עבור לתוכן

גאלאקסי נקסוס, אנרואיד 4.0 ועוד, הדיון המרוכז.

Featured Replies

פורסם

מה? לא הבנתי כלום מהתגובה המטופשת הזאת. מה אתה מנסה להגיד?

• תגובות 205
  • צפיות 21.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

MiCool, מציע לך קצת לפתוח את הראש ולחשוב מעבר לתבניות שאתה מכיר (אפל, אייפון וכו'). אולי תגלה דברים חדשים ואולי תגלה שכל הזמן הזה הגנת על משהו כשלא לגמרי הבנת את האלטרנטיבות לו.

פורסם
  • מחבר

אפילו שתי חברות הצילום הכי גדולות בעולם, קנון וניקון, כבר הפסיקו את המרוץ הזה.

ממש לפני מספר ימים קנון הכריזה על מצלמה חדשה, מצלמת הדגל שלה (עם מחיר משוער של 6,800 דולר) - ובלי להתבלבל השאירה אותה עם 18MP בלבד (וזה בהחלט בלבד בחיישן FF), אפילו פחות מהדגם שאותו היא מחליפה (!).

לחלוטין תלוי שוק וביצועים, יש מספיק חברות שממשיכות לתפוח מבחינת מגה פיקסלים כי זה מה שהשוק דורש (PHASEONE\LEAF שכבר היום עומדות על 80MP ובטווח נראה לעין יוציאו 120MP, הקאנון והניקון היקרות נשארות סביב ה-20MP כדי להציע ביצועים במקומות אחרים כמו מהירויות צילום, מנגנוני פוקוס מהירים ומיוחדים וכדומה...)

פלאפונים זה שוק שכל שנה מציע קצת יותר ממה שהיה פעם, כי ככה הוא עובד, 5MP לספינת דגל שאמורה להתחרות במה שהשוק וכוחותיו מציעים (אפילו ל-SGS2 יש 8 והדיבורים הם על חיישן 10\12 לגרסא הבאה) זה מאכזב, במיוחד שאין שום דיבור על סוג חיישן ויכולות מיוחדות בו.

פורסם

מה? לא הבנתי כלום מהתגובה המטופשת הזאת. מה אתה מנסה להגיד?

לפי התגובה שלך הטיפש פה זה מישהוא אחר...

בוא נלך לאט לאט..

זה מרוץ מטומטם וילדותי. זה רק מוכיח שאפל הולכת לפי מטרות שיווקיות בלבד, בלי שום חשיבות טכנולוגית אמיתית

שנים אמרו שאפל לא משקיעה בלקוחות שלה שרצו מצלמה יותר איכותית ושהיא לא שמה על אף אחד.

ועכשיו פתאום כשגוגל הגדולה מוציאה גם טלפון עם 5 מגה פיקסל אז זאת כבר לא אכזבה.... זה פשוט לאפל אין שום עניין בחשיבות טכנולוגית אמיתית חחחחחח...זה כל כך מצחיק המשפט הזה שרשמתה.

אז למי כן יש....ועל סמך מה אתה אומר את זה?!

MiCool, מציע לך קצת לפתוח את הראש ולחשוב מעבר לתבניות שאתה מכיר (אפל, אייפון וכו'). אולי תגלה דברים חדשים ואולי תגלה שכל הזמן הזה הגנת על משהו כשלא לגמרי הבנת את האלטרנטיבות לו.

תשמע, אני אחד שמתעניין מטבעי בטלפונים וגאדג'טים אבל יותר מזה אני לא אחד שמוצא את הכסף על העצים, אני מרוויח אותו לא בקלות.

ולכן כשהחלטתי ללכת על סמארטפון עברתי על כל האופציות הקיימות שיש בשוק, את כולן!!

ובסופו של דבר הגעתי למסכנה (לפחות לפני שנה בערך) שגוגל , טובה ככל שהיא תהיה, עדיין מסה ליישר קוו עם אפל ולהגיע לרמת התאימות שלה בין המשתמש-מכשיר-תוכנה-חומרה.

וכרגע האמת....חוץ מדבר אחד שחסר לי וזה תאימות לפייסבוק כמו שיש באנדרואיד, אני מרוצה עד הגג!!

:jump:

פורסם

מציע לך להפסיק, אתה סתם עושה מעצמך צחוק...

בפעם האחרונה: אין שום קשר בין כמות ה-MP ובין איכות המצלמה.

פורסם
ובסופו של דבר הגעתי למסכנה (לפחות לפני שנה בערך) שגוגל , טובה ככל שהיא תהיה, עדיין מסה ליישר קוו עם אפל ולהגיע לרמת התאימות שלה בין המשתמש-מכשיר-תוכנה-חומרה.

אוקיי, אז בתור אחד ש"מתעניין מטבעו בטלפונים וגאדג'טים" אתה לא מודע לעובדה ששנה היא זמן ארוך מאוד בשוק הסלולר? שבשנה אחת יכולים להיות 10 מהפכות בתחום, ושהסמארטפון שהיה המילה האחרונה לפני שנה היום מגרד את התחתית? או שאתה עדיין שופט את האייפון מול LG OPTIMUS?

וזה שאתה מרוצה עד הגג זה יפה, אבל אולי הסטנדרטים שלך קצת נמוכים ביחס לאנשים אחרים, לדוגמא אני, שאייפון פשוט לא מספיק להם ;)

פורסם

MiCool, תנוחי.

פורסם

מה אתם מגיבים לו בכלל? זה ת'רד על אנדרואיד 4 והנקסוס החדש.

את מי מעניין מה איזה אפל פאנבוי חושב על זה?

פורסם

אחח.....כמה אשש !! :)

את זה אני יודע, תספר את זה לאלו שצעקו שהאייפון חרא מכשיר והמצלמה שלו בזבל כי היא רק 5 מגה פיקסל ולא אכפת להם מהלקוחות (כל האנדרופאנים למינהם).

אוקיי, אז בתור אחד ש"מתעניין מטבעו בטלפונים וגאדג'טים" אתה לא מודע לעובדה ששנה היא זמן ארוך מאוד בשוק הסלולר? שבשנה אחת יכולים להיות 10 מהפכות בתחום, ושהסמארטפון שהיה המילה האחרונה לפני שנה היום מגרד את התחתית? או שאתה עדיין שופט את האייפון מול LG OPTIMUS?

וזה שאתה מרוצה עד הגג זה יפה, אבל אולי הסטנדרטים שלך קצת נמוכים ביחס לאנשים אחרים, לדוגמא אני, שאייפון פשוט לא מספיק להם ;)

קודם כל אתה צודק...

אבל להגיד שאייפון לא מספיק לך ...וואלה.....?

בוא תספר לנו מה יש בSGS2 שאין לך באייפון..? (דגש על הלא מספיק כן?!)

מה אתם מגיבים לו בכלל? זה ת'רד על אנדרואיד 4 והנקסוס החדש.

את מי מעניין מה איזה אפל פאנבוי חושב על זה?

אחלה דרך ניהול... :xyxthumbs:

אולי בסוף תגיע להיות מנהל פיצוציה...

לא בא לך אל תגיב, אתה סתם מספים!

אנחנו מדברים על המצלמה של הנקסוס, שלא הזכירו אותה כאן ומזכירים כדרך אגב את הביקורת לאייפון כשיצא עם אותה מצלמה.

MiCool, תנוחי.

שי, לך חפש מי ינענע אותך. ואל תשכח לקחת את דגל צבעי הקשת שלך. :silly:

פורסם

MiCool ניסו להגיד לך אבל אתה לא מקשיב... מצלמה של 5MP יכולה להיות זבל ויכולה להיות מצויינת, זה לא תלוי בכמה MP יש בה אלא במצלמה עצמה פיזית, יש הבדל בין רכיב לרכיב.

מבקרה של הNG המצלמה אולי 5MP אבל הרכיב עצמו איכותי יותר.

אתה יודע מה יש בSGS2 שאין באיפון? את החופש לעשות הכל עם המכשיר...

בקיצור... אתה מתווכח מול מכשיר שעוד לא יצא, עוד לא בדקו אותו כמו שצריך ומול מערכת שגם כן עדיין לא יצאה, לא משנה שכבר יש אמולטור בSDK.

כשהNG יצא, אז אפשר יהיה להתווכח מי טוב יותר, ה4S או הNG

פורסם

אבל.. אבל.. אבל מצאתי אותך...

אפשר לגעת בך? ;)

פורסם

אחח.....כמה אשש !! :)

את זה אני יודע, תספר את זה לאלו שצעקו שהאייפון חרא מכשיר והמצלמה שלו בזבל כי היא רק 5 מגה פיקסל ולא אכפת להם מהלקוחות (כל האנדרופאנים למינהם).קודם כל אתה צודק...

אבל להגיד שאייפון לא מספיק לך ...וואלה.....?

בוא תספר לנו מה יש בSGS2 שאין לך באייפון..? (דגש על הלא מספיק כן?!)אחלה דרך ניהול... :xyxthumbs:

אולי בסוף תגיע להיות מנהל פיצוציה...

לא בא לך אל תגיב, אתה סתם מספים!

אנחנו מדברים על המצלמה של הנקסוס, שלא הזכירו אותה כאן ומזכירים כדרך אגב את הביקורת לאייפון כשיצא עם אותה מצלמה.

אני מעדיף את הIPHONE4S על פני הGALAXY NEXUS, רק כי אני אוהב את הIos. ובכל זאת, קשה להתעלם מהעובדה שאתה מנהל פה וויכוח עקר - אתה לא מוכן להקשיב ומאמין בלב שלם שהאייפון הוא המכשיר הטוב ביותר בשוק, למרות שהוא לא מתקרב להיות אחד כזה.

1) הIphone4S מציע מעבד כפול ליבה במהירות 1GHZ. אם נשפוט לרגע מול המפרט הטכני של הגלקסי נקסוס - האחרון לוקח אותו בקלות, למען האמת - לא רק במעבד, אלא בכל המפרט.

2) הגלאקסי נקסוס דק יותר ומציע מסך גדול יותר, עם רזולוציה 720p מרשימה, ואיכות מסך שאין מה להשוותה למסך של האייפון 4 אס.

3) האייפון 4אס, עם כל היופי שבעיצוב מוצרי אפל, הוא מכשיר בן שנה וחצי שעבר שידרוג מינורי בלבד.

4) המצלמה של ה4אס היא 8 מגה פיקסל. אבל למען האמת - מצלמה של 5 מגה פיקסל יכולה לעקוף 8 מגה פיקסל ב20 רמות. הכל תלוי באופטיקה, בתוכנה עצמה ואולי החשוב ביותר - החיישן עצמו וגודלו. מיותר לציין שעם מצלמת 10 מגה פיקסל של קאנון שיש לי בביתי [מדובר במצלמת SLR] אני מקבל תצלומים מקצועיים שגם בעוד 40 שנה אף מכשיר לא יוכל לספק - בגלל כל מה שמסביב.

-והנושא הזה אינו נתון בכלל לדיון... זו עובדה. אתה לא יכול לשפוט את המצלמה של הGALAXY NEXUS לפני שיהיהו מבחני השוואה. ייתכן ותיקח בהליכה את המצלמה של האייפון4אס.

5) האנדרואיד, אע"פ שאינני אוהב את מערכת ההפעלה הזו, מציעה הרבה יותר בהשוואה לios5. מדובר במערכת שאפשר לשנות בה בערך כל אספקט [וזאת בניגוד לשינויים המוגבלים, כן גם אם אתה פורץ אותו ומתקין מליון ושבע TWEAKES מCYDIA] שקיים במכשיר. התמיכה בווידג'טים וSMART WALLPAPERS בפני עצמה היא משהו שאתה יושב ושואל את עצמך איך לעזאזל אפל עדיין לא הוסיפו תמיכה לדבר כ"כ בסיסי, אדיר וטוב במכשיר?

6)דפדפן שתומך בפלאש - עדיין מדובר ביתרון בולט לאנדרואידים. בתור בעל מכשיר IOS אינני מרגיש את הצורך [אע"פ שיש בידי גם SGS2], וככל הנראה שבשנים הקרובות הפלאש ימות ויתפוגג מהעולם - אבל בינתיים - חווית הגלישה במכשירי IOS היא מעט מסורסת ללא תמיכה בפלאש.

7) אפשרות לגישה מלאה לקבצי המכשיר + שיתוף בBLUETOOTH + שיתוף חופשי בWIFI + אפשרות להוריד שירים, סרטים ותמונות ישירות למכשיר דרך כל אמצעי מדיה, ללא הצורך בITUNES. כן גם אני התרגלתי לעניין עם האייפון, אבל בכל זאת - קשה להתעלם מהעובדה שלשבת עם המכשיר שלך, להוריד קובץ RAR ישירות למכשיר, מבלי לגעת במחשב, לעשות לו אקסטרקט ולהעביר את קבצי המכשיר להיכן שבא לך במכשיר - ולהשתמש בהם, זה נוח פי כמה וכמה מהנחות התוכנתית המוזרה שיש במכשירי הIOS. לפעמים זה מעצבן ממש - כאילו הם תוכננו שבן אדם עם תסמונת דאון מיועד להשתמש בהם. קהל הלקוחות של אפל לא כזה מפגר והם יצטרכו להבין את זה מתישהו.

8 ) גישה קלה יותר, נוחה יותר וטובה יותר לפיתוח אפליקציות - במידה ואתה מתכנת [כמוני] הדבר הזה הוא יתרון עצום. העובדה שאנדרואיד משתמש בג'אווה, ובגישה פתוחה ובריאה לפיתוח אפליקציות חדשות, היא חיים טובים לכל מתכנת צעיר. זאת בניגוד לבונקר שנקרא אפל - שדורשים להשתמש בשפה המגה מיושנת - OBJECTIVE C, ויש להם דרישות מפחידות להכניס אפליקציה לAPP STORE, מעבר לחוסר הרווחיות הכלכלית שבדבר.

9) היעדר כל מערכת של TRYOUT במע' הIOS - למה אין אפשרות להוריד גרסאות מלאות של אפליקציות לזמן מוגבל ולבדוק אותם? למה צריך לקנות אפליקציה כדי לראות אם היא מתאימה לי או לא?? זה אבסורדי. כן, יש גרסאות "LITE" לאפליקציות, אבל זה לא גורף, וזה הרבה פעמים לא ממצה את תכונות האפליקציה.

10) ובמידה ואתה הולך להגיד "אז תפרוץ את המכשיר" - well.. הכל טוב ויפה - אבל גם פה יש לאנדרואיד יתרון - בו לא צריך לפרוץ כלום, רוצה אפליקציה באופן לא חוקי במיוחד? פשוט תריץ חיפוש [במנוע החיפוש המובנה בשורת הכתובת של הדפדפן, אגב, אפל, תלמדו משהו!] בgoogle. ותוריד משם. כן, אתה יכול להתקין דברים שהורדת ישירות, כמו מחשב.

יש עוד אינסוף יתרונות על אנדרואיד מול האייפון

כמובן שיש יתרונות גם לאייפון מול האנדרואיד, ובגללם אני מעדיף את הIOS, שהיא נוחה לי יותר, אינטואטיבית.

אבל להגיד שהאייפון הוא הטוב ביותר ושאין יתרון לו מול האנדרואיד?

מצטער חביבי.. אם אתה מחפש תמורה לכסף שלך, אין בכלל ספק שהאנדרואיד לוקח פי פה כמה וכמה. בכל אספקט אפשרי.

פורסם
  • מחבר

לצערי בלהט הויכוח כאן אנחנו מתעלמים מחסרונות לא קטנים שעולים עם הנקסוס החדש, כמו SOC שהוא ממוצע ובטח לא יותר טוב מה-4S (כשלוקחים את כרטיס המסך בחשבון), גם עניין המסך מתחיל להצטנן עם סיפורי ה-SUBPIXEL שעולים לרשת, יש פה כמה דברים שכן צריך לבחון בעין קצת יותר אוביקטיבית ולא בלהט הויכוח המטופש מול פאנבוי כזה או אחר.

פורסם

יותר מזה, קח אותו גודל חיישן (מזערי בטלפונים סלולריים) ודחוף עליו יותר פיקסלים מהכמות האופטימלית, תקבל ירידה באיכות התמונה ולא עלייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים