עבור לתוכן

עד כמה דואל צ'אנל שווה את ההשקעה

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מתכנן לשדרג את המחשב שלי, ולקנות לוח+מעבד+זיכרון, ובדיוק צפיתי במפרטים המומלצים וזה נראה שהרכיבים האלא מתאימים לי

GIGABYTE GA-MA78LMT-S2

AMD Athlon-II X2 250 3.0Ghz

ראיתי באתר של ג'יגה ביט שהלוח תומך בדואל צ'אנל,האם שווה להשקיע ולקנות שני סטיקים תואמים?או זה לא משנה כל עוד הם אותו הגודל והמהירות?

או שזה עד כדי כך זניח שעדיף בכלל לזנוח את זה ? וכמה זיכרון מומלץ לקחת בכלל 2 או 4 ?

פורסם

לא קונים היום מחשב עם 2GB.

4GB זה מנדטורי.

ואם 2X2 עולים אותו דבר (או כמעט) כמו 1X4 אז וודאי שעדיף 2X2 בשביל לנצל את הDUAL CHANNEL (גם אם זה תוספת שולית לביצועים).

פורסם

שלום 0p וברוך הבא לפורום.

1. ראשית, הפלטפורמה שבחרת מעט לא עדכנית. ניתן היום לקנות את פלטפורמת הדור הבא שתהיה כנראה עדיפה ומשתלמת יותר, אפרט בהמשך.

2. אני חולק על דעתו של Art Tatum בסוגיית הזכרון בערוץ כפול. בפועל ההבדל בין עבודה בערוץ זכרון בודד, כפול ואפילו משולש הוא זניח עד לא קיים (ברוב השימושים לא קיים). אני באופן אישי חושב שתמיד כדאי להשיג את נפח הזכרון הרצוי תוך שימוש במספר המודולים הקטן ביותר, כל שכן אם למשל יש בלוח רק שני חריצי זכרון וכך להשאיר אפשרות להוספת זכרון בעתיד. בשורה התחתונה אין כאן נכון או לא נכון, זה עניין של היצע רכיבים, מחיר ושיקולים שלך (יש כאלה שמבחינה פסיכולוגית אוהבים לדעת שיש להם זכרון שעובד בערוץ כפול).

3. אין נפח זכרון אחד שמתאים לכולם, זה תלוי דפוסי עבודה של משתמש. יש כאלה שזקוקים ליותר זכרון בהתאם לשימושים ודפוסי העבודה שלהם, ואחרים זקוקים לפחות. אני מבין בין השורות שמדובר במערכת "בסיסית" (עבודה משרדית וניגון מדיה), במקרה כזה סביר להניח ש-4GB יספיקו (פחות באמת שאין טעם לקנות היום כפי שציין Art Tatum).

לגבי הפלטפורמה. אני ממליץ לך לקנות את פלטפורמת FM1 של AMD המבוססת על מעבדי Llano (מעבד + ליבה גרפית מובנית).

לדוגמה:

מעבד: AMD A3300 מעבד כפול ליבה (התבססתי על הבחירה שלך ולכן המשכתי בכיוון של מעבד כפול ליבה). אם התקציב מאפשר אולי אפילו ניתן יהיה להכניס מעבד מרובע ליבות. אם תוכל לפרט קצת על השימושים במערכת ומהו התקציב למעבד, לוח-אם וזכרון זה יעזור להכווין קצת יותר.

לוח אם: ASROCK A75M-HVS

זכרון: כל זכרון DDR3 בתדר 1333/1600 מיצרן מוכר, רצוי שעובד במתח של 1.5V. קנה את הזכרון הזול ביותר שאתה מוצא שעונה על המפרט הנ"ל.

בהשוואה לפלטפורמה המקורית שלגביה התייעצת, אתה מקבל פה מעבד בארכיטקטורה משופרת קלות -- מעט חסכוני יותר בחשמל ומעט קריר יותר. המעבד מכיל ליבה גרפית עוצמתית למדי בהשוואה לליבות/שבבים גרפיים מובנים, כולל השבב הגרפי שבלוח האם שבמפרט המקורי.

בנוסף, לוח האם עשיר יותר בתכונות, מכיל חיבורי USB 3.0 ו-SATA 6Gb/s (למקרה שתרצה בעתיד לחבר כונן SSD), ומכיל מערכת חשמל מעט טובה יותר.

כך שבסך הכל מדובר באותו סדר גודל של מחיר אך אתה מקבל פלטפורמה משתלמת יותר, לדעתי לפחות.

פורסם
  • מחבר

About:blank קלעת בול לדרישות,מחשב בסיסי לשימושיים משרדיים. אין תקציב מוגדר אבל אני מאוד רוצה לרדת מה-1000, ואם שווה לי להשקיע עוד טיפה בשביל הדגם החדש יותר אצטרך לחשוב על זה ולבדוק מחירים יותר בדקדקנות.

פורסם

מדובר באותו סדר גודל של מחיר, כך שלא מדובר באיזה שינוי של מסגרת התקציב, אך אתה מקבל תמורה גבוהה יותר.

ההתלבטות בין מעבד כפול, משולש או מרובע ליבות היא כבר באמת תלוית תקציב ושימושים (מעבד כפול ליבה יספיק לך בעקרון) ואפשר לדון בנושא, אך לדעתי בהתלבטות בין שתי הפלטפורמות בחר ב-FM1 מבלי לחשוב פעמיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים