עבור לתוכן

האם ניתן להמהיר E8400 ליותר מ 3.6 GHZ ?

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם GA-P35-DS3L

שאני נועל את הבאס על 100mhz ואת הזכרון על 2 אני שם לב שאם אני מעלה את הוולטאג' , אני לא יכול להגיע ליותר מ 3.6 GHZ כי המהירות של הזכרון מגיעה ל 800MHZ.

אני צודק ? זו המהירות המכס' שניתן להגיע אליה תיאורטית ?

פורסם

ממש לא... היה לי את המעבד הזה (עכשיו המחשב המדובר אצל ההורים - אני מדבר על לפני כמה שנים טובות) עם זכרונות 800 והגעתי איתו על לוח אם דומה ל3.915 יציב - כשהזכרונות היו על 870. מעל המהירות הזו הזכרון סירב להיות יציב לאורך זמן, אז נאלצתי להסתפק בזאת למרות טמפרטורת מעבד סבירה. יכול להיות שעם קצת משחק עם תזמוני הזכרון הייתי מגיע ליותר, שכן שלא תחת עומס הם היו יציבים גם על 900.

פורסם
  • מחבר

ממש לא... היה לי את המעבד הזה (עכשיו המחשב המדובר אצל ההורים - אני מדבר על לפני כמה שנים טובות) עם זכרונות 800 והגעתי איתו על לוח אם דומה ל3.915 יציב - כשהזכרונות היו על 870. מעל המהירות הזו הזכרון סירב להיות יציב לאורך זמן, אז נאלצתי להסתפק בזאת למרות טמפרטורת מעבד סבירה. יכול להיות שעם קצת משחק עם תזמוני הזכרון הייתי מגיע ליותר, שכן שלא תחת עומס הם היו יציבים גם על 900.

הזכרונות שלי סטנדרטיים ללא קירור מיוחד.

פורסם

הרבה אנשים עברו את ה4GHZ די בקלות.

הכל תלוי בציוד שלך, בעיקר בקירור ובטיב המעבד עצמו.

פורסם

הוא שואל ספציפית לגביו, ואתם נותנים לו דוגמאות אחרות ? :-\ :-X

פותח התרד אם בבעלותך זיכרונות 800MHZ אז אתה אכן מוגבל לבאס של 400MHZ מה שאומר 3.6GHZ במעבד..

אם הזיכרון שלך יסחב OC מעל זה..אף אחד לא מבטיח וזה ידרוש ממך עיסוק בזיכרון..מתח..תיזמונים וכו.

פורסם

ומה בעיה לעבוד בכופל נמוך לזכרון ?

אני בזמנו עם אותו לוח וזכרון 800MHZ גירדתי מהמעבד 5.2GHZ על מים...

עריכה,

בעצם זה היה עם ה DFI :-X

אבל זה לא משנה את הנקודה של הכופל זכרון ;D

פורסם
  • מחבר

כרגע אני על 3.4 GHZ והטמפ של המעבד 64 מעלות בעומס.

שאלה - בbios יש לי הודעה אדומה

Volatage is not optimized

בגלל שהגדרתי את זה MANUAL.

האם אני צריך להחזיר את זה ל AUTO ?

פורסם

לא אין צורך זה דבר נורמלי בלוחות של ג'יגבייט . תיתן יותר פרטים לגבי המתחים ושאר בפרמטרים שיש לך ב-M.T.I

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה

תוריד את המכפלה הזכרונות.

פורסם

לגבי השאלה שלך בכותרת ,היום שידרגתי את OC שלי עם מעבד כמו שלך מבלי לגעת במתח על מצב AUTO ל - 4.1GHz :) ,אחרי זה העברתי למתח ידני אידאלי על 1.22500V בלבד והמערכת יציבה אחרי בדיקות ב OCCT(עם מקסימום טמפרטורה 58-60V) ומשחקים - נשמעה הזוי אה!?

דרך אגב עכשיו אני כבר על 4.2GHz אבל פה הייתי צריך לעלות טיפה את המתח ל 1.28V והטמפרטורה טיפה חריגה כבר מגיעה לאזור 68 מעלות. -אם היה לי קירור יותר עם מאוורר תקין מאמין שהייתי עושה יותר ...

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

איך אני מצליח לעשות אוברקלוק מעל 3.7 יציב ? אף פעם לא הסתדר לי וניסיתי מאות פעמים :) ....

ועוד הזכרונות שלי הם GSKILL 1000 + קירור ייקר וטוב

גם אותו לוח של פותח השרשור אותו המעבד

אני עושה כמובן את הדברים הרגילים הקבועים קודם לכן :

cpu enhence ifalt c1E DISABLE

cpu EIST DISABLE

PCI E LOCK - 100

CIA2 DISABLE

SYS MEMORY MULTIPLIER - 2

מה אני לא עושה בסדר ? מה מגביל אותי בעצם ? תמיד ב OCCT אחרי 10 דקות BOOM ! ריסטארט ...

אני יודע שהמעבד הזה מסוגל להמון E8400 + יש לי קירור טוב +חורף ישראלי ;D +זכרונות GSKILL 1000 .....אז איפה הבעיה ?

אם אפשר עזרה...תודה ! :bash:

פורסם

כמו שכבר כתבו לך במעבדים של 8400 E יש מספר גירסאות יצור -יש יותר מוצלחים ויש פחות

בכל אופן אני הגעתי ל 4.2 יציב בלי התעסקויות במתחי זכרון ותזמונים .

תנסה לעשות מה שאני עשיתי :

1.קודם כל תאפס את הביוס לברירת מחדל של היצרן.

2.אחר כך תעבור שוב למצב של למצב ידני שבו אתה קובע מכפלות של המעבד אם אני זוכר נכון מכפלה של כ 420MHZ צריכה לתת לך כ 4.0Ghz למעבד.

3. כיוון שהכפלת ל 4.0 גיגה הרץ אוטומטי זה מעלה לך את הזכרון מעל 900M ואף מגיעה כמעט נראה לי ל 1000 הרץ לכן ,פשוט תוריד את מכפלת תדר הזכרונות ב -system memory multiplier - שמה תבחר את המכפלה שהכי מתאימה כך שיוריד לך את הזכרון כמה שקרוב ל 800 מגה רץ (אצלי מצאתי מכפלה ככה שנתן לי משהו כמו 840- 860 מגה הרץ- ויש לי זכרונות יחסית איכותיים עם צלעות קירור)

4. תרד למטה איפה שרשום CPU VCORE 1.2250V -AUTO שמה תנסה לקבוע מתח באזור ה 1.35 -1.36 וולט (אצלי כבר היה יציב על 1.29 משהו כזה אבל אצל הרוב זה יהיה יציב באזור ה 1.36)

5.זהו תעשה שמירה וצא מהביוס במידה והאיתחול עובר חלק עד לווינדוס אז אתה בדרך הנכונה אחר כך תבדוק עם OCCT למשך 10 דקות תראה שאין קריסה.

זה כל מה שאני עשיתי בשביל שזה יעבוד אצלי.

פורסם

לא לגעת בתזמוני זכרונות M I T בכלל ???

אני בדיוק קורא פה על סוג הזכרון שלי לדעת מה לשים ואיזה מתח הם "אוהבים" ....הבנתי ש2.1 ו5-5-5-15

מה ההבדל בעצם לא הבנתי בין 5-5-5-15 על 1000MHZ לבין 4-4-4-12 על 800MHZ ? מה יותר טוב מבינהם ?

(כמובן כאשר הכל יציב על שתי אפשרויות אילו) ....

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=20-231-145&SortField=0&SummaryType=0&Pagesize=10&PurchaseMark=&SelectedRating=-1&VideoOnlyMark=False&VendorMark=&IsFeedbackTab=true&Page=10#scrollFullInfo

פורסם

אני יכול להגיד לך שכשאני גם ניסיתי לשחק עם תזמוני זכרון לא הצלחתי בכלל עם ה OC (כנראה לא ידעתי בידיוק מה לקבוע שם ).

לכן עשיתי רק את מה שכתבתי לך למעלה מבלי לגעת בתזמוני זכרון ,כלומר להשאיר על אוטומט הכל וה OC עבד אצלי יפה מעבר למצופה.

פורסם

טוב אחרי התעסקות ארוכה הבנתי שהמעבד שלי כנראה צורך מתח .....רק מעל 1.4 בכלל יש על מה לדבר

אך מעל 3.9MHZ הוא כבר דורש 1.45 אך עדיין נופל ב CCCT אחרי 10 דקות :( מפחד לעלות ליותר מזה כבר ...גם חורף ! גם מארז פתוח כבר וגם המקסימום הגיע ל 69 מעלות ? זה כבר הגבול נראה לי .....

יכול גם להיות שהספק פה לא מתפקד כראוי ולא נותן לי יציבות אפילו כבר ב3.8 ....3.9MHZ ....?

עד כמה חשיבותו של הספק ב OC למעבד ? זה 400W לא ג'נרי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים