עבור לתוכן

עזרה בבחירת לוח לסוקט 1155 - עד 700 ש"ח

Featured Replies

פורסם

עד היום הייתי נעול על "שם" בבחירת לוחות אם - תמיד ידעתי שלוחות של Asus או Gigabyte עדיפים על Asroc או biostar

בעקבות התייעצות בפורום המפרטים לגבי מחשב חדש, עלתה השאלה, האם באמת יש עדיפות ללוחות של הייצרנים ה-"נחשבים" על פני ה-"פשוטים" - בעיקר מבחינת אמינות - כאשר מדובר על אותן תכונות ? מה דעתכם ?

ואם אני כבר כאן, רציתי להתייעץ לגבי בחירת לוח אם לסוקט 1155 - אני מחפש לוח עם לפחות 6 חיבורי SATA פנימיים, 2 חריצי PCIe x1, רצוי שני חריצי PCI עבור כרטיסים ישנים ואם אתם מכירים לוח מודרני עם חיבור פרללי - אשמח לדעת עליו (למרות שנראה לי שכבר אין דבר כזה ואצטרך להשתמש בכרטיס הרחבה או מתאם מ-USB)

לא מתוכנן OC כך שהלוח יכול להיות מבוסס H67 וכמו כן, אין לי צורך בריבוי כרטיסי מסך (אבל צריך חריץ PCIe x16 אחד כדי לאפשר הוספת כרטיס אם יהיה צורך)

התקציב הוא עד 700 ש"ח - עם אפשרות חריגה קטנה למעלה (ראיתי כמה לוחות Z68 שחורגים מעט מ-700 ש"ח ואהיה מוכן לבחור בהם אם אין אופציה מתאימה ב-H67 )

תודה למגיבים

פורסם

ASROCK הוציאו לוחות אם מאוד מרשימים בשנתיים האחרונות, הרבה יותר מרשימים מהלוחות של GB. החברה הזו בעליה גדולה מאז שהיא לא בבעלות של ASUS.

BIOSTAR הוציאו כמה לוחות אם מצויינים לפני כמה שנים (ל C2D ו C2Q), מאז החברה הייתה שקטה יחסית. לא שברו שיאים אבל רוב אלה שקונים את הלוחות שלהם מרוצים.

אם אתה לא עושה OC זה לא משנה איזה חברה אתה קונה, עדיף לקנות את הזול ביותר. בארץ אפשר למצוא לוחות במחירים מאוד נוחים של ASROCK, MSI ו BIOSTAR, ברוב המקרים הם יהיו עדיפים על GB ו ASUS (במיוחד אם מכניסים גם שיקולים כלכליים). ל MSI ו ASROCK יש גם לוחות מצויינים ל OC, הדור האחרון של BIOSTAR פחות מרשים בנושא הזה אבל גם יאפשר המהרה ברמה מסויימת.

פורסם

ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית הוסף לה את התקציב ואת תמצית הדרישות.

מה דעתכם ?

שאין כל בסיס להנחה הזאת ובנאמנות עיוורת למותג אתה בראש ובראשונה פוגע בעצמך כצרכן מכיוון שאתה מגביל את מכלול האפשרויות העומד לרשותך.

איזה מעבד אתה מתכנן לקנות?

אם אתה רוצה לוח H67 אז יש לך את BLKDH67CL של Intel.

אם אתה מעוניין בלוח Z68 אז יש לך, לאור הדרישות שלך, את ASROCK Z68 PRO 3.

אם אתה קונה לוח Z68 ומעבד שיש לו דגם עם סיומת K, לדעתי קנה אותו כדי לפחות להשאיר לעצמך את האפשרות ל-OC פתוחה. גם אם תקנה מעבד עם מפכלה סגורה אז באמצעות לוח Z68 תוכל לבצע לו המהרה של עד ל-4 מכפלות (עד ל-400Mhz), לא משהו משמעותי, אך במצבים מסוימים יכול להועיל מעט.

פורסם
  • מחבר

אני חושב על מעבד i5 2400 - בכל מקרה לא מתכונן לבצע OC - הסיבה היחידה מבחינתי לבחור בלוח מבוסס Z68 היא התכונות העשירות יותר של הלוחות האלו.

עד כמה שראיתי, כל לוחות H67 של אינטל כוללים 5 חיבורי SATA פנימיים - השישי מוקדש ל-eSATA, כפי שציינתי, אני צריך לפחות 6 חיבורי SATA פנימיים כך שהלוחות האלו לא מתאימים לי, אנסה לבדוק מה יש ל-Asroc ו-MSI להציע בתחום ה-Z68, אולי יש משהו מעניין...

פורסם

לאור הדרישות שלך לכמות חריצי ההרחבה אתה די מוגבל ללוחות בגודל ATX וכאלה אין הרבה, בטח שלא מבוססי H67.

אם אתה לא יכול להסתדר עם 5 חיבורי SATA + eSATA אז כנראה שאין לך ברירה אלא לבחור בלוח Z68 כמו זה שהמלצתי לך עליו לעיל, מכיוון שלוחות ה-H67 של Asus (P8H67) ו-Gugabyte (GA-H67A-USB3)שכן עונים על כולן עולים כמעט כמו לוחות Z68 (הפרש של כמה עשרות שקלים ברוב המקומות) ובמקרה כזה כבר עדיף כנראה לקנות לוח Z68 ולפחות להשאיר לעצמך את האפשרות ל-OC מסוים פתוחה (כי לגבי Virtu ו-SRT, אני בספק אם באמת יהיה לך שימוש בהם).

פורסם
  • מחבר

תודה - ה-Asroc Z68 Pro 3 נראה מעניין, אמנם קצת דליל מבחינת חיבורי USB, אבל חוץ מזה, נראה שיש כמעט את כל מה שאני צריך (חבל של-Pro 3-M יש חיבור מקבילי, אבל רק 5 חיבורי SATA) וגם המחיר בסדר גמור - נראה שאבחר בו (רק שזה מעלה דילמה חדשה - אם כבר אני לוקח Z68, אולי כדאי בכל זאת לבחור במעבד K ולשמור את האופציה ל-OC :) )

פורסם

כל עוד זה לא גורם לך לחריגה מהתקציב ו/או בא על חשבון מערכת מאוזנת, אני בהחלט חושב שהשארת האפשרות ל-OC פתוחה.

זאת כמובן בתנאי שהשימושים במערכת (שלא פרטת) הם כאלה שיש סיכוי ש-OC יהווה עבורם תועלת בעתיד (לדוגמה, OC הרבה פחות רלוונטי לעבודה משרדית וניגון מדיה מאשר משחקים, קידוד, פעולות חישוב מורכבות ועוד).

אל תשכח שגם אם תקנה את ה-Core i5-2400 ולוח Z68 תוכל לבצע לו OC, אך ה-OC הזה יוגבל להעלאת 4 מכפלות (400Mhz). מכיוון שזהו OC קטן מאוד (אך יכול להיות שימושי במצבים מסוימים) אפילו לא תזקק לגוף קירור מיוחד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים