עבור לתוכן

העברת מידע ברשת - איטי מאד

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הקמתי רשת ביתית בין המחשב השולחני שלי לבין הלפטופ, ואני מנסה להזרים מידע דרך כונן חיצוני שמחובר למחשב השולחני ללפטופ. אתמול בלילה כשהקמתי את הרשת, ניסיתי להפעיל סרט דרך נגן BS PLAYER במחשב הנייד, כשהסרט היה על הדיסק החיצוני שמחובר למחשב השולחני - הכל עבד בלי בעיה, זה נפתח תוך כמה שניות והשידור היה חלק לחלוטין.

היום שניסיתי לחזור על התהליך - ל-BS PLAYER לוקח לפחות 3 דקות לפתוח את הסרט והסרט לא ניתן לצפייה. שום דבר לא עזר, אפילו עשיתי Format למחשב נייד (תכננתי לעשות את זה בלי קשר) ועדיין השידורים איטיים מאד. המהירות של החיבור (בתקן N) נע בין 52 ל-65 Mbps ולא שיניתי שום הגדרות ושום דבר שיכולים היו לגרום לאיטיות הפתאומית הזו.

הנתב הוא של TP Link, המחשב הנייד לנובו - 2 המחשבים מריצים windows 7. ניסיתי לנטרל את האנטי וירוס שעל המחשב הנייד ואפילו להסיר אותו לחלוטין, במחשבה שאולי הוא בולם משהו - בלי שום הצלחה.

אשמח לעזרה,

תודה.

פורסם

אני מצליח לחשוב על שלוש פאשרויות:

תקן G: יכול להיות שרכיב אחר, מתקן G, מצטרף לרשת? אם כן הוא עלול להאט אותה למהירות של תקן G.

ניחות: בעיות קליטה - נסה למצוא מסלול יותר טוב לחיבור שלך (להתקרב יותר לנתב, לא לעמוד מאחורי קירות עופרת, ועוד).

הפרעות: הנתב שלך ואתה, משתמשים בערוץ (Channel, אם אני לא טועה) כלשהו לחיבור, נניח 13. אבל לא רק אתם על ערוץ 13. גם השכן שלך, וגם השכנה של השכן שלך, וגם השכן של השכנה של השכנה שלך. אתם מפריעים אחד לשני.

כדי לברר מה בדיוק הבעיה, אפשר לפעול כך:

[list type=decimal]

[*]תקן G: נסה לברר איזה התקן מתקן G מתחבר לנתב - כדאי לך לשקול לנתק אותו (לפחות בזמן שאתה צופה בסרט).

[*]ניחות: התקרב לנתב, נסה לכוון את האנטנה שלו יותר, ונסה להמנע משימוש במכשירי מיקרו-גל, טלפונים ניידים והתקני bluetooth בזמן הצפייה). או שתפסיק להתחבא מאחורי קירות עופרת.

[*]הפרעות: בעזרת התוכנה inSSIDer, תבדוק אילו רשתות נמצאות באזור, ועל אילו ערוצים - כוון את הנתב שלך לערוץ הכי פנוי באזור (עם העדפה מסויימת לערוצים 1,6 או 11).

מקווה שהועלתי במשהו. :hi:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים