביד אולי זה יהיה לך קצת כבד.

חוץ מזה המחשב פשוט פצצה, מעוצב יפה, מקלדת נוחה מאוד, מסך גדול, מהיר (מעבד חזק ומלא זיכרון) כרטיס מסך חזק אומנם לא מספר 1 אבל מספיק חזק להריץ משחקים חדשים וכו'. אם אתה שואל אותי אם אני מבסוט ממנו אז אני יענה לך בלי היסוס שכן חד משמעית ולא הייתי קונה מחשב אחר במחיר הזה! מקווה שנתתי לך כיוון עכשיו אני ישמח אם תוכלו לעזור לי לפתור את הבעיה שלי כי קצת חרגנו מהנושא.

פורסם

זה לא כל-כך פשוט, כי יש המון מקומות שבהם ההגדרה יכולה להיקבע ולהשתנות.

בBIOS

בהגדרות של מערכת ההפעלה

באמצעות תוכנת הגדרה ייעודית של היצרן

בדרייבר של כרטיס המסך

בשלב הראשון הייתי מציע לך לוודא מה קורה לתדרים של המעבד וכרטיס המסך בעת מנוחה ובעת מאמץ, על חשמל ועל סוללה.

תוכל להשתמש בתוכנות כמו CPUZ וGPUZ כדי לראות את המידע הזה.

פורסם
  • מחבר

מה אני אמור לראות בתדרים האלה?? מה תקין ומה לא תקין? אני כמעט בטוח שקיימת איזה בעיה במחשב כי אחרי כמה זמן שאני משחק בבאטלפילד המשחק פשוט ניתקע. גם כשאני מחובר לחשמל וגם שאני עם הסוללה יכול להיות שהכרטיס מסך מתחמם יותר מדי? כדי לפנות לאחריות ולראות מה קורה עם זה? יש מישהו עם מחשב asus שיכול לתת לי קצת מידע על המחשב שלו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים