עבור לתוכן

המעבד שלי תמיד על 100% ולכן המחשב גם חנוק. מה יכולה להיות הסיבה?

Featured Replies

פורסם
:hi:
פורסם

תתחיל מלבדוק במנהל המשימות (Task Manager) מה התהליך שמאמץ לך את המעבד.

פורסם

יכול להיות שאתה משתמש בWIN 7?

פשוט יש שם דבר כזה שמוריד את תדרי המעבד שלך בהתאם לעבודה אותה הוא מבצע כדי לחסוך בחשמל ואם זה עד כדי כך מציק לך לעין אתה יכול לבטל את האפשרות דרך CONTROL PANEL>POWER OPTIONS (או זה לפחות מה שאני זוכר)

פורסם

הורדת התדרים במנוחה היא פונקציה שקיימת כמעט בכל מעבד כבר משהו כמו 7 שנים, ואין לה קשר למערכת ההפעלה.

מה שכן, לפעמים כשעובדים על סוללה, המחשב מגביל עצמו לתדר המינימלי תמיד, בלי קשר לעומס. זה משהו שניתן לשליטה וכוונון בהגדרות מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

אבל זו תופעה חדשה שלא הייתה עד עכשיו

פורסם

תגדיר מה בדיוק אתה רואה. איפה ראית ולמה החלטת שהמעבד עובד על 100%?

אם אכן המעבד על 100%, אמורים לראות במנהל המשימות איזו תוכנה מעסיקה אותו. תציץ שם ותגיד לנו מה אתה רואה.

פורסם

דבר כזה 'בדרך כלל' יכול להיות תוצאה של 1001 סיבות שונות, כאשר גם הגורמים הנפוצים ביותר מכסים אחוזים בודדים מהמקרים.

לא מבין למה כולם פה מנסים לנחש סיבות באופן אקראי, במקום לבקש מהשואל לספק כמה שיותר מידע שיכול לעזור למקד את הבעיה.

ומה הקשר בין דליפת זיכרון לעומס על המעבד? פעם ראשונה שאני שומע דבר כזה.

פורסם

תתחיל מלבדוק במנהל המשימות (Task Manager) מה התהליך שמאמץ לך את המעבד.

תתחיל בזה ! , אם קשה לך אז תעלה תמונה של הטסק מנג'ר שלך ונעזור לך...

פורסם

1. יצא לי לטפל לפחות בכמה עשרות מקרים שבהם תיאור הבעיה היה דומה לזה של הדיון הנוכחי, ובכל זאת לא זכור לי שנתקלתי במקרה כזה, מה שרק מוכיח את הנקודה שהבעיה במקרה הנוכחי יכולה לנבוע ממספר רב של גורמים שונים שזה רק אחד מהם (ולא עד כדי כך נפוץ).

2. עד כמה שאני מבין משם, הבעיה הספציפית מתוארת כבאג שבמקרה גורם גם לדליפת זיכרון, וגם לעומס על המעבד. באופן כללי לא אמור להיות קשר בין דליפת זיכרון לבין עומס על המעבד, אלו שני עניינים נפרדים לחלוטין (ראה כדוגמה את פיירפוקס בגרסאות הישנות שלו: מלא דליפות זיכרון כמו מסננת, זה לא השפיע על השימוש שלו במעבד). מהצורה שבה התבטאת היה מובן שדליפת זיכרון באופן כללי גורמת לעומס על המעבד (ולא שיש מקרה ספציפי שזה כך) ולזה לא הסכמתי.

3. טכנאים שונים נתקלים בתקלות שונות, ואף אחד לא מכיר או זוכר את כל המקרים הקיימים. הירידה שלך לפסים אישיים ("מה אתה שווה אם אתה לא מכיר מקרה X") היתה לא במקום, ומיותרת לגמרי. אני משוכנע שיש די והותר תקלות שאני מכיר ואתה לא, וזה לא כי אני יותר חכם או משהו.

פורסם

וברוב המקרים מדובר בפעולה בעייתית של תוכנה מסויימת

נכון. אבל המטרה שלנו פה היא לא לזרוק ניחושים ולבדוק אם צדקנו, אלא לברר איזה תוכנה (או וירוס, שיהיה) גורמת לבעיה. בשביל זה צריך לשאול שאלות. להגיד "זה כנראה וירוס" כל אחד יכול, אבל זה לא עוזר לאף אחד.

וכן, ממה שאמרת משתמע בפירוש שדליפת זיכרון כשלעצמה יכולה לגרום לעומס המעבד, תוך הסתמכות על העובדה שבמקרה של תקלה ספציפית יש את שניהם.

פורסם

טוב, חלאס. חכו לתגובה של פותח הדיון, בינתיים תפסיקו את הויכוח הילדותי הזה.

פורסם

מה גם שזה לא קשור לפורום מחשבים ניידים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים