עבור לתוכן

שאלות לגבי כמה פונקציות במצלמה

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים.

ההורים שלי, קנו מצלמה חדשה, אך הם לא מבינים מה תפקידם של כמה לחצנים ודברים בה ואיך משתמשים בהם, וגם אני לא מבין גדול בצילום ככה שאיני יכול לעזור להם.

מדובר על מצלמה של פנסוניק מדגם DMC-FZ100.

1) על העדשה בצד שמאל יש לחצן שניתן להזיז ויש לו 3 מצבים - AF, AF (עם תמונה של פרח ליד) ו-MF.

אני יודע שמדובר בעצם על סוג הפוקוס - אוטומט, חצי אוטומט וידני. אבל איך משתמשים בזה? למה כל אחד משמש? איזה מהם עדיף למצבים שונים?

2)בחזית המצלמה ישנו לחצן AF/AE Lock. ממה שנראה לי מדובר גם במשהו שקשור לפוקוס. ברגע שלחצתי עליו הוא הציג כאילו הוא עושה פוקוס על כמה איזורים שונים בפריים, אבל עדיין לא ברור לי מה הפעולה המדוייקת שלו ולמה זה בכלל שימושי.. אשמח לדעת.

3) בחזית המצלמה בצד ימין למעלה ישנה גלגלת ללא שום כיתוב לידה. אין לי שמץ של מושג למה היא משמשת או מה היא עושה..

תודה רבה!!

פורסם

קראת את הספר של המצלמה?

הסימול של פרח בד"כ מעיד על מאקרו, כלומר צילום מקרוב (ולא חצי אוטומט)

פורסם
  • מחבר

הספר של המצלמה באנגלית ובעובי של האנציקלופדיה העברית אז חשבתי לנסות לקצר את העניין בלשאול פה :P

פורסם

ניחושים שלי למקרה שלא יהיה פה מומחה בקרוב:

1) auto focus , auto focus Macro, manual focus

אולי הגלגלת היא לפוקוס ידני?...חוץ מזה אין לי כוח לנחש... :silly:

פורסם

לגבי השאלות -

1. כנראה מצב מאקרו.

2. כפתור שנועד לנעול חשיפה / לנעול פוקוס / שניהם בזמן שאתה לוחץ. כלומר - לחיצה על הshutter release לא תשפיע על מה שנעלת.

3. הגלגלת מאפשרת לברור את הצמצם / מהירות התריס / שניהם במצבי חשיפה S A או M/P בהתאמה.

טיפים לחיים-

למד לקרוא אנגלית.

למד להשתמש באינדקס.

למד לסרוק טקסטים ארוכים בחיפוש אחר מידע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים