עבור לתוכן

איזה לוח אם עדיף לי לקנות? (מתלבט בין Z68X-UD4-B3 ו P67 Sabertooth)

Featured Replies

פורסם

החלטתי לקנות לוח אם חדש בשביל שאני יוכל לעשות SLI של שני כרטיסי GTX570 (כבר יש לי אחד), המליצו לי על שתי הלוחות האלה:

Gigabyte Z68X-UD4-B3

Asus Sabertooth P67 B3

האסוס יקר יותר במאה שקל, אבל בלי קשר לזה רציתי לדעת איזה לוח אם כדאי לי לבחור מבינהם, או שאתם ממליצים על לוח אחר בתקציב (עד 950 ש"ח)

*אין לי כוונה לבצע OC (למרות שהבנתי ששני הלוחות תומכים מעולה בזה)

הנה המפרט שלי:

Intel Core I7 2600K

8GB 1333MHz 2x4GB

Gigabyte GTX570

Thermaltake Element S

Thermaltake 600W (אני יחליף ספק באותה קניה עם הלוח, כנראה זה יהיה 900W של Antech)

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את דגמי הלוחות שביניהם אתה מתלבט.

מספר שאלות:

1. למה דווקא הלוחות האלה ולא לוחות זולים יותר? מה יש בהם שאתה זקוק לו שאין בלוחות אחרים?

2. מהן הדרישות שלך מהלוח מלבד מערך SLI?

ושתי הערות:

1. אני מבין בין השורות שהייעוד העיקרי של המערכת הוא משחקים. במקרה כזה ה-Core i7-2600K מיותר, לא משתלם ודי חבל על הכסף.

2. אלא אם כן אתה משחק ברזולוציות גבוהות חריגות אני גם חושב שמערך מרובה כרטיסים הוא מיותר לאור העובדה שאתה יכול להשיג חוויית משחק מלאה באמצעות כרטיס בודד.

פורסם
  • מחבר

ערכתי את הכותרת.

1.בפעם הקודמת אני בחרתי לוח בצורה "עיוורת" וקיבלתי לוח זול ולא טוב, אז החלטתי הפעם לא להתפשר וללכת על האיכותיים ביותר.

2.עקרונית, אני צריך בעיקר אותו בעיקר לSLI אבל בנוסף, הרבה אנשים אמרו לי שאני צריך לוח איכותי כי הוא בעצם ה"לב" של המחשב והמליצו לי לא לקנות את הלוחות הזולים יותר, כי לוח אם זה לא משהו שקונים פעם ביום.

פורסם

קודם כל נתחיל מזה שאיכות של לוח-אם לא נגזרת מהמחיר. כאשר משווים לוחות של יצרנים מוכרים, לוח זול יותר אינו לוח פחות איכותי אלא פשוט לוח שמכיל לרוב כמות תכונות קטנה יותר.

כך שדבר ראשון שאתה צריך לעשות בבחירת לוח זה להגדיר מהן הדרישות שלך. לאחר מכן עליך לבדוק מיהו הלוח הזול ביותר שעונה עליהן, וכך לקנות את הלוח המשתלם ביותר עבורך.

לוח האם הוא לא ה"לב" של המערכת, הוא רק מספק את התשתית לחיבור ולתקשורת של כל הרכיבים. לכן הוא בהחלט חלק חשוב, אבל בעיקר חשוב לקנות לוח שעונה על הדרישות שלך. אין טעם לשלם יותר עבור תכונות שבהן לא תשתמש.

Gigabyte Z68X-UD4-B3 הוא לוח לא רע אבל בטווח מחיר הזה אני ממליץ קצת יותר על Z68 Extreme3 Gen3 של ASrock.

בטווח מחיר של ה-Sabertooth P67 B3 אני ממליץ לך על ה-P8Z68-V של Asus.

פורסם
  • מחבר

יש לי העדפה לגיגהבייט ולאסוס, אתה יכול בבקשה להמליץ על לוחות שלהם?

פורסם

המלצתי. לדעתי ה-ASRock הוא הכי משתלם, אבל אם אתה רוצה לוח אחר אז הלוח של GB שבחרת יהיה בסדר וגם זה של Asus שעליו המלצתי בהודעה הקודמת.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אני חושב שאני יקנה את הגיגהבייט בסוף.

תגיד אחי, אתה מבין גם בספקי כוח? כי אני צריך להחליף גם את הספק ואני מחפש מישהו להתייעץ איתו

פורסם

כדי להתייעץ על ספק, פתח בבקשה דיון בפורום ספקים ומארזים.

פורסם

בפלטפורמה הנוכחית, הלוחות של גיגהבייט עם כל הכבוד הם ברמה של צעצועים לעומת הסדרות הגבוהות של אסוס/אסרוק וMSI...

הExtreme3 במת ובתמים לוח מדהים, וגם הP8Z68-V..

מערך המתח, הביוס, והיציבות של האסוס והאסרוק הם פי כמה וכמה טובים מאשר בUD4 המדובר.

ניסיון לעשות אוברקלוק עם הUD4 יעלה לך בהרבה כאב ראש והרבה עצבים, ב2 המוזכרים כאן זה ממש לא ככה.

גם אני באיזור המחיר הזה מאוד ממליץ על הASROCK, ואם לא אז על הP8Z68-V... אבל בשום פנים ואופן - לא על הUD4.

עוד לוח שאפשר לשקול טיפונת יותר יקר זה את הASRock Z68 Extreme4 הרגיל לא הGEN3 שעולה משהו כמו 950~ שקל...

גם הוא לוח מדהים בשביל השימושים הללו.

אבל כמו שידידי אמר, הלוח הכי משתלם בתקציב הוא הEXTREME3...

פורסם
  • מחבר

ראיתי יש ללוח P8Z68-V. כמה גרסאות, מה ההבדל בינהם?

פורסם

אלו לא גרסאות אלה לוחות שונים. את דגם ה-Pro מיותר לך לקנות כי אינך זקוק לחיבורים שהוא מציע, ואילו דגם ה-LE לא יאפשר לך לעשות OC יותר מנמוך עד בינוני נמוך. לכן אם אתה בוחר בדגם הזה קנה את הדגם המדויק שהומלץ לך פה, ללא תוספות. אך כאמור, לאור הדרישות שלך, עבורך ASrock הרבה יותר משתלם. אם זה יעזור ל”הרגיע” אותך אז. ASrock היא חברת בת של Asus ובלוחות לפלטפורמה הזאת נעשה שימוש ברכיבים דומים עד זהים בלוחות של שתי החברות.

פורסם
  • מחבר

אוקי, תודה לכולם עזרתם לי מאוד.

אני כמעת בטוח שאני יקח את האסוס P8Z68-V בסוף, בכל מקרה, אם יש פה מישהו שמבין טוב בספקי כוח אני אשמח אם תעזרו לי באשכול השני שלי:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=516067.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים