עבור לתוכן

מחשב חזק במיוחד מסרב לעלות, אחרי שחזר מהמעבדה ונטען שהכל תקין (+וידאו בפנים)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מחשב בעל מפרט מאוד חזק:

מעבד Intel i7 2600

לוח gigabyte p67a

2X4GB DDR3

כונן ssd של אינטל (כונן ראשי)

כונן 1tb של western digital כונן משני

המחשב נרכש בסוף נובמבר 2010 (הורכב בחברה, לא על ידי).

יומיים לפני יום כיפור המחשב התחיל להתקע בצורה כזו שהוא קופא. העכבר זז, אבל שום לחיצה לא מגיבה.

בהתחלה זה היה משתחרר אחרי 30-40 שניות.

במהלך כל תקיעה כזאת, בלוגים של windows נרשם ה-error הבא:

unled1lpd.jpg

לפעמים היה מדובר בide1 ולפעמים ב ide2 (שניהם כוננים קשיחים)

ולפעמים בסידירום, שכאשר הוא רשם error הוא גם נעלם מ"המחשב שלי" עד שעשיתי reboot.

אחרי כמה פעמים שהתקיעות השתחררו, המחשב פשוט נתקע והייתי חייב לנתק אותו מהחשמל בשביל לבצע reboot.

לאחר כמה שעות שהמחשב היה כבוי הדלקתי אותו מחשב והווינדוס עלה, ואז כיביתי אותו במשך ערב יום כיפור.

אחרי שהמחשב היה מכובה במשך כיפור הדלקתי אותו והכל עבד בסדר למשך כמה ימים ואז חזרה הבעיה.

ניגשתי לחנות שממנה קניתי את המחשב והכנסתי אותו לבדיקה כשאני אומר לטכנאי שלדעתי יש בעיה בלוח (או שכל הכוננים פשוט נדפקו ביום בהיר אחד?)

הטכנאי אמר שזה סדר הבדיקות שהוא יבצע:

1. בדיקה לזכרונות דרך דוס

2. בדיקה לכוננים

3. בדיקה למחשב במאמץ דרך תוכנת occt

ושמצידו אם המחשב יעבור את כל הבדיקות ולא יתקע, אז הבעיה היא לא חומרתית ורק במערכת ההפעלה.

בקשר ללוגים ממערכת ההפעלה- הוא אמר שכל עוד המחשב עובד, הלוגים לא מעניינים אותו ושהמערכת הפעלה יכולה לשלוח המון לוגים לא רלוונטים.

לאחר יומיים באתי לקחת את המחשב.

הטכנאי אמר שהוא שידרג גירסא לביוס, החליף את כל הכבלים של הכוננים (כולל סידירום) וניקה את המאווררים.

הראתי לו שעדיין קיים error בלוגים של ווינדוס (הerror נרשם במהלך הזמן שהמחשב שהה במעבדה)

הטכנאי אמר שאותו לא מעניין מה רשום בלוגים, וכל עוד הכל עובד- מה טוב.

החזרתי את המחשב הבייתה ובמשך יומיים באמת הכל רץ.

אחר כך שוב התחילו להרשם errors בלוגים של ווינדוס (בלי תקיעות).

ביומיים האחרונים חזרו התקיעות, למשל כשאני צופה בסרט ביוטיוב, או שומע מוזיקה במחשב, או סתם צופה בסרט במחשב וכו', מין תקיעה של 10 שניות, ואז משתחררת.

התעלמתי מזה, עד שהמחשב נתקע לגמרי וניסיתי לעשות reboot.

ואז קרה הדבר הבא:

במסך הראשון של המחשב, במקום לקרוא את ide channel 0 שזהו בעצם הכונן ssd שעליו מותקנת מערכת ההפעלה, המחשב לא זיהה שום כונן:

img1139ch.jpg

במצב רגיל המחשב היה אמור לזהות את ide channel 0 ככונן של intel

ומתחתיו את ide channel 2 ככונן של western digital

ומתחתיו את הסידירום.

כמו שרואים בתמונה, הוא לא זיהה את הכונן הראשי, ובגלל זה עבר ישר למסך דוס עם ג'יבריש, שמאפשר לי רק ללחוץ ctrl + alt + del ולעשות reboot.

אחרי שעשיתי מספר פעמים reboot זה מה שקרה:

img1141m.jpg

כמו שרואים- המחשב מזהה את הכונן הראשי ואת הסידירום, אבל לא מזהה את כונן ה sata המשני.

גם במקרה הזה- המסך הבא היה מסך דוס עם ג'יבריש שמאפשר רק reboot.

ככה זה נראה (בוידאו רואים שהמחשב לא מזהה את הכונן ומגיע למסך על הג'יבריש, ואז אני עושה reboot וזה קורה שוב)

My computer can't boot up. Weird problem.

לאחר מנוחה קצרה שנתתי למחשב, הדלקתי אותו מחשב, הווינדוס עלה ואחרי כמה דקות שוב נתקע.

עשיתי reboot והפעם המחשב הגיע לשלב שהוא מציג את לוגו הטעינה של win7 ופשוט נתקע בו במקום להגיע למסך ה welcome של הווינדוס.

כמו שרשמתי כבר באשכול הקודם, חבר ילדות שלי עובד בחנות כאיש מכירות, ולכן אני מעדיף לפתור את הבעיה בצורה יפה ולא לבוא לחנות בגישה אחרת.

כמו שתארתי - הבעיה באה והולכת כאשר המחשב מכובה ובמנוחה.

אני רוצה ללכת ביום ראשון ולהראות לטכנאי את הוידאו ואת התמונות שצירפתי לכאן, להגיד לו שאם הוא מפקפק בהם הוא יכול לחבר כונן אחר ללוח הזה ולראות אם הבעיה נמשכת (וככה להבין אם הבעיה היא בכוננים שלי או בלוח.

במידה ולא יהיה שיתוף פעולה מצד החנות- אפשר לפנות לעו"ד ?

כל החומרה באחריות עד שנת 2013\2014 ולא נראה לי הגיוני שאני לא אקבל שירות.

יש למישהו הצעה מה אפשר לעשות ?

• תגובות 36
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נראה לי כמו בעיה בלוח אם. כל עוד יש לך אחריות אין סיבה שלא תקבל שירות ואפילו עדיף שלא תנסה לבד..

יכול להיות שבגלל בעיה כלשהיא ה BIOS היתאפס והגדרות הכוננים שונו, אל תיגע לך לחנות ותעדכן אותנו...

פורסם
  • מחבר

אני לא מנסה שום דבר לבד, הם טענו שהתקינו ביוס חדש והגדירו הכל כמו שצריך.

יכול להיות שיש איזה וירוס שגרם לכל זה, או שהוירוסים של היום לא פועלים בסביבת דוס?

פורסם

אני לא מכיר שום וירוס שמסוגל למנוע זיהוי תקין של כוננים בביוס. לי זה נראה כמו בקר SATA פגום בלוח האם.

פורסם

גם לחבר שלי היה מקרה דומה עם בעיה של זיהוי כוננים שנעלמת וחוזרת על עצמה.

מה היה הגורם?? כבלים רופפים של ה SATA.

שים לב שהם מחוברים חזק, גם בצד של הלוח וגם בצד של הכונן, כנ"ל לגבי החיבור חשמל מהספק כח אל הדיסקים.

אגב, אני בספק שהם באמת החליפו כבלים סתם ככה אם הם לא עלו על בעיה כלשהי... תנסה להחליף בעצמך, ואם אתה עושה את זה, אז תדאג לחבר כבל SATA שיש לו קליפס כזה שנתפס כמו שצריך (יש כאלה בלי ואם יש לחץ על הכבלים בגלל בלאגן במארז יש להם נטיה להחליק קצת).

כדי לנסות למקד את הבעיה, תשאיר זמנית רק את הכונן עם מערכת ההפעלה ללא שאר הכוננים ותראה אם הבעיה חוזרת על עצמה.

אם כן, תנסה לחבר את אותו כונן לחיבור SATA אחר בלוח-אם...

הרבה גורמים לתקלות במחשב, מוצאים ע"י שלילת תקלות ברכיבים אחרים.

עריכה:

אה, עכשיו ראיתי שאתה לא מוכן לנסות שום דבר לבד, אז מה אפשר להגיד לך...

ותרגע עם העו"ד מה נראה לך?... מי ישמע הם מתחמקים ממך חודשים... קודם כל תמצה איתם את כל האפשרויות לפני שאתה פונה לעו"ד שסתם יזרוק אותך מהדלת, ואם לא, סתם תפסיד כסף...

פורסם
  • מחבר

גם לחבר שלי היה מקרה דומה עם בעיה של זיהוי כוננים שנעלמת וחוזרת על עצמה.

מה היה הגורם?? כבלים רופפים של ה SATA.

שים לב שהם מחוברים חזק, גם בצד של הלוח וגם בצד של הכונן, כנ"ל לגבי החיבור חשמל מהספק כח אל הדיסקים.

אגב, אני בספק שהם באמת החליפו כבלים סתם ככה אם הם לא עלו על בעיה כלשהי... תנסה להחליף בעצמך, ואם אתה עושה את זה, אז תדאג לחבר כבל SATA שיש לו קליפס כזה שנתפס כמו שצריך (יש כאלה בלי ואם יש לחץ על הכבלים בגלל בלאגן במארז יש להם נטיה להחליק קצת).

כדי לנסות למקד את הבעיה, תשאיר זמנית רק את הכונן עם מערכת ההפעלה ללא שאר הכוננים ותראה אם הבעיה חוזרת על עצמה.

אם כן, תנסה לחבר את אותו כונן לחיבור SATA אחר בלוח-אם...

הרבה גורמים לתקלות במחשב, מוצאים ע"י שלילת תקלות ברכיבים אחרים.

עריכה:

אה, עכשיו ראיתי שאתה לא מוכן לנסות שום דבר לבד, אז מה אפשר להגיד לך...

ותרגע עם העו"ד מה נראה לך?... מי ישמע הם מתחמקים ממך חודשים... קודם כל תמצה איתם את כל האפשרויות לפני שאתה פונה לעו"ד שסתם יזרוק אותך מהדלת, ואם לא, סתם תפסיד כסף...

ובכן, לפני הביקור אצלהם היו לכוננים כבלים בצבע כחול מסולסל כזה, והטכנאי טען שהכבלים הנ"ל נוטים להתכווץ עם הזמן, והחליף אותם בכבלים אחרים בצבע שחור.

הם הוחלפו בודאות.

קשה לי להאמין שהבעיה בכבלים, במיוחד אחרי שהוא צריך שהוא החליף אותם, רוב הסיכויים שהוא בדק שהם אכן עובדים.

בפורום אחר הסבו את תשומת ליבי לבעיה שהייתה ביצור שבבים על לוחות מסוג p67 (הלוח שלי) שיוצרו לפני ינואר 2011.

הבעיה הייתה בעקבות טעות של אינטל עם השקת מעבדי הSANDY BRIDGE והבעיה בשבבים שעל הלוח גורמת לירידה בביצועי ה-SATA.

מקורות:

http://it.themarker.com/tmit/article/14001

http://techreport.com/discussions.x/20326

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2379241,00.asp

http://www.gigabyte.com/press-center/news-page.aspx?nid=984

http://www.gigabyte.com/press-center/news-page.aspx?nid=991

פורסם

אמרו לך נכון מאוד.

אם זה לא לוח אם גירסה B3 אתה יכול לדרוש החלפתו.

כמו כן אתה יכול לבדוק אם הבעיה ביציאות SATA על ידי כך

שלא תחבר שום כונן ליציאות SATA 3.0 - תחבר כל הכוננים ליציאות SATA 2ץ0 ותראה אם הבעיה נשארת.

פורסם

דבר ראשון תבדוק אם אכן הלוח מסטפינג B3. אם לא, דרוש החלפה (ומגיע לך).

אחרת, אולי זה ה-SSD. תבדוק אם מדובר בסדרה 320 ואם כן יש לה באג ידוע. אם אני לא טועה זה סודר על ידי עדכון קושחה.

פורסם
  • מחבר

הלוח הינו מגירסא B2.

הרצתי אפליקציה שג'יגבייט נותנים באתר שלהם על מנת לבדוק את פורטי הsata במחשב, ולפי מה שהאפליקציה מראה, הכל מחובר ב-sata2

7mPs

ממי אני דורש החלפה של הלוח ?

על סמך מה אני דורש את ההחלפה הזאת ? האם יש מסמך שמחייב זאת ?

פורסם

בוצעה קריאת תיקון לפני כמה חודשים כשהתגלה הכשל בבקר ה-SATAII. על כן החנות תחליף לך את הלוח ותסתדר מול היבואנית שתסתדר עם

היצרנית.

אתה יכול בנתיים לחבר את הכוננים לכניסת ה-SATAIII שאמור להיות בסדר.

פורסם
  • מחבר

בוצעה קריאת תיקון לפני כמה חודשים כשהתגלה הכשל בבקר ה-SATAII. על כן החנות תחליף לך את הלוח ותסתדר מול היבואנית שתסתדר עם

היצרנית.

אתה יכול בנתיים לחבר את הכוננים לכניסת ה-SATAIII שאמור להיות בסדר.

יש לך מסמך כלשהו שמדבר על אותו כשל בsata2 ?

אני רוצה להגיד מחר בבוקר לחנות כשאני מצויד בהוכחות.

בשבוע שעבר כשהמחשב נכנס למעבדה אף אחד לא טרח להגיד לי שבדגם הנ"ל היו בעיות.

במידה ואותה חנות קונה מיבוא פרללי זה עלול לגרום לי בעיות בהחלפה? או שזה לא מעניין אותי בכלל?

פורסם

גם לי היה לוח מהסידרה B2

באתי לחנות החליפו לי בלי לדבר ובלי תוספת תשלום לB3

פורסם
  • מחבר

חבל מאוד שכשהגעתי לחנות בטענה שיש בעיה בלוח, העדיפו לשכנע אותי שזה כנראה במערכת הפעלה, במקום לבדוק אולי מדובר בלוח בעייתי כאשר טכנאי ממוצע אמור לראות את הדגם והתשובה תהיה כתובה לו על הקיר.

אם הם קנו את הלוח מיבוא פרללי עדיין מגיע לי לוח חדש?

עריכה:

נכנסתי לקישור שgil28 נתן, ולא רשום שם שום דבר על התחייבות להחליף כל לוח שהוא b2

פורסם

שים לב שההתחייבות להחליף את הלוח היא של אינטל עצמה. החנות תקבל לוח תמורת לוח. זה שירות מינימלי שהיא אמורה לתת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים