עבור לתוכן

גאלאקסי נקסוס, אנרואיד 4.0 ועוד, הדיון המרוכז.

Featured Replies

פורסם

כשאתה קונה מחשב נייד עם מערכת הפעלה, אתה לא מצפה שתוכל לשדרג למערכת הפעלה חדשה כשתצא?

לפעמים זה ממש לא לקלב תמיכה "בשיגור דרך חורים שחורים"

לפעמים זה דברים הרבה יותר טריוויאלים כמו תמיכה בעברית (רחמנא ליצלן) או אפשרות נורמלית להעתק/הדבק (לפני 2.3 זה היה נוראי וזה עדיין לא מושלם) או WIFI TETHERING (הגיע בגירסה 2.2) או כל פיצ'ר בסיסי אחר.

אני מבין מה שאתה אומר אבל יש הבדל גדול בין להחליט לקנות מערכת הפעלה חדשה לבין לצפות שיביאו לי אותה בחינם למכשיר שלי. זה שהם לא מוציאים ICS לHERO (נגיד) זה לא ממש קשור לזה שאפשר לקנות מערכת הפעלה לנייד כל עוד הוא מספיק חזק בשבילה. אני יותר ממשוכנע שאם הICS לHERO היה עולה כסף לא רבים היו רצים להוציא אותו. כמו שרשמתי - בעולם הניידים כן נהוג לקנות מערכת הפעלה ולא נהוג לצפות שישדרגו לך אותה בחינם כשתצא איטרצייה חדשה שלה (הלוואי, אני כמובן בעד).

לגבי הפי'צרים שציינת, כמובן בניסוח שלי השתמשתי בציניות בשביל להדגיש את הנקודה המטושטשת הזאת של מה מגיע לי ומה לא. אבל אני אחדד - אם אתה קונה מכשיר בלי תמיכה בעברית (מוכרזת) ומצפה שזה יקרה בעתיד ולפי זה מחליט אם כדאי או לא כדאי להוציא את הכסף וכמה בדיוק - אז אתה חסר אחריות כלפי הכסף שלך. צריך תמיד להיות מודע למה אתה מקבל או תקבל בוודאות ומה לא - ולתמחר בהתאם (אפשר בהחלט להכניס שמועות למשוואה - אבל להתחשב בזה כמו בלמלא טופס טוטו). כנ"ל TETHER, זה לא משהו שאתה יכול לצפות לו ברגע הקנייה כל עוד לא הכריזו על זה בצורה עקיפה או ישירה.

LEV0,

אתה צודק. אבל השאלה היא האם גוגל השאירה את המערכות האלה מבוגבגות ולא יציבות? עד כמה שאני זוכר בתקופת החיים הסבירה שלהן הייתה להן תמיכה מלאה ולא השאירו אותן עם "רעות חולות". אני לא מצפה שתוכנות לICS יעבדו על דונאט. אולי לא הייתי ברור בניסוח שלי אבל תחום התאימות ומה שקשור אליה גם לא הייתי מצפה שיתמך לעד, הרבה דברים משתנים אחרי זמן מסויים (תאימות שמפתח תוכנה מחליט אם תהיה או לא זה כבר משהו אחר).

מה שכן דברים סופר קריטיים כן הייתי מצפה שיטופלו במערכות שעדיין משתמשים איתן בשוק באחוז ניכר (לא חצי אחוז), למשל איום אבטחה בעל השפעה קריטית, שינוי פרוטוקולים מהותי שיכול להשבית את שימושיות המכשיר וכו'.

• תגובות 205
  • צפיות 21.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אבל זה לא פיצ'ר של מערכת ההפעלה...

אתה אמרת התאמה בין חומרה לתוכנה. אז הנה כנראה שההתאמה לא כזאת להיט אם אין להם דריבר לפיענוח MKV כאשר למכשיר עליו הוא מבוסס יש.

פורסם

לא הבנתי מה הקשר?

זה לא פיצ'ר שגוגל מעולם הכריזו עליו, זה משהו צד שלישי שסמסונג הוסיפו למערכת הפעלה. בדיוק כמו touchwiz

פורסם

BDB

MKV זה לא חומרה. לעומת זאת - 2 ליבות למשל, זה חומרה. או שהמערכת מותאמת טוב לחומרה הזאת או שלא.

זה שהחומרה יכולה לפענח את הקונטיינר MKV (את זה בערך כל דבר יכול לעשות - הקונטיינר ולא הוידאו הדחוס שבו) זה לא אומר שעכשיו מכשיר סלולארי יגיע עם כל האפליקציות האפשריות שהחומרה יכולה להריץ (שזה מספר שקרוב לאין סוף).

אני די בטוח שלא תקבל עם טלפון שמסוגל חומרתית "לפענח מסרים מוצפנים מתקופה המלחמה הקרה" - תוכנה שאכן עושה את זה רק בגלל שהחומרה יכולה :) (אפילו אם מישהו אי פעם הוציא אפליקצייה כזאת).

פורסם

BDB

MKV זה לא חומרה. לעומת זאת - 2 ליבות למשל, זה חומרה. או שהמערכת מותאמת טוב לחומרה הזאת או שלא.

זה שהחומרה יכולה לפענח את הקונטיינר MKV (את זה בערך כל דבר יכול לעשות - הקונטיינר ולא הוידאו הדחוס שבו) זה לא אומר שעכשיו מכשיר סלולארי יגיע עם כל האפליקציות האפשריות שהחומרה יכולה להריץ (שזה מספר שקרוב לאין סוף).

אני די בטוח שלא תקבל עם טלפון שמסוגל חומרתית "לפענח מסרים מוצפנים מתקופה המלחמה הקרה" - תוכנה שאכן עושה את זה רק בגלל שהחומרה יכולה :) (אפילו אם מישהו אי פעם הוציא אפליקצייה כזאת).

כשהוא אמר שזה לא פיצ'ר של מערכת ההפעלה אתה הסקת שזה פיצ'ר של רמה מתחת (חומרה) כאשר זה בעצם יכול גם להיות פיצ'ר של רמה מעל (האפליקציה).

VLC מפענח MKV.

פורסם

ה-SGS ובעצם כל שאר הטלפונים שמבוססים על ה-SoC של OMAP כוללים האצת חומרה לניגון של קבצי MKV. ל-SGS ואפילו לנוקיה N9 יש דריברים שמאפשרים לצפות אפילו ב-1080p באופן חלק. לשאר המכשירים אין ואפילו 720p יקרטע ב-FPS חד ספרתי.

אז כן זה שאפשר לעשות את זה בתוכנה לא אומר שאפשר לעשות את זה מספיק מהיר בתוכנה.

פורסם

=AnAcOnDa=- :

מה?

אני הגבתי על הדברים שBDB אמר כתגובה למה שהזכרת על הפיצ'ר (שבכלל OMRIJ אמר).

הגבתי על:

...התאמה בין חומרה לתוכנה. אז הנה כנראה שההתאמה לא כזאת להיט אם אין להם דריבר לפיענוח MKV כאשר למכשיר עליו הוא מבוסס יש.

וכמו שOMRIJ התחיל להגיב בחזרה - אין קשר בין MKV, לחומרה ולהתאמה שהוא דיבר עליה.

אלא אם כן ענית ל BDB ובטעות ציטטת אותי ;)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BDB?

מה?

על מה אתה מדבר? מה זה האצת MKV חומרתית? זה קונטיינר. אולי אתה מדבר על האצת H264 שבד"כ יושב בסרטים בקונטיינר אבל זה משהו אחר לגמריי. אני לא חושב שבמקרה הזה יש אפילו חצי הבדל בין הSGS לנקסוס S כמו שהזכרת.

ובכלל - SGS ונקסוס S אותם הזכרת בכלל לא משתמשים בTI OMAP אלא במעבד המינגבירד של סמסונג (יחי ההבדל הקטן). אני ממש לא מצליח להבין את ההסברים שלך (הם גם קצת שגויים), יש לך מקורות או קישורים שנוכל לעיין?

הוא דיבר על זה שגוגל לא יוציאו מכשיר עם 2 ליבות ביחד עם מערכת הפעלה שאין לה תמיכה טובה ל 2 ליבות, על התאמה כזאת בין התוכנה לחומרה הוא דיבר. זו לפחות דעתו עד כמה שאני מבין אותה.

פורסם

ה-SGS ובעצם כל שאר הטלפונים שמבוססים על ה-SoC של OMAP כוללים האצת חומרה לניגון של קבצי MKV. ל-SGS ואפילו לנוקיה N9 יש דריברים שמאפשרים לצפות אפילו ב-1080p באופן חלק. לשאר המכשירים אין ואפילו 720p יקרטע ב-FPS חד ספרתי.

אני מצטער לבאס אותך, אבל MKV זה בסך הכל קונטיינר, כמו AVI. אין מה "לנגן" בו, זה לא פורמט דחיסה של וידאו בכלל.

פורסם

ההמינגבירד זה סך הכל Cortex A8 עם PowerVR GSX540. המעבד הגרפי יותר חזק (בהרבה), אבל חוץ מזה זה OMAP.

Hummingbird is a 45-nm SoC, based on a modified version of the Cortex A8, which is capable of performing many of the commonly used binary operations using fewer instructions, resulting in gains of 5 to 10% compared to the original A8, surpassing the performance of a Scorpion in the same clock by a small margin in most tasks.

אני יודע טוב מאוד מה ההבדל בין קונטיינר לפורמט דחיסה, תאמינו לי ועדיין קחו קובץ MKV עם H264, אפשר לנגן אותו בצורה חלקה על SGS, אם תנסו גם מכשירים אחרים לא של סמסונג (או נוקיה) תגלו ש:

א. המכשיר לא יודע לקרוא את הקובץ (דיינו לא מכיר את הפורמט)

ב. בעזרת שימוש בתוכנת צד שלישי אתם מקבלים במקרה הטוב 10FPS.

פורסם

אז יכול להיות שכל שאר החברות הגיעו למסקנה שזה מטומטם לנסות לראות סרט HD על מסך של 4" :)

פורסם
אני יודע טוב מאוד מה ההבדל בין קונטיינר לפורמט דחיסה, תאמינו לי ועדיין קחו קובץ MKV עם H264, אפשר לנגן אותו בצורה חלקה על SGS, אם תנסו גם מכשירים אחרים לא של סמסונג (או נוקיה) תגלו ש:

א. המכשיר לא יודע לקרוא את הקובץ (דיינו לא מכיר את הפורמט)

ב. בעזרת שימוש בתוכנת צד שלישי אתם מקבלים במקרה הטוב 10FPS.

מה הקשר עכשיו מכשירים אחרים? ::)

אמרת שלטלפון של גוגל (נקסוס S) אין תמיכה בMKV ולטלפון שהוא מבוסס עליו (GALAXY S) יש, וזה מעיד על איזה חוסר של תמיכה טובה בין החומרה לתוכנה מבחינת המכשירים של גוגל עצמה (נקסוסים).

איך כל ההסברים שלך על טלפונים אחרים קשורים לעניין? ::) או שאולי אתה מנסה קצת לטשטש קצת את העניין מסיבה כלשהיא או שאולי פשוט תביא קצת לינקים שנבין סוף סוף מה הקשר בין X ל Y.

אולי אתה מנסה סה"כ להגיד משהו פשוט למרות שרק ניסו להגיד לך שלא הבנת טוב את כוונתו של המשורר, אני לא מבין את הסלט הזה.

יש יותר מדי אי דיוקים. סתם ציטוט מ DICE PLAYER:

It use HW video decoder at various containers and audio codecs combination. ( H.264/AC-3/MKV, H.264/DTS/MKV , H.264/AAC/MOV )

ככה שאני לא מבין איך מה שאמרת בין נקסוס S לגלקסי S קשור לעניין.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ההמינגבירד זה סך הכל Cortex A8 עם PowerVR GSX540. המעבד הגרפי יותר חזק (בהרבה), אבל חוץ מזה זה OMAP.

ידידי אתה מתעקש פעמיים לחזור על טעות ברורה עם כל מיני הסברים מוזרים ולא נכונים.

1) המעבד הגרפי - לא קשור לעניין, כל יצרן בוחר להכניס מה שהוא רוצה לצ'יפ שלו.

2) המינגבירד זה לא OMAP!!!!!!!!! חד משמעית, בדיוק כמו שפנום2 זה לא פנטיום 4 (אפילו ששניהם X86)

3) את המינגבירד מייצרת SAMSUNG!!

4) ARM זו חברה שמפתחת את הסטנדרט של המעבדים ומוכרת לייצרניות אחרות ברישון. CORTEX A-X זה דגמים של הפיתוח שלה מדור 7 של המעבדים שהיא מתכננת. זה כמו להגיד X86.

5) סמסונג - זה יצרן של מעבדי ARM - יש לו דגמים כמו המינגבירד ואקסינוס.

6) TI זה יצרן של מעבדי ARM - יש לו דגמים כמו המשפחות השונות של OMAP (יעני OMAP זה סה"כ דגם של מעבד ARM שמיוצר ע"י טקסס אינסטרומנטס).

7) QUALCOM זה יצרן של מעבדי ARM - ישלו דגמים כמו משפחות הSCORPION השונות.

ככה שהמינגבירד זה לא OMAP. האחד זה מעבד ARM CORTEX A8 של חברת סמסונג השני זה שם של סדרות מעבדי הARM של TI (מסוג CORTEX A8 וA9). זה שהם בנויים על הסטנדרט של ARM זה לא אומר שאלו אותם מעבדים, בדיוק כמו שהמעבדים של AMD ואינטל זה לא אותם מעבדים למרות שהם בנויים על אותו סטנדרט.

עריכה:

הנה מצאתי לך אחלה כתבה עם הסברים:

ARM chips: Understanding the differences between the Hummingbird, Snapdragon, OMAP and Tegra

http://ancillotti.hubpages.com/hub/ARM-chips-Understanding-the-differences-between-the-Hummingbird-Snapdragon-OMAP-and-Tegra

פורסם

בזמן שאתם רבים אם המינגברד זה OMAP או לא, יצא פורט "רשמי" לנקסוס S:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1313337

אני אתקין אותו עוד מעט ואתן לכם רשמים ראשוניים, למרות שיש לי את גרסת I9020A, שמדווח על בעיה בקישוריות 3G אצלה ולכן אני מאמין שאני אתקין את זה, אשחק עם זה שעה-שתיים ואחזור לOXYGEN2.3.1 מבוסס 2.3.7 :)

פורסם

אז כן זה שאפשר לעשות את זה בתוכנה לא אומר שאפשר לעשות את זה מספיק מהיר בתוכנה.

כל עוד יש תמיכה בהאצת חומרה לH.264 והתוכנה הנכונה עם הAPI המתאימים ,זה יעבוד מצויין ,גם לA4 יש תמיכה בהאצת חומרה עד ל1080p ,גם למעבדי הS של Qualcomm יש תמיכה בהאצת חומרה ועם יש לך נגן תומך זה אמור לעבוד מצויין ,רק שאני לא זוכר אם יש להם הגבלה מסוימת לרזולוציה .

פורסם

אז יכול להיות שכל שאר החברות הגיעו למסקנה שזה מטומטם לנסות לראות סרט HD על מסך של 4" :)

אכן, זה מטומטם.

אבל זה לא מטומטמם, לחבר את המכשיר למסך גדול כדי לצפות באותו הסרט. אני יכול לראות את הצורך בזה במקרים מסוימים.

פורסם

אז ככה:

העברית עובדת מצוין, הקלדה וקריאה.

המערכת עובדת חלק להפליא והעיצוב מצוין.

עוד שאלות? אשמח לענות, אני אשאר עם המערכת עד 22:00-23:00 ככה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים