עבור לתוכן

עוד אחד עם שאלות על חוק "ניתוק זיקה".

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

במשך הכמה שעות האחרונות אני קורא נושאים פה בפורום על החוק הזה וכבר נשרף לי המוח, לחלק מהשאלות שלי יש תשובות סותרות בדיונים כאן ולחלק אחר בכלל לא מצאתי איזכור.

אז אני ממש אודה לכם אם תוכלו לענות על כמה שאלות פשוטות (אני מקווה) שיש לי.

לפני הכל, המצב שלי: יש לי חשבון עסקי באורנג' עם כמה קווים. אני רוצה להעביר לחשבון הזה עוד קו מחברה סלולרית אחרת.

בנוסף, ואולי בלי קשר, אני רוצה לרכוש מכשיר Samsung Galaxy S II. כאשר אני מסתכל באתר של אורנג' אני רואה שהמחיר הוא 5004 ש"ח, או במסלול חיוב-זיכוי, 684 ש"ח עם זיכוי של 120 ש"ח בדיבור מעל 299 ש"ח בחודש:

http://www.orange.co.il/he-il/Catalog/devices/Pages/Samsung/samsung-galaxy-SII/

כאשר אני בודק בזאפ אני רואה שרכישת מכשיר כזה בחנות תעלה לי כ-2500 ש"ח, בהנחה שאני מבין נכון ולא מתבלבל עם דגם אחר או מאפיינים מסויימים שמגיעים רק עם המכשיר הנרכש דרך אורנג' (?)

אם הבנתי נכון מקריאה כאן ומקישורים שניתנו כאן לאתרים אחרים, אם אני רוכש את המכשיר באופן פרטי (נניח ב-2500 ש"ח) אורנג' מחוייבים לתת לי זיכוי של 120 ש"ח לחודש למשך 36 חודשים (אם אעשה זאת מייד לאחר שקניתי) בהנחה שדיברתי בסכום של 299 ש"ח. מה שאני לא מבין, לעומת זאת, זה האם סך כל הזיכוי יכול לעלות על 2500 ש"ח? לפי הבנתי את החוק, כך זה אמור להיות, אך בקישור הבא:

http://www.orange.co.il/he-il/cellular/packages/deals/sim-free-refund/

בתנאים מופיע:

סך ההחזרים מוגבל למחיר המכשיר ללקוח כפי שמופיע באישור הרכישה
מישהו יכול לבאר סופית? אולי מדובר שם רק על מכשירים שהחברה לא מוכרת?

עוד שאלה: אם אני מדבר בסכום של 298 ש"ח בחודש, ינתן לי זיכוי חלקי? או לא בכלל?

ושאלה אחרונה: אם אני רוצה לעשות על הקו הזה עסקת דקות, לדוגמה: 500 דקות ו500 אסמסים ב250 ש"ח, האם אני יכול או שהחיוב-זיכוי מונע ממני?

תודה רבה רבה למשיבים!

פורסם

* הם סתם מוכרות במחיר בלי לתת חשבון. מעט לפני יציאת הגלקסי 2 הן מכרו אותו בקרוב ל-5000 ש"ח. בשוק הוא עלה 1800. יכולת לקנות 2 מכשירים ולהישאר עם עודף.

* אם המכשיר נמכר ברשת הסלולרית תקבל עליו תנאים זהים לתנאים שתוך הרשת. ז"א שאתה תקבל החזרים בסך 120 (או משהו כזה) בדיבור מעל 300 ש"ח (או משהו כזה). כך יוצא שהן מחזירות לך יותר משווי המכשיר.

* אם קנית מכשיר שלא נמכר אצלן, אז ההחזר יהיה או לפי גובה המחיר על החשבונית חלקי 36 או לפי מדרגות החזרת (תלוי ברשת).

* יתכן והן ינסו לרמות אותך ולתת לך תנאים כאילו המכשיר לא נרכש אצלן. או לא לרמות, לשון החוק ממש לא ברורה. בכל מקרה, אתה לא מפסיד יותר מידי- בכל מקרה אתה תקבל החזרים.

* חבילת הדקות למיטב ידיעתי לא אמורה להיות קשורה לזיכוי, למרות שהן בטח יגידו לך שכן. דע שזיכוי אתה אמור לקבל בכל מקרה, כחלק מחבילה.

* קראת את הדיון המרוכז פה בפורום?

פורסם

כן, עליו.

הוא הדיון המקיף ביותר שתמצא כאן.

יש בו את כל המידע שאתה יכול לרצות. הכל.

תאזור כוחות ותתאמץ. הכל שם.

פורסם

אם הבנתי נכון מקריאה כאן ומקישורים שניתנו כאן לאתרים אחרים, אם אני רוכש את המכשיר באופן פרטי (נניח ב-2500 ש"ח) אורנג' מחוייבים לתת לי זיכוי של 120 ש"ח לחודש למשך 36 חודשים (אם אעשה זאת מייד לאחר שקניתי) בהנחה שדיברתי בסכום של 299 ש"ח. מה שאני לא מבין, לעומת זאת, זה האם סך כל הזיכוי יכול לעלות על 2500 ש"ח? לפי הבנתי את החוק, כך זה אמור להיות, אך בקישור הבא:

כן וכן.

הזיכוי יהיה 120 שח לחודש, וכן, זה יעבור את מחיר המכשיר ששילמת. אם תתחיל את המסלול מיד לאחר רכישת המכשיר, ותישאר באותו מסלול 3 שנים, אז הזיכוי הכולל יהיה 120 שח כפול 36 חודשים = 4320 שח.

במילים אחרות, הם חייבים לתת לך את אותו זיכוי בערכים כספיים מוחלטים, כמו שהם נותנים למי שרוכש את המכשיר אצלם, באותו זמן שהתחברת למסלול.

לפעמים הם מנסים לומר שהזיכוי שמגיע לך הוא רק לפי העלות שאתה שילמת עבור המכשיר. זהו שקר בשיטת מצליח, ובדר"כ להזכיר את החוק, עוזר במקרה כזה. ואם לא, עוזר לאיים קלות בפנייה למשרד התקשורת.

עוד שאלה: אם אני מדבר בסכום של 298 ש"ח בחודש, ינתן לי זיכוי חלקי? או לא בכלל?

בדיוק לפי התנאים כמי שרכש את המכשיר אצלם. תבדוק את תנאי התוכנית המלאים.

ושאלה אחרונה: אם אני רוצה לעשות על הקו הזה עסקת דקות, לדוגמה: 500 דקות ו500 אסמסים ב250 ש"ח, האם אני יכול או שהחיוב-זיכוי מונע ממני?

אם יש להם תוכנית כזו לרוכשי המכשיר אצלם, שבה הם נותנים זיכוי, הם חייבים לתת גם לך את אותו זיכוי.

פורסם

(גילוי נאות - אני נציג מכירות באורנג').

א. הזיכוי ינתן רק בהגעה לרמ"ש. אם היא 299, על כל שקל פחות לא תקבל.

ב. אין מה לדאוג, התוכניות הרלוונטיות לגלקסי 2 מודעות לכך שצריך להגיע לרמ"ש מסויים, ולכן לרוב תוכנית הדקות+חבילת הגלישה תגיע בדיוק ל299 או טיפה מעבר אם ידחפו לך עוד משהו.

ג. 99.9% שאתה צריך תוכנית של בנק דקות, וכמובן שאין שום בעיה להתאים תוכנית כזאת לניתוק זיקה, זה מה שהרוב המוחלט של האנשים עושים.

תוכנית פיקס שבה משלמים לפי דקה ממש לא מתאימה לרוב האנשים, וגם לא ממש רלוונטית למכשירים יקרים שבהם צריך להגיע לרמ"ש גבוה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם :yelclap: , אני מאמין שהסברתם לי את כל מה שאני צריך לדעת, לפחות ככה זה נראה לי בראש, יכול להיות שהנציג יתקיל אותי עם בעיות חדשות ואז אשאל שוב.

פורסם
  • מחבר

מסתבר שהנציגים של אורנג' יודעים את העבודה שלהם. קיבלתי מהם כמה הצעות ואף אחת מהן לא כוללת במפורש את הזיכוי של המכשיר, הם רק אומרים לי מה אני מקבל ואת המחיר הקבוע החודשי. כל נסיונותיי לחלוב מהם את המידע עלו בתוהו, אבל בכל מקרה החבילה גם ככה די זולה.

אז נראה שבסוף אני קונה את המכשיר מאורנג' :nixweiss:

פורסם

אתה טועה טעות גדולה!

לגבי הזיכוי על המכשיר גש לאתר של אורנג' יש שם את כול המכשירים כולל מחירון, קח את מחיר המחירון חלק ב36 זה הזיכוי שתקבל הרי מדובר בזיכוי מלא לא?נכון שעל הנייר הנציג גרם לזה להיראות כאילו אתה משלם כביכול כמעט את אותו כסף, אבל אתה צריך לזכור שני דברים:

1. בכמה קנית את המכשיר ומה הזיכוי שקיבלת לטווח הארוך לא פר חודש.

2. שאתה חופשי מהתחייבות לעבור לכול חברת סלולאר- וזה סעיף החשוב ביותר ואני אסביר למה.

שוק הסלולאר עובר עכשיו שינויים דרסטיים וזו רק ההתחלה, אם תקנה את המכשיר מאורנג', ונניח בעוד שנה תרצה להתנתק מההסכם ולעבור לחברה אחרת כי פתאום מחירי החבילות ירדו תצטרך לשלם להם את הסכום שנישאר לך על המכשיר.

במקרה הזה המחיר של המכשיר הוא 4500 שקל ויותר, ולכן תשלם במזומן כדי להתנתק את מה שנשאר לך.

אתה יכול להגיד שאתה לא תתנתק ותישאר שם 3 שנים, אבל מי יודע? לדעתי זה היתרון הגדול ביותר למי שהשתמש בחוק ניתוק זיקה, זה גם נותן לך כוח צרכני רב יותר מכיוון שאתה תמיד יכול לדרוש הטבות נוספות באיום של התנתקות.

עכשיו נסביר גם את העניין הכספי שלדעתי הוא קצת יותר שולי.

נניח וקנית מכשיר דרכם והצטרפת לתוכנית ב299 שקלים לחודש+מכשיר+זיכוי.

לאחר הזיכוי המכשיר כביכול לא עולה לך כסף.

אם לא תקנה את המכשיר דרכם אתה מצטרף לאותה תוכנית ללא עלות המכשיר משמע משלם 299 שקלים, ומזה אתה מוריד את עלות המכשיר משמע תשלם 299 שקלים פחות הזיכוי.

אם לא הבנת את המכשיר כבר קנית וכבר שילמת עליו ולכן לא יופיע לך בחשבונית 120 שקלים על מכשיר, ועוד סעיף של זיכוי, אלה רק הזיכוי ותשלם 299 שקלים פחות הזיכוי.

עכשיו תעשה חישוב, נניח הזיכוי שקיבלת הוא 120 שקלים, המכשיר עלה 2500 זאת אומרת שאחרי 20 חודשים החזרת את הכסף עליו, ולא אחרי 36!

לגבי איך תיראה החשבונית מי שקנה את המכשיר מהחברה זה יהיה משהו כזה:

חיובים קבועים...חבילת גלישה... ציוד/מכשיר... זיכוי... סה"כ במקרה הזה לפי נצי אורנג' 300 שקל בערך.

מי שלא קנה את המכשיר מהם זה יראה כך:

חיובים קבועים... חבילת גלישה...זיכוי... סה"כ במקרה הזה 300 שקלים פחות הזיכוי(אין מכשיר), זיכוי על מכשיר יקר הוא בדרך כלל באזור ה100 שקל אז תשלם בערך 200.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים