עבור לתוכן

פנטיום D או פנטיום 4?

Featured Replies

פורסם

הייי!

יש לי אפשרות לקבל ממישהו מחשב או PENTIUM D או PENTIUM 4 3.2 GHZ.

איזה יותר חזק? כי שמעתי ש PENTIUM D היה מעבד לא מוצלח ואני רוצה לעשות לו OC, לאיזה מהם יש פוטנציאל גבוה יותר? (אני מתכוין לקנות MUGEN 3 [חיפשתי MUGEN 2 ב AMAZON אבל לא מצאתי] שמיועד למחשב השני בבית (E5200) )

אני יודע שעדיף להשקיע בפלטפורמה מעודכנת אבל בכל זאת.

אני כנראה יקנה כרטיס מסך GTS 450 או משהו במחיר דומה שאני יפעיל איתו משחקים על המחשב (של הבית עם E5200) .

סורי על השאלה האידיוטית ;) אבל זה רק נובע מבורות.

תודה

פורסם

שניהם כמובן לא משהו במונחים של היום.

תלוי מה אתה מחפש. ה-PD הוא, בערך, מעבד כפול ליבה ויש לזה יתרונות בשימושים מסוימים (אבל לא מי יודע מה גדולים). אף אחד מהם לא נחשב למעבד "חזק" היום וההבדלים בין שניהם מאוד תלויים שימוש. לא פרטת מה השימושים (אני מניח שמשרדיים/מדיה כי מעבר לזה אף שימוש אחר אינו ממש רלוונטי גם ככה) אבל באופן כללי אני הייתי מעדיף את ה-PD מבין שניהם.

תלוי בדגמים ובליבות, אבל אף אחד מהם כנראה לא יהיה OC מצטיין, וגם אם נניח לרגע שתוכל להגיע ל-OC בינוני-גבוה, בפועל זה לא ייתן לך כמעט כלום (אלא אם כן זה נעשה למטרת "ספורט").

פורסם
  • מחבר

הייי

תודה About:blank, אכן המחשב בעיקרון לשימושים קלים וקצת משחקים (COD MW וכן MW2 ברזולוציה של 1280/1024)

אבל אני מאוד מעוניין לעשות עליו OC כדי ללמוד את הנושא לעומק לפני שאני עושה למחשבים האחרים בבית שיש להם מעבדי E5200 ו E4300 שיש להם פוטנציאל לOC נחמד וכן להתעסק קצת בOC לכרטיס מסך וכו' (כמו שהגדרת: ספורט ;) )

את שאר השאלות בנושאי OC וזכרונות אני ישאל בפורום המתאים בבוא העת.

תודה רבה!

פורסם

לדעתי עדיף לך להתחיל ישר מהמערכות שאותן אתה באמת רוצה להעביר OC ולא "סתם" להתנסות על מערכת כמעט אקראית. הסיבה לכך היא שביצוע OC אינו תהליך אחיד וקבוע אלא תלוי פלטפורמה, כל פלטפורמה והדגשים שלה. מכיוום שבבסיס עקרונות התהליך נשארים זהים, כשלב ראשון חשוב להקדיש את הזמן כדי ללמוד מונחים בסיסיים, להבין מה אתה בעצם עושה ואיך זה משפיע, כך ברגע שיהיה לך את הידע הזה יהיה לך הרבה (הרבה) יותר קל להתחיל OC על כל פלטפורמה תוך ההתאמות הנדרשות לארכיטקטורה ולמגבלות הפלטפורמה הספציפית.

ואם כי ההתנסות על אחת מהפלטפורמות הנ"ל לא תרד לטמיון ויש לה את הערך שלה, לדעתי הרבה יותר כדאי פשוט להתחיל לבצע OC למעבדים האחרים שהזכרת. עקרון ה-OC לפלטפורמות האלה זהה ועם המעבדים החדשים יותר יש גם סיכוי שמלבד נתונים "מעורפלים" כמו תדר וכד', באמת תרגיש גם שינוי בפועל (בעיקר במשחקים, לעבודה משרדית ומדיה אין ל-OC ממש משמעות) מה שבדרך כלל נותן עוד זריקת מרץ ועידוד קטנה למבצע.

פורסם

Pentium D הוא Pentium 4 כפול ליבה. ולכן עדיף פעמים ליבות P4 על פני אחד.

פורסם

זה לא. PD זה 2 ליבות P4 מודבקות ביחד.

כמובן יש גם את עניין התדר. אבל PD אם זכור לי נכון, החל במינימום 2.66ghz. כך שההבדל בתדר לא משמעותי, ואולי בכלל מדובר ב PD 2.8ghz או 3ghz

פורסם

לי היה פנטיום D במהירות 2.8GHZ שהצלחתי להגיע איתו ל3.5GHZ בלי הרבה בעיה.

ואגב הוא לא כל כך חלש. ז"א את MW הצלחתי להריץ על הגדרות הכי גבוהות ברזולוציה 1024X1280.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכם, אז אני לוקח פנטיום D.

תודה שוב, דובי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים