פורסם 2003 בדצמבר 1521 שנים אני רוצה לעשות פאן באס, עם דבר כזה שמסובבים וזה מוריד את המטח!עכשיו, יש לי כזה דבר, וכשאני שם על המקסימום, זה עובד, אם אני מוריד קצת, זה נחלש (אם ממש קצת), ואז קצת יותר מוריד אז נכבה לגמרי!מה אני יכול לעשות כדי שזה ישתמש בהדרגתיות שבקצה אחד יעבוד על המקסימום, ובקצה השני זה יכבה ?תודה מראש!נ.ביכול להיות שהדבר הזה (הזה שמסובבים, ברח לי השם) שלי אינו תקין, ואם כך - כמה עולה בערך אחד חדש ?ואם מישהו יודע איך להכין אחד - מדריכים יתקבלו בברכה!שוב, תודה מראש!
פורסם 2003 בדצמבר 1521 שנים מה שאתה מישתמש זה פוטנציומטר או ריוסטאט בכל מיקרה זה נגד מישתנה שמוריד את המתח כניראה שיש לך אחד עם ניגוד יותר מידי גבוהה.אם אתה יכול תיתן את הפרטים של הפוטנציומטר הזה ונעשה לך חישוב מחדש.
פורסם 2003 בדצמבר 1521 שנים מחבר מה שאתה מישתמש זה פוטנציומטר או ריוסטאט בכל מיקרה זה נגד מישתנה שמוריד את המתח כניראה שיש לך אחד עם ניגוד יותר מידי גבוהה.אם אתה יכול תיתן את הפרטים של הפוטנציומטר הזה ונעשה לך חישוב מחדש.כן!!עכשיו הזכרת לי!פונציומטר!וכתוב עליו משו F בעיגול ואז B50Kכאילו (F)B50K
פורסם 2003 בדצמבר 1621 שנים 50 עד 100 אוהםאבל חשוב גם שיעמוד בהספק די גבוה (תלויי במאוורר/ים שאתה הולך לחבר אליו).כדאי אחד שלפחות יוכל לסבול 5 וואטאני מאמין שמשהו כמו 10-20 שקל ליחידה בודדת.
פורסם 2003 בדצמבר 1621 שנים כן ועוד דבר אם אתה רוצה ליבנות אתה יכול לעשות מוד של 12 וולט OFF או 5 וולט(או 7)זה הכל מישחק של כבלים
פורסם 2003 בדצמבר 1621 שנים מחבר יש לי מאוורר 120מממה שכתוב עליו זה:DC12V 0.35A 8)וכזה יקר ?? בעעעד"אמזה אוהם ??
פורסם 2003 בדצמבר 1621 שנים כן לפי החישוב אתה צריך בערך פוטנציומטר של 5 וואט.אום זה יחידת מידה של ניגוד החוק אומרמתח(בוולט וזה המטח שיורד) = ניגוד(באום) X זרם(באמפר לא במילי אמפר זה הזרם המבוקש)מתח לחלק בזרם = ניגוד..... זה אותו דבר
פורסם 2003 בדצמבר 1621 שנים מחבר אז אתה יכול להגיד לי בדיוק מה צריך בשביל המאורר הזה ?יעני שאני בא לחנות, אומר להם מה אני צריך (שאתה תגיד לי), והם מביאים לי את המתאים.....טוב ?תודה!
פורסם 2003 בדצמבר 1621 שנים סליחה, אבל עם כל הכבוד למשתמש חדש, תקרא את חוקי הפורום, הקפצות אינן מתקבלות פה.. אנשים יענו לך כאשר הם ידעו מה להגיד, זה לא שהם לא עונים בכוונה.. : כמו שאמרו לך, תבקש נגד משתנה של 100ohm (אום), שיכול לעמוד הספק של לפי דעתי אפשר 1 וואט (W), כי מאוורר אחד לו צורך יותר מזה (נראה לי..), אבל כנראה אני טועה כי אחד רשם פה שצריך 5 וואט.., אני לא מבין למה כל כך הרבה, אבל אני בטוח שהוא יודע על מה הוא מדבר, זה אמור לעלות כל נגד משתנה אחד משהו כמו 10 שקל, לא יותר, לא ידוע למה 10~20.. : מוזר.. :
פורסם 2003 בדצמבר 1621 שנים מחבר טוב......מצטער על ההקפצה.............אז אני יקנה פוטונציומטר 100ohm עם 5 וואט!סבבה!תודה !!!!
פורסם 2003 בדצמבר 1621 שנים DC12V 0.35Aאחרי קצת פיזיקה קוונטית ממש מסובכת הגעתי לזה שההספק של המאורר הזה הוא P=I*V=12*0.35 = 4.2Wאתה צריך פוטנציומטר שיכול לעמוד לפחות בחצי מההספק - כלומר משהו כמו 2.1W (שהופך להיות 3W אחרי עיגול למעלה)ליותר פרטים והסברים חפש בפורום פה כבר דיברנו 1000 פעם איך לבנות כזה פאןבאס
פורסם 2003 בדצמבר 1621 שנים מחבר בטוח ש 3W ?לפי החישוב כן, אבל מה יקרה אם אני ישים של 5W ?זה יפגע במשהו ?ו100 אום, אני צודק ??ולא מצאתי משהו שמתאים בחיפוש (כנראה שאני לא יודע מה לחפש)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.