עבור לתוכן

המחשב נדלק לבד בעת כיבוי לאחר כמה שניות

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני כבר כמעט כשנה מוצא את עצמי מכבה את המחשב לבד לאחר הדלקתו מחדש עם לחיצה ארוכה על כפתור הPOWER.

לפני כל המקרה הנ"ל, היו כמה שינוים, החלפת מסך לחדש + לפני החלפת המסך יום בידיוק, נשרף הספק.

אחרי המקרה הנ"ל, החלפתי את הספק ועדיין המחשב עלה לבד, ניסיתי להוציא זכרונות לבדוק אולי איכשהו הזכרון נמשך יחד עם הספק, לבסוף גיליתי שלאחד מהזכרונות אין חצי שן

2411m4w.jpg

אוקיי, הלכתי לאייבורי שמהם רכשתי את הזכרונות, ה"טכנאי" במעבדה אמר לי שזה קרה בשל הכנסת זכרון הפוך ולא נכון (לא ידוע איך אפשרי לדחוף ולנעול זכרון הפוך כשיש מחיצה בין החריץ של הזכרון לבין הסלוט)

אוקיי, לאחר אותה ה"בשורה" חזרתי לבית, הכנסתי את הזכרון לסלוט, בסופו של דבר המחשב עלה, ככל הניראה במילימטרים ספורים ישנו מגע בין השן לבין הסלוט וכך הזכרון עובד עד היום.

מאז, הוחלף כרטיס מסך (לפני כחודש ימים לHD6850) עם ספק.

שגם לאחר ההחלפה של 2 הרכיבים הנ"ל הבעיה אותה בעיה (חשדתי שאולי הכרטיס גם מזייף)

אגב הכרטיס הקודם הוא PRO1950.

עכשיו יש ספק חדש וכרטיס מסך חדש, אז הביעה היא לא נובעת מכך, אוקיי..

לפני מספר ימים, ניסיתי להוציא את אותו הזיכרון עם השן השבורה ולבדוק אולי בכל זאת הזכרון נותן את התקלה של הדלקת המחשב בעצמו, וראיתי שלא מדובר באותו הזיכרון, המחשב עם זיכרון אחד של ג'יגה התנהג אותו דבר.

נכון לעכשיו אני לא ידוע מה לעשות ומה כבר אפשר לבדוק.

ניסיתי לשים גם את הזיכרון בסלוט אחר ואותו דבר, אולי הלוח אם בעצמו מזייף כבר?

או ביוס באיזו שהי צורה? (חייב לציין שהביוס עודכן לגרסה חדשה לפני יותר משנה, לפני המקרה של הבעיה שלי).

תודה לעוזרים!

פורסם

מאוד אפשרי שהלוח אם הוא מקור הבעיה.

בעיות ההדלקה החלו מיד עם עידכון הביוס ?

תכנס להגדרות הביוס ותעשה איפוס לברירת המחדל.

פורסם
  • מחבר

האמת לא, עדכון הביוס בוצע הרבה לפני התקלה, ניסיתי לשחזר הגדרות בביוס ושום דבר.

בנוסף לכך, פירקתי את המחשב, ניתקתי כל דבר אפשרי היכול להפריע, עדיין ללא תקווה.

ככל הנראה הלוח אכן קיבל זאפטה בגלל הספק שנשרף אחרי הפסקת חשמל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים