עבור לתוכן

מחשב נייד לגרפיקה ומשחקים, מתלבט בעיקר בעניין ההארדיסק

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש מחשב נייד ששימושיו העיקריים יהיו גרפיקה (אילוסטרטור, פוטושופ וכד'), וגיימינג.

התקציב הוא עד 5000 גג. מצאתי כמה מחשבים שיכולים לענות לי על רוב הדרישות, אבל תמיד זה מרגיש כמעט.

הגעתי למסקנה שהמעבד הכי טוב שאני אקבל במחיר הזה הוא i7-2630QM, כרטיס המסך הוא GT525M .

גודל המסך לא משנה כל עוד הוא בסביבות ה-15"-16".

נפח הרדיסק 500GB ומעלה.

שתי נקודות התורפה הן הכרטיס מסך, ומהירות ההרדיסק.

שאלותיי:

- לגבי כרטיס המסך, בשביל לקבל כרטיס מסך GT540M, אני אצטרך להעלות את התקציב ל-6000. האם זה קריטי וכדאי?

- האם אני ארגיש הבדל משמעותי בין מהירות הרדיסק 5400 ל-7200?

- ושאלה שלישית,

חשבתי על אופציה לקנות מחשב עם הרדיסק פחות מהיר (ובכך לחסוך כמה מאות שקלים) ובכסף שחסכתי להוסיף כונן SSD 64GB.

האם עדיף לשלב SSD+הרדיסק 5400, מאשר הרדיסק אחד במהירות 7200?

פורסם

התרומה הגדולה של SSD היא בעיקר במהירות גישה אקראית - קבצים נפתחים יותר מהר, יישומית נטענים יותר מהר.

אם יספיק לך 64GB למערכת ההפעלה וכל היישומים, והדיסק הגדול הוא לאחסון בלבד, זו האופציה העדיפה.

מצד שני אף אחד גם לא מת מדיסק של 7200RPM.

השאלה המרכזית היא - איך אתה מתכוון לחבר שני כוננים לאותו מחשב נייד.

פורסם

1. QTTP, הארד דיסק נוסף אפשר להכניס בד"כ במקום הכונן האופטי - סתם לידע כללי.

2. פותח הדיון - באמת, באמת שלא הבנתי את המסקנות שלך לגבי התקציב. אם מלכתחילה אתה מתעקש על סדרות מאוד יקרות (לרוב בלי סיבה), אתה צודק, אבל באופן כללי בהחלט אפשר להשיג מחשב חזק משמעותית בתקציב שלך. הנה, למשל:

http://anakpc.co.il//index.php?page=shop.product_details&flypage=my_garden_flypage.tpl&product_id=489&category_id=43&manufacturer_id=39

במונחי NVIDIA הכרטיס כאן מקביל לGT555.

ובאופן כללי, אם המחשב מיועד לגיימינג, כרטיס המסך זה הדבר האחרון שצריך להתפשר בו, אפילו אם זה בא על חשבון שאר החלקים - ואפילו ירידה לI5 במעבד.

פורסם

לידע כללי, אתה חושב שלא ידעתי זאת? :)

השאלה היא מה הייתה כוונתו של פותח הדיון, והאם הוא מודע למה שזה כרוך בו.

לא בכל דגם הכונן האופטי נשלף בקלות ולא לכל דגם יש מגירת דיסק קשיח מותאמת אישית. מה שאומר שצריך לחפש מוצרים גנריים תואמים.

פורסם

אני מאמין שאתה ידעת, אבל זה לא אומר שפותח הדיון ידע - ואם כבר אתה יודע, למה שלא תכתוב מלכתחילה את מה שענית לי עכשיו, במקום להסתפק בשאלה ששאלת שמרמזת שכביכול מדובר בבקשה בלתי סבירה?

פורסם
  • מחבר

2. פותח הדיון - באמת, באמת שלא הבנתי את המסקנות שלך לגבי התקציב. אם מלכתחילה אתה מתעקש על סדרות מאוד יקרות (לרוב בלי סיבה), אתה צודק, אבל באופן כללי בהחלט אפשר להשיג מחשב חזק משמעותית בתקציב שלך. הנה, למשל:

http://anakpc.co.il//index.php?page=shop.product_details&flypage=my_garden_flypage.tpl&product_id=489&category_id=43&manufacturer_id=39

במונחי NVIDIA הכרטיס כאן מקביל לGT555.

ובאופן כללי, אם המחשב מיועד לגיימינג, כרטיס המסך זה הדבר האחרון שצריך להתפשר בו, אפילו אם זה בא על חשבון שאר החלקים - ואפילו ירידה לI5 במעבד.

אוקיי,

המסקנות שלי הן שאפילו אם אתה משקיע 5000 שקל על נייד, שזה סכום מכובד לדעתי, תמיד יש איזה רכיב ש"יפיל" את כל העסק, ובד"כ הרכיב הזה זה ההרדיסק. ההרדיסק הוא לא חלק יקר במיוחד, והייתי בטוח שבימינו מהירות 7200 תהפוך כבר לסטנדרט, לפחות בסדרות היוקרתיות, אז למה לעזעזאל חברות המחשבים ממשיכות להוציא את הסדרות העסקיות שלהן עם הרדיסק איטי?

שנית,

המחשב מיועד לחבר שהתחיל ללמוד תקשורת חזותית ב-שנקר. אני לא יודע בדיוק מה תכנית הלימודים שלו , אבל אני יודע שיהיה שם שימוש מרובה באילוסטרייטור, פוטושופ ואולי גם עריכת וידאו ותלת מימד. בעיקרון המחשב מיועד ללימודים בתור השימוש העיקרי, וגיימינג כשימוש המשני שעדיין יהווה חלק נכבד ממהות המחשב.

מה דעתכם על זה:

http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-vostro-3750-2630qm.htm

עוד שאלה,

כמו שרשמתי בהתחלה, נראה שהמעבד הכי חזק שאפשר להשיג הוא ה - I7-2630QM שהוא מעבד מרובע ליבות במהירת 2.0 ג'יגה. מצד שני יש את המעבד I7-2620M שהוא כפול ליבה במהירות 2.7 ג'יגה במחיר די דומה.

כמו שאתם רואים, ההבדל במהירויות הוא די גדול בין המעבדים.

עכשיו מה בעצם כדאי, מהירות על חשבון ליבות? או להיפך?

יש בכלל שימוש ממשי ל-4 ליבות בתחום של גיימינג וגרפיקה ממוחשבת?

פורסם

בגרפיקה יש הבדל(חישובים גרפים וכו...).

בגיימינג בדרך כלל החדשים(בדרך כלל מגוף ראשון) דורשים 4 ליבות אבל לא כולם, משחקים יותר ישנים דורשים 1-2 ליבות(גם לא תמיד יש כאלה שידרשו 4).

פורסם

נסה אולי להשיג את המחשב הזה איכשהו:

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSPGahash&uin=13809

קנינו אותו לאח שלי לפני כמה שבועות במחיר של 3880₪ והוא עונה על הדרישות שלך, רק שהם הפסיקו למכור אותו

מצאתי את זה שהוא דיי דומה אבל קצת יותר יקר ועם 8GB RAM במקום 4GB ועם ג'יגה זיכרון בכרטיס מסך במקום שני ג'יגה

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=34500

פורסם

בגיימינג בדרך כלל החדשים(בדרך כלל מגוף ראשון) דורשים 4 ליבות אבל לא כולם, משחקים יותר ישנים דורשים 1-2 ליבות(גם לא תמיד יש כאלה שידרשו 4).

בולשיט. יש אמנם משחקים שירוויחו תוספת ביצועים ממעבד מרובע ליבות, אבל אין שום משחק כיום שדורש 4 ליבות.

פורסם

צודק לא דורשים אבל, כל משחק שיודע לנצל את כל 4 הליבות ירוויח שיפור לא זניח בביצועים(אפילו משמעותי בחלקם). אבל בשנים הבאות אני מאמין ש-4 ליבות יהפכו לסטנדרט כמאת בכל המשחקים(אני יודע אנחנו מדברים על עכשיו). ומבחינתו בגלל שההפרש במחיר זניח, ה-4 ליבות היו עדיפים בשבילו בעיקר לעיבודים גרפיים שבדרך כלל דורשים הרבה ליבות ולא יזיק במשחקים(גם במשחקים שלא יודעים לנצל את כל 4 הליבות כנראה ששניים בתדר הזה יספיק לתת לו חוויה מקסימלית). מעבר לזה זו החלטה שלו.

פורסם
  • מחבר

חברים, תודה על התגובות בינתיים.

לגבי המעבד, אני מבין שכל מעבד ברמת המחיר של 4500-5000 שקל יהיה טוב מספיק.

לגבי הרדיסק אני רוצה רק מהירות 7200.

אם ככה, מה הוא המחשב עם כרטיס המסך הכי חזק שאפשר למצוא במחירים האלו? זה ש-vic07 הציע?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים