עבור לתוכן

בעיה עם OC ל-i5 2500K ל-4.5GHZ

Featured Replies

פורסם

קיבלתי את המחשב החדש היום ואיך שחיברתי הכל והתקנתי ווינדוס ישר רצתי לעשות OC. הבעיה היא, מסתבר, שבלוח שלי (GA-Z68A-D3H-B3) אין הגדרה ידנית ל-Vcore. במקום זה יש Dynamic Vcore שחשבתי בהתחלה שזה רעיון סביל, אבל מסתבר שלא. ראיתי בביוס שהמתח הנוכחי שלי זה 1.224V, אז הגעתי למסקנה שאני יכול לשים 0.060 או קצת מעל זה ב-DVID כדי להגיע לאיזור ה-1.3V שזה לפי מה שהבנתי הממוצע בערך שאפשר להריץ עליו 4.5GHZ. בקיצור היה לי פוסט על 100x45, אבל בCPU-Z ראיתי שהמתח על 1.10V. אח"כ הפעלתי P95 וראיתי שהמעבד מגיע לכמעט 70C תוך 5 דק'. ניסיתי לרדת ב-DVID ל-0.020 אבל בביוס זה עדיין קרא 1.356V שזה עדיין יותר מדי בשביל המהירות הזו.

בסופו של דבר ויתרתי על כל העסק וחזרתי להגדרות הרגילות. די התבאסתי מהסיבוך של כל העסק אחרי שכולם אמרו שזה סופר קל. באופן כללי ה-SB ממש אוברייטד לדעתי, היה לי הרבה יותר קל לעשות OC לסוקט 775 שלי בלי יותר מדי כאב ראש. עם SB דחפו מלא הגדרות חדשות וכמישהו שעשה OC רק פעם אחת קשה לקלוט מה כל דבר עושה. דברים כמו ה-PLL Overvoltage, Load Line Calibration, CPU PLL ועוד כמה. :-X

השתמשתי במדריך הזה http://www.bit-tech.net/hardware/cpus/2011/01/07/how-to-overclock-the-intel-core-i5-2500k/4

פשוט לא שיניתי את ה-BCLK ולא נגעתי בזכרונות כי המכפלה והמתחים היו כבר מדויקים על AUTO.

אני לא מבין למה הגעתי ל-1.4V עם ההגדרות ההן.

פורסם
  • מחבר

AUTO. קראתי בביקורת על הלוח הזה שלא הצליחו לעשות לו OC מעל 4GHZ אחרי שה-LLC על 2. שהם החזירו ל-AUTO הם הגיעו עד 4.9GHz.

פורסם

בכל מקרה אם הטמפרטורה במאמץ מלא היא בערך 70 אז הכל בסדר.

פורסם

פותח התרד כל עוד אתה בגבול ה70-75 מעלות במאמץ מלא..אין עם זה בעיה..

לגבי הOC תנסה לשחק עם ההגדרות ולהגיע למינימום..אין דרך קצרה יותר :-X :-\

פורסם
  • מחבר

למה שאני אריץ 4.5GHZ על 1.4V? לא בא לי שהמעבד ילך לי תוך שנה שנתיים.

פורסם

אתה קצת נסחף...בכל מקרה אין סיבה שתריץ אותו ככה..בגלל זה תשחק עם ההגדרות ותגיע לתוצאות...

פורסם
  • מחבר

היה עוזר לי אם CPU-Z היה מראה לי את ה-VCORE כמו שצריך. כל הבעיה שלי כרגע זה שאני לא יודע מה ה-VCORE שלי אחרי OC, כי ב-CPU-Z זה איכשהו מגיע רק ל-1.16V במאמץ וב-HWMonitor זה גם דומה. אני גם לא יודע אם זה בכלל נחוץ שאני אשים 1.120V ב-QPI/VTT, נראה לי שהדיפולט זה 1.050V (אבל בהגדרות מפעל זה על AUTO).

מתחרט שלא קניתי את ה-P67X-UD3-B3, בטח שם יש מתח ידני ולא את הדיינמיק המעצבן הזה. :-X

פורסם

אל תשכח שיש vdrop, לא בדיוק מה שאתה מגדיר זה מה שמגיע למעבד עצמו. במקרה זה CPU-Z מדוייק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים