עבור לתוכן

הלחמת ציפ של FX על RAD9500PRO???? פרטים בבקשה!

Featured Replies

פורסם

שמעתי שאפשר להלחים ציפ של כרטיס כל שהו על כרטיס אחר

מישהו יכול להסביר לי איך זה אפשר ואם זה אפשרי ובטוח אז איזה ציפ כדאי לי לשים על הריידון 9500פרו שלי במקום הציפ הונכחי?

אני מבקש קצת פרטים בנושא ואולי מה עושה ציפ ומה יתרונות של ציפ של FX5200 וכדומה..

פורסם

צ'יפ אתה מתכוון להחליף את המעבד שלו?

או על איזה צ'יפ מדובר..? ::)

פורסם

שמעת שטויות

שכח מזה

אתה לא יכול להחליף את המעבד של הכרטיס מסך שלך במעבד של כרטיס מסך אחר

פורסם

כן גם אני לא הבנתי איך אפשר..,

שהסתכלתי על הציפסט שלי, ועל ציפים של כרטיסים מסך ראיתי שהם מאין חתיכת פלסטיק (בלי קשר לשחור עצמו),

דקה כזאתי, שמודבקת בצורה כלשהיא על הכרטיס, כנראה בהלחמות חח,

ולא הבנתי שהוא רשם שהוא רוצה להחליף את זה, זה לא נשמע אפשרי.. ::):D

פורסם

איפה שומעים את השטויות האלו ?

ובשביל זה כותרת כזו ? אפשר לחשוב שזה משהו קריטי.

פורסם

המעבד הגרפי עצמו מולחם לPCB של הכרטיס המסך זה לא כמו מעבד שאפשרי להשים/להוציא מהתושבת, ואני כמעט בטוח ב100% שלא תצליח להחליף את הGPU כי ההלחמות היצרן נורא קטנות ונעשו ע"י ציוד מיוחד להלחמת שבבים, ואני משער עוד שתצטרך להחליף עוד רכיבים פיציים כמו נגדים, קבלים ועוד... לדעתי השקעה די מיותרת, עדיף למכור את הישן ולקנות חדש

ולדעתי לא כדאי להחליף את הR9500PRO בFX5200 שחלש ממנו(בערך GF4 MX עם תמיכה בDX9 :P)

פורסם
  • מחבר

כרגע מדברים על הנושא הזה בטראד שקוראים לו כרטיס מסך יקר הלך לעולמו, יש מה לעשות?

פורסם

מישהו שכח שלא ניתן להחליף פשוט מכיוון שהם לא pin-compatible?

העניין הטכני של פירוק ההלחמהוההלחמה מחדש הוא די פשוט עם הציוד המתאים, אבל הרעיון כלעצמו ומבסיסו הוא רעיון שלא יעבוד באותה מידה שאי אפשר לחבר מעבד AMD על לוח של אינטל.

פורסם

מלבד ההתאמה הפיזית יש לחשוב על התאמה טכנולוגית, שכן הטכנולוגיות בהן משתמשות שתי החברות לא דומות מאוד ואפשר להגיד בבטחון ש PCB במבנה העכללי שלו מעט שונה ;). לדעתי אין סיכוי להחליף GPU שלם אולי אתה מתכוון ל VMOD לכרטיס או פטיחה פיזית של צינורות עיבוד דבר כזה נעשה ויש מגוון מדריכים בנושא ברשת.

פורסם

לפי מיטב זכרוני הייתה כתבה או חדשה באתר הישן של pcspot על בחור שהלחים צ'יפ של FX על 9500 של ראדון (לא פרו)

והגיע איתו לביצועיים אדירים פשוט אבל לבחור היה ציוד לזה וידע..

פורסם

הוא החליף שבבי זכרונות, לא את המעבד הגרפי עצמו.

פורסם

באמת סביר להניח שהוא החליף את שבבי הזיכרונות כי הם בדרך כלל לא מיוצרים על ידי החברה של הכרטיס והם זהים. יש חברות כמו HYNIX שמייצרות שבבים ומוכרים לכל מיני חברות וזה גם בדרך כלל סטנדרט קרוב ולא כמו בתושבת שבב מרכזי של כרטיס מסך שלכל חברה יש את הפטנט שלה. אם אתה עקשן אז בהצלחה חבר ;)

פורסם

בחיים לא שמעתי על פרוצדורה שכזאת, בכל אופן כלשהו.

חוץ מזה, למה לך לבצע הלחמה כזאת? הרי בדיעבד, זה כמו לקנות כרטיס FX5200 שלם, שדבר כזה מיותר עוד יותר מהמעשה הנ''ל.

אמנם, אתה יכול להחליף בין הזכרונות של שני הכרטיסים הנ''ל, סה''כ פרוק והלחמה.

עוד עצה - להבאות, תמעיט את כמות סימני השאלה! ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים