עבור לתוכן

האם יש אפשרות לעשות SLI/CROSSFIRE עם שני כרטיסים שונים?

Featured Replies

פורסם

אני מברר את הנושא בשביל חבר, שיש לו כרטיס של ATI 5870 ועכשיו הוא החליט שהוא רוצה לעשות SLI/CROSSFIRE אך אינו מצליח למצוא באף חנות את אותו הדגם שיש לו ,

הוא רוצה לדעת אם הוא יכול לעשות CROSSFIRE/SLI עם כרטיס גרפי אחר ואם כן עם איזה מומלץ?

אה והאם בכלל שווה לו לעשות מערך של שני כרטיסים במקביל או עדיף בכלל לכל היותר לשדרג בעתיד לכרטיס אחר יותר טוב במקום הישן?

פורסם

לגבי אים ניתן לעשות SLI ו CF יחד אני לא חושב, חכה לתשובה של מומחה בכרטיסי מסך.

לדעתי שווה להשקיע בכרטיס אחד חזק.

פורסם

טוב אז הנה הכרטיס: http://www.pascal-sh.com/product.asp?productid=2937

CF ו-SLI לא ניתן לעשות ביחד.

ניתן לעשות CF אם כרטיסים מאותה סידרה 5850 ו-5870 אפשרי, 5870 ו-6770 לא ניתן או 5870 ו-5450. אלה רק דוגמאות, אני מקווה שהבנתה את העיקרון של איך זה עובד.

בצורה יותר פשוטה:

HD5XXX לא יכול אם סידרה שספרת האלפים שונה.

HD58XX יכולה רק אם כרטיסים שמתחילים ב-58XX וכך שאר הכרטיסים משאר הסדרות 54XX לא יכול 58XX ,57XX ,67XX ,68XX ,69XX.

1)בקיצור שתי הספרות הראשונות צריכות להיות זהות כדי שהכרטיסים יתאימו ל-CF.

2)לא ניתן לחבר כרטיס NVDIA ו-AMD/ATI ביחד.

בקשר לשדרוג מה רזולוציית המסך שלו כי יכול להיות שהכרטיס הזה יספיק, גם מה הדרישות למשל משחקים כבדים? באיכות גבוה, בינונית, נמוכה?

הכרטיס הזה עוד "חזק" לרזולוציות כמו 1680x1050 ומתחת לזה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות,

לא הייתה הכוונה לשאול אם אפשר לעשות SLI ו- CROSSFIRE יחד ,התכוונתי כמובן לאחד מהם או יותר נכון CF בלבד!

ביקיצור ניתן אם הוא ירצה לעשות עם הכרטיס שלו CF לרכוש כרטיס נוסף מהדגמים הבאים בלבד: 5870 ,5890,5850 ו-5830 השאר לא יתאימו הבנתי נכון?

הוא משחק על 1920*1080 גודל 23" והדרישות שלו למשחקים הכי כבדים וכמובן על מקסימום הגדרות.

לפי מה שאני יודע עד שיצא BATTLEFIELD 3 כל המשחקים רצו אצלו על מקסימום חלק,

הוא ניסה את ה OPEN BETA לא מזמן על הגדרות מקסימום וטוען שאחרי 5-10 דקות של משחק מתחיל להאיט אצלו והכרטיס כאילו מתחמם יותר מדי לאזור ה 75 מעלות ,אז הוא טוען אם הוא יעשה CF כנראה זה אמור לפתור את הבעיה

מה אתם אומרים?

בנוסף המפרט שלו זה מעבד I7 3GHZ ,4G MEMORY DDR3 1600 , 1T HDD 64M, לוח אם ASUS FORMULA 3 משהו כזה...

אולי מה שהו צריך זה רק OC של כרטיס או של המעבד?

פורסם

טוב אז הנה הכרטיס: http://www.pascal-sh.com/product.asp?productid=2937

CF ו-SLI לא ניתן לעשות ביחד.

ניתן לעשות CF אם כרטיסים מאותה סידרה 5850 ו-5870 אפשרי, 5870 ו-6770 לא ניתן או 5870 ו-5450. אלה רק דוגמאות, אני מקווה שהבנתה את העיקרון של איך זה עובד.

בצורה יותר פשוטה:

HD5XXX לא יכול אם סידרה שספרת האלפים שונה.

HD58XX יכולה רק אם כרטיסים שמתחילים ב-58XX וכך שאר הכרטיסים משאר הסדרות 54XX לא יכול 58XX ,57XX ,67XX ,68XX ,69XX.

1)בקיצור שתי הספרות הראשונות צריכות להיות זהות כדי שהכרטיסים יתאימו ל-CF.

2)לא ניתן לחבר כרטיס NVDIA ו-AMD/ATI ביחד.

בקשר לשדרוג מה רזולוציית המסך שלו כי יכול להיות שהכרטיס הזה יספיק, גם מה הדרישות למשל משחקים כבדים? באיכות גבוה, בינונית, נמוכה?

הכרטיס הזה עוד "חזק" לרזולוציות כמו 1680x1050 ומתחת לזה.

לא ניתן לחבר שני כרטיסים שונים לCF , מאיפה הנפצת את ה5850 ו5870 ביחד?

ניתן לעשות זאת רק על לוח מיוחד שמאפשר שילוב של כרטיסים שונים עם שבב Lucid Hydra.

פורסם

אבל אתה תקבל ביצועים פחות טובים מCF של אותו כרטיס.

אז אני לא מבין מה הטעם בזה :nixweiss:

פורסם

הוא שאל אם אפשר ואני עניתי כן, זה הכל. הוא לא שאל על הביצועים ובגלל זה עדיף לו להחליף אם הוא מתכנן לעבוד על רזולוציות גבוהות.

פורסם
  • מחבר

לסיכום שאני אבין:

ממכם אני מבין שאין טעם לעשות CF עם כרטיס שונה אבל במידה והוא ימצא זמין כרטיס נוסף מאותו דגם אז זה בסדר? - או שבכל מקרה עדיף לרכוש כרטיס חדש אחר יותר חזק במקומו ואני מדבר ברמת הביצועים?

או שהבעיה היא בכלל לא בכרטיס הספציפי כלומר הוא מספיק חזק רק שצריך לעשות OC למעבד או לכרטיס הגרפי?

פורסם

מה המפרט שלו ורזולוציית המסך, אם תענה נוכל לעזור יותר.

פורסם
  • מחבר

כתבתי כבר פה את המפרט

אני אכתוב שוב:

I7 3GHZ ,4G MEMORY DDR3 1600 , 1T HDD 64M, לוח אם ASUS FORMULA 3

פורסם

כתבתי כבר פה את המפרט

אני אכתוב שוב:

I7 3GHZ ,4G MEMORY DDR3 1600 , 1T HDD 64M, לוח אם ASUS FORMULA 3

הדבר הכי חשוב להתאמת כרטיסי מסך היא הרזולוציה של המסך ואת זה לא רשמתה? אז איך אתה רוצה שנעזור.

פורסם

לפי מה שאני יודע עד שיצא BATTLEFIELD 3 כל המשחקים רצו אצלו על מקסימום חלק,

הוא ניסה את ה OPEN BETA לא מזמן על הגדרות מקסימום וטוען שאחרי 5-10 דקות של משחק מתחיל להאיט אצלו והכרטיס כאילו מתחמם יותר מדי לאזור ה 75 מעלות ,אז הוא טוען אם הוא יעשה CF כנראה זה אמור לפתור את הבעיה

המשחק עדיין לא יצא לכן לשדרג כרטיס מסך עכשיו בגלל גרסת בטא זה לא חכם.

מה גם שלפי מה שהוא טוען אולי יש בעיית חום/דרייברים ככה שעם כרטיס נוסף בCFX הבעייה רק תחמיר.

בעיקרון ה-hd5870 עדיין כרטיס חזק דיו!

פורסם
  • מחבר

לגבי הרזולוציה של המסך זה 1920* 1080 - 23"

אולי נהיי יותר חכמים בעוד שבוע כשהמשחק יצא ואז נבחן אותו ..

פורסם

לגבי הרזולוציה של המסך זה 1920* 1080 - 23"

אולי נהיי יותר חכמים בעוד שבוע כשהמשחק יצא ואז נבחן אותו ..

מה שבטוח, הכרטיס לא יעלה את המשחק הכל על הכי הגבוה ברזולוציה הזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים