עבור לתוכן

SMD Training PCB/Scrap Components

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני רוצה להתאמן קצת בהלחמות SMD.

אני די בטוח שניתן לקנות PCB שמכיל פדים בכל מיני גדלים לSMD כדי להתאמן על הלחמות.

אני מאמין שאפשר לקנות (איפשהו) רכיבי SMD תקולים או זולים מאוד רק כדי להתאמן על ההלחמה.

מישהו מכיר מאיפה אפשר לקנות אותם ?

פורסם

תמצא כרטיס מחשב ישן ותתחיל לפרק ולהלחים את הרכיבים. ככה גם תתאמן על desoldering.

פורסם

בלוח WREP יש פדים שניתן להשתמש איתם

מפעלים שמייצרים דברים ב SMD הרבה פעמים זורקים חתיכות של סרט (סוף של הגליל וכו) של רכיבי SMD חדשים - תמצא מפעל כזה בסביבה ותבקש מהם קצת

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אהלן,

אני רוצה להתאמן קצת בהלחמות SMD.

אני די בטוח שניתן לקנות PCB שמכיל פדים בכל מיני גדלים לSMD כדי להתאמן על הלחמות.

אני מאמין שאפשר לקנות (איפשהו) רכיבי SMD תקולים או זולים מאוד רק כדי להתאמן על ההלחמה.

מישהו מכיר מאיפה אפשר לקנות אותם ?

רכיבי SMD כגון נגדים, טרנזיסטורים, שבבים וקבלים תוכל לרכוש בכמות קטנה אצל סימן טוב אלקטרוניקה במחיר מצחיק של עד 10 שקלים.

לוח בנייה לרכיבי SMD תוכל לרכוש בקישור המצורף (המחיר לא זול בכלל). אני משתמש בלוח לבניית מעגלים שבהם קיימת דרישה לרכיבי SMD.

http://www.4project.co.il/product/908?sectid=50

ראה אב טיפוס של לד דרייבר שבניתי מרכיבי SMD.

מה שאני עשיתי בזמנו לקחתי לוח אם של מחשב+לוח של כונן תקליטורים יישן ומרחתי עליהם שכבה של משחת הלחמה ובעזרת פן חיממתי את כול הרכיבים והם התעופפו לי לשולחן (חלק לא מצאתי עד היום).

פורסם
  • מחבר

התראד בן שנה בערך (ואו כבר ?), לפני שגיליתי את נפלאות הeBay.

הפיתרון הכי טוב כרגע זה להזמין לוח PCB אקראי (כחלק מקיט) או להזמין אחד מותאם אישית, להזמין רכיבי SMD כללים מeBay ופשוט להלחים.

כבר לא כל כך רלוונטי מבחינתי, אבל אם מישהו עדיין מעוניין...

פורסם

התראד בן שנה בערך (ואו כבר ?), לפני שגיליתי את נפלאות הeBay.

הפיתרון הכי טוב כרגע זה להזמין לוח PCB אקראי (כחלק מקיט) או להזמין אחד מותאם אישית, להזמין רכיבי SMD כללים מeBay ופשוט להלחים.

כבר לא כל כך רלוונטי מבחינתי, אבל אם מישהו עדיין מעוניין...

1. כאשר אנוכי עובד על פרוייקט עבורי או עבור חברה מסויימת אין לי זמן להתכשכש עם איביי ולהמתין שבוע במקרה הטוב או חודש במקרה הרע לחלקים עד אשר יגיעו ואם בכלל.

2. באתר הישראלי שאליו מסרתי לינק החלקים אצלי בבית תוך יומים במחיר משלוח של 4 שקלים בלבד !

3. מניע את הרכב וקונה רכיבים אמיתיים בשדרות הר-ציון אצל סימן טוב ולא זיופים סיניים של רכיבים פופולארים.

פורסם

מה הכתובת של סימן טוב?

פורסם
  • מחבר

אם מישהו רוצה רק לתרגל הלחמת SMD בלבד לא ניראה לי שמעניין אותו מה יש בג'וק או איזה נגד קבל חוץ מהאריזה שלהם ככה שגם ג'וקים שרופים ושלא עובדים יהיו בסדר.

הרעיון היה לתרגל הלחמה של TFQP SOIC ושאר ירקות, הפאדים שבלוח גדולים מידי לדברים האלה. אפשר לבנות מעגלים בהם בשיטת Dead Bug אבל זה לא ניקרא לתרגל הלחמת SMD נאותה.

פורסם

אז קח מעגל SMT מוכן ותפרק אותו ם בלאוור....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים