עבור לתוכן

גריז למאורר של הכרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

שלום,

מישהו מבין יכול להגיד לי איזה גריז לשימון המאורר של כרטיס המסך יש ? כי כל החומרים ששמתי פשוט התאדו עם החום .

פורסם

שמן מכונות 10

שמן מכונות תפירה

פורסם

של כרטיס המסך או אחר, מה ש"עובד" אצלי זה כך:

א. מנקים טוב מאבק בעזרת כמה נשיפות ומטלית ניקוי לחה מסביב והכנפיים.

ב. כמה טיפות של שמן מנוע רגיל, אבל שיהיה נקי ולא לקחת ממקל הבדיקה שמן מלוכלך. שמן עדין של מכונות תפירה לדעתי עדין מדי. לוקחים עם קיסם שינים טובלים בקצת שמן מנוע או שמן אחר דומה, ומטפטפים לתוך החור בו הציר של המאוורר. זה משחרר את הציר והחומר מחליק פנימה.

ג. מניעים לאורך הציר, כלומר דוחפים/מושכים בעדינות את הכנפיים פנימה-החוצה בתנועות מאד עדינות. יש "חופש" של מילימטר או פחות והחלק הזה של הציר יש להניע לאורכו בהחזקה משני הצדדים בו זמנית כדי שלא לעקם או לא לשבור כנף. גם מסובבים קצת במהירות באצבע, בתנועת תנופה. המהדרין מחברים לספק כוח קטן עם כבלים ופינים מתאימים שמכוון ל-12 וולט.

ד. ווזלין מינרלי רגיל. מכניסים לציר עצמו בלחיצה של מקלון או קצה האצבע הקטנה.. מסובבים שוב כמו בשלב ג.

ה. מנקים היטב את השטח הפלסטי מסביב לחור של בית הציר, בעזרת מטלית לחה או קצת אלכוהול, להזהר שלא יכנס לציר עצמו. אחרי שנקי ואין שאריות שמן או ווזלין מייבשים או מנגבים בנייר ניגוב.

ו. מכסים בסרט דביק (צלוטייפ) שיש לו דבק ממש חזק, כי המדבקה המקורית כבר לא תתפוס.

פורסם
  • מחבר

ל מיכאל 118

שמן מכונת תפירה לא טוב , כי הוא התאדה, גם גריז מכוניות התאדה . (חוץ מזה הם לא מתאימים כי יש להם תכונה

חשמלית כלשהיא (מוליכים או קיבוליים (capacitive)) (כשהם מתאדים הם נצמדים לחלקים חשמליים אחרים במחשב וזה רע מאוד )

ל old cat

כמו כן ניסיתי הרבה מאוד פעמים לנקות את כל הסיפור ולהחזיר ללא שימון.... זה לא אפשרי כי המאורר עומד הפוך ובמאוזן לקרקע ואם אין

שימון הוא פשוט לא מצליח להסתבובב ולהתנתק מיחידת הבסיס שלו (אליה הוא צמוד במשיכה מגנטית).

(אם אתם מכירים את הפעולה הבסיסית של מאורר בו הוא שואף "לעוף"החוצה ואז הוא לא מתחכך עם יחידת הבסיס, כשהדבר שמחזיק אותו שלא

יתנתק לגמרי הוא איזשהוא פין או תפס בקצה השני).

פורסם
  • מחבר

ל old cat

התשובה שלך מפורטת מדי . לא הבנתי , אתה מציע לשמן עם וזלין ?

פורסם

שלום,

מישהו מבין יכול להגיד לי איזה גריז לשימון המאורר של כרטיס המסך יש ? כי כל החומרים ששמתי פשוט התאדו עם החום .

למה אתה רוצה לשמן אותו?

קיריל

פורסם
  • מחבר

קיריל תסתכל בתשובה בעמוד הזה שנתתי ל old cat

פורסם

קיריל תסתכל בתשובה בעמוד הזה שנתתי ל old cat

פיספסתי את זה :)

מניסיון השיאי אני לא ממליץ לשמן מאווררים- מאוורר כזה לא מחזיק הרבה זמן והתופעה חוזרת.

כדאי לחשוב לכיוון החלפת מאוורר.

קיריל

פורסם

שמן זינגר למכונות תפירה על בסיס WAX. לא יתאדה ולא ישאיר לך חומרים מוליכים על הלוח.

פורסם
  • מחבר

לקיריל

גם אני חשבתי ככה אחרי שניסיתי הרבה חומרים לשמן והם לא עזרו....

אז קניתי מאורר חדש שבגודל התאים ובהספק שלו לא התאים (כי לא מצאתי את אותו המאורר) ובאמת הוא לא עבד כשחיברתי אותו לכרטיס מסך (0.7A במקום 0.1A)

אז הרכבתי מאורר מהבסיס של המאורר הישן + הפלופלור של המאורר החדש שעליו היה גריז (שאני לא יודע איזה סוג הוא)

ובאמת המאורר עובד 100% עכשיו.

אחרי התשובה של old cat זה באמת יכול להיות שהגריז שיש שם זה וזלין (ככה זה נראה) .

ההבדל בין המאורר הישן לחדש (המורכב) זה רק הגריז.

פורסם

אז קניתי מאורר חדש שבגודל התאים ובהספק שלו לא התאים (כי לא מצאתי את אותו המאורר) ובאמת הוא לא עבד כשחיברתי אותו לכרטיס מסך (0.7A במקום 0.1A)

:)

במקרים כאלה אפשר לחבר מאוורר לספק כח ואפשרות נוספת - להחליף + ו - בחיבור מאוור לכרטיס מסך (להפוך אותו)

קיריל

פורסם
  • מחבר

תודה לכל מי שענה...

אני עדיין מעוניין לשמוע עוד רעיונות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים