עבור לתוכן

עזרה בבחירת לוח אם ל-gaming עם יכולות OC למעבדי אינטל S1155

Featured Replies

פורסם

אהלן.

אני כבר שבוע שלם בבירורים איזה לוח אם לבחור... gigabyte, asus המוכרים לי או asrock שלא מוכר לי אבל חוסך לי בקניית קירור חדש בגלל תאימות תושבת ל-775.

האבדון :) נובע כי אני לא יודע לאיזה פרמטר להתייחס.

יש PCI3.0

יש PCI2.1

יש לג'יגהבייט לוח אם עם iSSD

יש עם תמיכה ב-crossfire X16 ולא X8

לאסוס יש p8p67 pro

או p8z68-v pro

במה זה בא לידי ביטוי? מה כדאי?

אני מעוניין בלוח אם שגם יאפשר לי שידרוגים עתידיים בתמיכה בכרטיסי מסך שיצאו בעתיד.

שיהיה מן הסתם עם חיבורים של USB 3 וגם Sata3 ...

קיצר... טבעתי בים של אפשרויות

מבחינת תקציב אני מוכן להשקיע עד 1000 שקל בלוח אם.

פורסם

^

אחלה תמונה בחרת ;)

קודם כל תגדיר מה הצרכים האמיתיים שלך ומה השימושים שאתה מייעד למחשב.

הרבה מכל המושגים האלה זה לא יותר מגימיק עבור 99% מהמשתמשים.

1000 ש"ח ללוח אם זה מופרז לחלוטין - כהמלצה בסיסית וראשונית בלבד קח לוח Z68 של ASROCK בסביבות ה-700 ש"ח לכל היותר.

פורסם
  • מחבר

הרבה משחקים! בגרפיקה הכי גבוהה שאפשר. נמאס לי כל פעם להתפשר על איכות גרפיקה כי הכרטיס מסך/זיכרון/עוד כל מיני דברים לא מאפשרים.

ופוטושופ מאסיבי בעיקר.

כאופציה אני מעוניין שתהיה לי אפשרות לשדרג כרטיס מסך אז פתאום ה- PCI 3.0 נראה לי אטרקטיבי.

אני קונה זכרונות של 1600MHZ אז צריך גם תמיכה בזה.

עד אתמול הייתי בטוח שאני אלך על שני כרטיסי מסך ב-CF של HD6870 אבל עכשיו אני חושב ללכת על אחד של HD6970.. אני כבר לא יודע מה כדאי ומה יותר טוב.

אבוד, כבר אמרתי? :)

פורסם

ללוח האם עצמו אין כל השפעה על הביצועים מלבד יכולת OC ותמיכה במערכי כרטיסים.* אתה מתכנן לעשות OC למעבד? לכרטיס המסך?

* ה-PCI3 די זניח בטווח הנראה לעין. כך גם 1600M זכרונות.

* אין ספק ש-CF/SLI יתן לך מקסימום ביצועים, אבל השאלה אם אתה מוכן להשקיע את האקסטרה כסף בלוח תואם, מארז מקורר ומרווח דיו, ספק שיחזיק הכל ואטמי אוזניים לרעש שנוצר. אפשר להגיע לביצועים קרובים מאוד עם כרטיס בודד עם הרבה פחות בלאגן.

נראה שהשאלה שלך מתאימה יותר למדור "מפרטים", שם נוכל לאזן בין כל הדרישות שלך.

פורסם

קודם כל תגדיר מה הצרכים האמיתיים שלך ומה השימושים שאתה מייעד למחשב.

+1

ובנוסף, ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית תמצת בה את הדרישות שלך מלוח האם, ציין את הפלטפורמה (או המעבד) שאליה היא מיועדת והוסף תקציב.

אם אתה מעוניין בהמלצה לכרטיס גרפי, אעביר את הדיון לפורום מפרטי מחשב מכיוון שהפורום הנוכחי אינו המקום לדיונים על כרטיסים גרפיים או כל רכיב אחר שאינו מעבד, לוח-אם או זכרון. אם אתה מעוניין בהמלצה על לוח-אם בלבד, ניתן כמובן להמשיך את הדיון כאן ותוכל לפתוח דיון נפרד על הכרטיס הגרפי בפורום כרטיסי מסך.

פורסם
  • מחבר

טוב.. החלטתי לתת עוד הזדמנות.. שיניתי את הכותרת.

אני אחדד את הדרישות שלי מהלוח אם.

מבחינת תקציב - לא מגביל לעת עתה.

מבחינת פיצ'רים - הרוב זה גימקים, אני יודע. בכל זאת, יש גימקים שעובדים, לא? אני מעוניין שתהיה אפשרות לקבל את המקסימום מהכרטיס מסך שגם לו אני אעשה OC (נמוך יחסית). אופציה ל-CF (הכרטיס יהיה ATI).

לוח אם שנותן את המקסימום מ-CF אם יש כזה.

לקחת בחשבון PCI 3.0 כשדרוג עתידי לכרטיס מסך (?)

חיבורים: SATA 3 ו-USB 3. כמה שיותר מהם, כך יותר טוב.

הזכרונות שלי יהיו 1600MHZ

מותג מוכר, אמין מאד ואיכותי.

תודה :)

פורסם

1. הכותרת עדיין לא עניינית, תוסיף לה את שם הפלטפורמה (או המעבד) כדי שניתן להבין לאיזו פלטפורמה מיועד הלוח.

2. לאור הדרישות שלך הלוח הכי משתלם הוא כנראה ה-ASROCK Z68 Extreme3 Gen3. יאפשר לך OC ללא מגבלה, מערך CFX וכל זה במחיר משתלם למדי.

פורסם
  • מחבר

קראתי עליו.. מה ההבדל בינו לבין extreme4?

אני אשמח להמלצה יותר בכיוון של ג'יגהבייט ואסוס.

פורסם

את ההבדלים אתה יכול לראות במפרט באמצעות השוואה בין הלוחות.

הלוחות של GB בטווח מחירים הזה פחות מומלצים מכיוון שמערכת החשמל שלהם פחות טובה, אם אתה מתכנן OC גבוה יש לזה משמעות מסוימת. אם אתה בכל זאת מתעקש על לוחות של GB אז GA-Z68X-UD3H-B3 יהיה בסדר.

אתה יכול לבחון את ה-P8Z68-V של Asus, תקבל בערך אותו דבר (ואם אני לא טועה לא תקבל אפילו חריצי PCIex16 מתקן 3.0 - לא שזה משמעותי במיוחד) במחיר גבוה יותר, לכן לדעתי זה לא ממש משתלם.

כאמור, שתי האפשרויות הנ"ל תקפות לגמרי, אך ככל הנראה פחות משתלמות.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכנן OC גבוה.

ירדתי מהרעיון של CF לבינתיים. אני אשתמש בכרטיס אחד HD6950 ואפתח אותו ל HD6970 כמו שראיתי פה באחד הפורומים.

אני לא סגור על המשמעות של PCI E 3.0 עדיין. האם זה קשור ל IVY BRIDGE?

הולכים לצאת בקרוב כרטיסים עם תמיכה לזה?

פורסם

PCIe הוא שם של אפיק תקשורת. הכפולה שלצד השם מציינת את כמות נתיבי המידע. מספר גדול יותר משמעותו רוחב פס גדול יותר, כלומר יותר נתונים יכולים לעבור בו בכל יחידת זמן. המספרים כמו 1.0, 2.0, 2.1 ו-3.0 מציינים את תקן האפיק. יש גם להם משמעות בנוגע לרוחב הפס ונתונים נוספים הקשורים באופי התקשורת עצמה כגון החיווט, אופי העברת הנתונים, התקורה ועוד.

ביום מן הימים אני מניח שיהיו כרטיסים גרפיים שיזדקקו לרוחב הפס הזה. האם זה יקרה במהלך חיי השירות ההגיונים של הפלטפורמה הנוכחית? אני בספק. למיטב ידיעתי (וכרטיסים גרפים הם לא ממש התחום שלי אז ייתכן שאני לא מדייק לגמרי), היום כרטיסי המסך רחוקים אפילו מלהזדקק לרוחב הפס שמציע אפיק PCIex16 בתקן 2.1.

אם הדרישות שלך השתנו אז אני חושב שלוח כמו ASRock Z68 Pro3 או Pro3-M (שונים בעיקר בגודל ולכן גם במספר חריצי ההרחבה, כנראה שדגם ה-Pro3-M הקטן והזול יותר יספיק לך) יהיה המתאים ביותר עבורך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

פורסם

חשוב לי לצין שכרטיס שניפתח חייב להיות דואל ביוס וכמובן חייב להיות Reference ^^ תהנה

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת reference? כלומר, אני מכיר את המילה באנגלית... רק לא מצליח להבין את הקשר בינה לבין כרטיסי מסך :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים