עבור לתוכן

שיפור בגרויות.

Featured Replies

פורסם

האם יש פה מישהו שעבר את התהליך ויכול לתת קצת טיפים?

האם זה ריאלי ללמוד לבגרויות לבד? (מתמטיקה בפרט), או שעדיף לקחת קורס באחת המכללות למיניהן?

פורסם

תלוי על איזו מסגרת אתה מדבר. אתה עדיין בבי"ס \ מיד לאחריו, או שכבר אחרי \ בסוף צבא?

פורסם

אני שיפרתי בגרות במתמטיקה כשהייתי בקבע, ישר אחרי החובה (עשיתי חמש יחידות בתיכון ועברתי על 60 :screwy: ).

האמת שאני בד"כ לומד לבד ומסתדר מצוין, אבל קצת חששתי מהבגרות מכמה סיבות.

קודם כל מבחינת השאלונים והחומר היו שינויים מאד משמעותיים. בדיוק נכנסו כל השאלונים החדשים ולא היה לי מושג למה אני נכנס. וגם לא כ"כ היו ספרים שהתאימו לבגרות החדשה עדיין. דבר שני מבחינת מיקוד קצת פחדתי לא לדעת מה הולך. אמנם הכל מפורסם אבל בכל זאת, מי שהמקצוע שלו זה ללמד בגרות מבין קצת יותר טוב איפה לשים את הדגשים וכו'.

בקיצור בסוף החלטתי לעשות קורס, הלכתי על טומשין בחולון (אז היה קרוב לבית וגם נתנו לי בסוף דיל מצוין). היה שם מורה לא פחות ממעולה והבגרות עברה בהצלחה ;D

האמת שהיום אחרי שהשאלונים האלה רצים כבר כמה שנים והכל כבר ידוע והחומר מותאם - יש מצב שהייתי מנסה לבד. אבל בתכלס הקורס היה מעולה ועשה לי חיים מאד מאד מאד קלים בבגרות. לפעמים זה נוח שמאכילים אותך בכפית...

פורסם
  • מחבר

אני אחרי צבא. ובגדול החלטתי לשפר את הממוצע שלי ע"מ להגביר את סיכויי הכניסה שלי למוסדות הלימוד הגבוהים.

חשבתי על 5 יח' גאוגרפיה, 5 מתמטיקה, ולגבי השאר - נחליט בהמשך

פורסם

אם זה כל מה שצריך, אז היתי מציעה לך ללכת למכינה קד"א באונ' שאליה אתה רוצה להתקבל. ככה גם יישמרו לך מקום ולא תשרוף שנה שלמה... (כי גאוגרפיה יש רק בקיץ)

אני אישית עשיתי את כל הבגרויות שלי (חוץ ממתמטיקה ומקצוע מורחב) באנקורי ואני ממש ממש מרוצה מהציונים..

לגבי מתמטיקה זה נורא תלוי. כמה טפסים אתה צריך להשלים? מה הציון שלך במה שיש לך עד עכשיו? איך אתה מסתדר באופן כללי עם החומר?

אני על הפנים במתמטיקה, אז לא קורס אקסטרני ולא מכינה לא עזרו לי... עכשיו אני לומדת עם מורה פרטי וזה יותר טוב. אז זה פשוט תלוי באינסוף משתנים.

לגבי גאוגרפיה, הבנתי שבאופן כללי זה סופר קל, אז לא נראה לי שמשנה באיזו מסגרת תעשה את זה.

אגב, אם אתה מתכנן ללכת על תואר במדעים מדוייקים, אז אתה צריך מקצוע מדעי מורחב (בנוסף ל4-5 מת' ו4-5 אנגלית) לבגרות.........

פורסם

אם יש לך מספר בגרויות לשפר, כדאי לך לשקול מכינה. אני לא יודע איך זה מתנהל בכל האוניברסיטאות, אבל בטכניון עד כמה שזכור לי המכינה מחליפה את תעודת הבגרות. מחברים שעשו, אני יכול לומר לך שהמכינה באמת מכינה אותך ונותנת בסיס מתמטי-פיזיקלי טוב. אתה בדר"כ לומד עם המרצים הכי טובים, הלימוד הוא באיכות הרבה יותר טובה מזו שתמצא בכל בית ספר, והנחיתה בסמסטר ראשון יותר "רכה".

פורסם

כמה דברים

א' שים לב לקחת קורסים בכמה מקצועות יעלה לך הון תועפות אף יותר ממכינה.

ב' תחליט מה אתה רוצה לעשות בחיים ואיפה ללמוד, אם מכללה אז יש מכללות שעם ציונים בתחת תוכל להתקבל או על סמך פסיכומטרי

ג' פסיכומטרי, פסיכומטרי! 50 אחוז משכלול הסכ"ם שלך, פסיכומטרי זה גם יחסית קל ואתה צריך רק להתמודד עם לחץ הזמן ועם הקטע של שלוש שעות בחינה. פסיכומטרי גבוה פותח לך הרבה מאוד דלתתות בהרבה מאוד מוסדות גם אם התעודה לא משהו

ד' מכינה. יש מלא סוגי מכינות רק מה שים לב שמיכנה בדרך כלל תקפה למקום מוסד הלימודים שלך בלבד אם כי המכינה של הטכניון מתאימה לעוד מוסדות אם אינני טועה. אני יודע גם שיש הרבה מוסדות שהמכינה שם זה בית זונות. אם כי אני כבר מזהיר שהמכינה בטכניון מטורפת מבחינת קושי ואתה צריך ממש ראש מדעי לזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים