עבור לתוכן

בכמה כדאי לי למכור לפטופ?

Featured Replies

פורסם

בקשר לכל הלינקים, אומנם זה מסך LED אבל שמתי לב שיש למסכים שם רזולוציה פחותה משלאינספירון (1440X900)

זה הפרש קטן מכדי להיות יתרון לדעתי מה-1366x768 שסטנדרתי היום. ולרוב האנשים זה בכלל לא משנה (כי הם לא רואים הבדל)

וכרטיס המסך שם הוא ‎Intel HD Graphics 3000‎ ובאינספירון Geforce 8400M GS. לא התעמקתי אבל הgeforce הזה לא יותר טוב?

ה-3000 המובנה בליבת הסנדי ברידג' החדשה של אינטל עדיף בהרבה על ה-8400. בעיקר בגלל שהוא לא מתחמם, ולא צורך חשמל באותה מידה.

מבחינת ביצועים גרפיים נתו, הליבה של אינטל עדיפה בערך פי 2 או יותר במשחקים חדשים. זה היתרון הגדול של המעבדים החדשים.

(וגם לא שמתי לב שיש שם firewire...ואין שם חריץ הרחבה pcmcia שיש באינספירון)

אני לא מנסה לשכנע ולהצדיק ... פשוט שכחתם לא מעט פרמטרים.

firewire לא אומר הרבה לרוב האנשים, זה לא יתן לך יתרון אמיתי בשוק, ו-pcmcia זו גרסה ישנה ואיטית של ה-express card שקיים בכמעט כל נייד חדש.

הסיבה שאני עונה לך אחד לאחד, היא כדי שתכיר באמת את המצב בשוק ותוכל להעריך מה המחיר שתוכל לקבל.

בגישה של לא יקנו לא צריך, חבל לפרסם. תעשה שימוש מועיל במחשב.

פורסם

לדעתי תציע בין 600-800 שקל. אני אישית היתי מוכר ב600 שקל אחרי 4 שנים המחשב עשה את שלו,

אתה צריך לזכור שאתה מוכר מחשב לאינטרנט ואופיס שגם זה יעמיס עליו, לכן 600 שקל ניראה לי מחיר הגיוני.

לדעתי דבר שיקשה על המכירה שלו בסכום גדול יותר, זה שכיום יש מחשבים חדשים לאינטרנט ואופיס בסביבות ה2000 ש"ח

כולל אחריות ומערכת הפעלה.

פורסם

וכולל העניין הפשוט והוא שהמחשב... חדש. :nixweiss::lol:

סתם משהו שממש לא משנה. כן.

Gil28:

לטעמי ומנסיוני המועט הבעיה של שוק היד השניה בארץ הוא דווקא שהמוכרים דורשים מחירים מונפצים. כשמוכרים משהו יד שניה לרוב זה בשביל "למזער נזקים". הישראלי המצוי רוצה לצאת ברווח. הוא הרי לא פראייר. אז מה אם הוא עשה שימוש במוצר כמה שנים. שישלמו.

ברור שיש מקרים חריגים יותר. יש מוצרים שהפחת שלהם נמוך מאוד (רמקולים, נגיד). במקרים האלה, סביר למכור מוצר מקביל למוצר חדש בהפרש יחסית קטן. אבל חומרת מחשב היא לא כזו. גם הסיכוי לכשלים בחומרה גוברים עם הזמן וגם חומרת מחשב היא דבר שמתיישן באופן מהיר ביותר.

סקירה קצרה של המעבדים שנמכרים במדור "יד שניה" באתר:

• מעבדי Core 2 Duo נמכרים ב 200 - 300 שקל. ניתן להשיג מעבד Pentium G840 2.8Ghz ב KSP ב 300 שקל. הוא יהיה עדיף עליהם, הוא חדש ועם אחריות. זו בדיחה.
  • מעבדי Core 2 Quad נמכרים ב 400 - 450 שקל. ניתן להשיג את ה Athlon 2 x4 645 ב 480 שקל ב KSP. הוא עדיף, חדש ועם אחריות. ניתן להשיג את ה Core i3 2100 ב 495 שקל. הוא גם יהיה עדיף ברוב המקרים (פרט ליישומים שמנצלים באופן מוחלט ריבוי נימים).

בקיצר, לדעתי - מחירים מופקעים. מחירים שפשוט לא יותר זולים מלקנות מעבד חדש. מה עם פחת? מה עם אחריות? מה עם ההרגשה של מוצר חדש?

אחרי זה הלכתי למדור הכוננים הקשיחים. האמת אני מופתע - שם דווקא המחירים הגיוניים. 320GB, 2.5 אינץ, ב 150 שקל (כונן מקביל חדש עולה כ 250). 2.5 אינץ, 1TB ב 300 שקל כאשר חדש עולה כ 500. הגיוני.

בקיצר, כן - יש מוכרים שמוכרים במחירים הגיוניים. אבל לא חסרים (ואפילו יש הרבה) אנשים שמוכרים במחירים פשוט מונפצים.

פורסם

אילו היה ללפטופ הנ"ל יציאת HDMI זה היה יכול להיות אחלה של HTPC. לא היית יכול לקנות משהו חדש במחיר של מתחת ל-1200 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים