עבור לתוכן

איזה לוח אם עדיף? ASROCK Z68 Extreme3 Gen3 או Gigabyte Z68X-UD4-B3?

Featured Replies

פורסם

אני קונה מחשב חדש בקרוב ותיכננתי לקנות את הלוח אם Gigabyte Z68X-UD4-B3 (http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3849#sp)

אבל בפורום מפרטי מחשב אמרו לי שעדיף לי לקנות את הלוח אם הזה ASROCK Z68 Extreme3 Gen3

(http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=Z68%20Extreme3%20Gen3)

המחשב יהיה עם המעבד - i5-2500k וקירור Noctua NH-D14

הזיכרון - G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz CL7

כרטיס מסך - אני עדיין לא סגור איזה מערך כרטיסים אני יעשה, GTX560 Ti SOC SLI או HD6950 CF

ספק כוח - Corsair AX 750W Gold

פורסם

למה דווקא את הלוחות האלה?

מה הדרישות שלך מהלוח ומה התקציב?

בהנחה ששני הלוחות עונים על הדרישות שלך ושאין לוח זול יותר שעונה עליהן, אני מניח שההמלצה על ה-ASrock ניתנה מכיוון שהוא מכיל מערכת חשמל טובה יותר (אם אתה מתכנן OC גבוה זה יכול להיות חשוב) ומכיוון שהוא זול יותר, כלומר בסך הכל הוא יותר משתלם ככל הנראה.

פורסם
  • מחבר

התקציב שלי ללוח אם הוא גג 1000 שקל, אלה עולים בסביבות ה800-850

המחשב יריץ בעיקר משחקים כבדים וסרטים באיכות FHD

ובכללי אני מתכנן לעשות OC הכי גבוה שאני יצליח עם קירור אויר (Noctua NH-D14) סביבות 4.5+/-

פורסם

אבל מהן הדרישות שלך מהלוח מעבר ל-OC?

הכוונה לסוג וכמות חיבורים. ציינת שאתה מעוניין במערך מרובה כרטיסים וזאת לדוגמה דרישה.

האם יש דרישות נוספות?

אם לא, ושני הלוחות למעשה עונים על הדרישות שלך אז אני מצטרף להמלצה על ASROCK Z68 Extreme3 מכיוון שהוא משתלם יותר ולדעתי גם מתאים יותר ל-OC עקב מערכת חשמל איכותיות יותר במקצת.

פורסם
  • מחבר

אלה בערך כל הדרישות שלי, אין עוד משהו חשוב שלא ציינתי, תודה רבה לך על העזרה ושאלה אחת אחרונה, אתה חושב שהספק כוח הזה יכול להחזיק כזאת מערכת?

פורסם

לדעתי מערך מרובה כרטיסים גרפיים הוא בכלל מיותר לאור חסרונותיו אלא אם כן אתה משחק ברזולוציות גבוהות חריגות.

אני לא יודע מה צריכת האנרגיה של הכרטיסיים הגרפיים האלה, אז אני לא יכול לענות לך. ממליץ לך להתייעץ בפורום מפרטים או כרטיסי מסך.

ההספק הנקוב של הספק הוא לא הכל, חשוב לדעת כמה זרם הוא נותן בכל מסילת מתח ויש גורמים שיש להתחשב בהם בבחירת ספק, כך שלמרות שלא צריכה להיות לדעתי עם הספק הזה, כדאי לברר.

פורסם

אם אתה מתכוון לשחק ב-FHD, מערך כרטיסים הוא מיותר.

אני משחק על שני מסכי FHD וה-6970 לא ממש מזיע בדרך כלל. לדוגמה (ואני יודע שזה לא משחק כבד במיוחד): NBA2K12 על שני מסכי FHD כשכל ההגדרות על מקסימום - 140FPS...

פורסם
  • מחבר

ואם אני רוצה להריץ את המשחק Battlefield 3 על המקסימום, HD6970 יספיק לי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים