עבור לתוכן

שאלה דחופה, טסט לרכב

Featured Replies

פורסם

אני נוסע היום לעשות טסט לאוטו שלי, אבא שלי רשום כבעלים.

יש לי ביטוח על האוטו והכל, השאלה אם אני יכול לנסוע לבד ולעבור טסט בלי אבא שלי.

תודה לעונים, עניין הדחיפות הוא שהטסט היום..

פורסם
  • מחבר

בקיצור להביא גם את הת"ז של אבי?

פורסם
2. תעודה מזהה של הבעל הרשום ברישיון רכב.

3. תעודה מזהה גם של נהג הרכב + יפויי כוח.

עברית קשה שפה? :P

פורסם
  • מחבר

תודה, קראתי, וזה מה שהסקתי, הרי שמן הסתם הת"ז והביטוח שלי איתי...

ייפוי כח - לכתוב על דף שאבא שלי מספר ת"ז ככה וככה מאשר לי (את השם שלי) ת"ז מספר ככה וככה לעבור את הטסט?

פורסם

לא

בספח של הרשיון יש ייפוי כח

פורסם
  • מחבר

קיצר חאפרים רצח... לא הלכתי לאיזה מכון בכפר דווקא.. עברתי את הטסט בשתי דקות, אפילו לא פתחו מכסה מנוע..

לא היה צורך ביפוי כח בכלל, אפילו לא ברישיו נהיגה.

פורסם

אף פעם לא פותחים מכסה מנוע בטסט, זה לא מוסך

פורסם

בטח שפותחים מכסה מנוע. קודם כל בודקים אם מספר השלדה/מנוע תואמים לרישון. שנית, מתחברים לחלק כלשהו לצורך בדיקת זיהום אוויר. שלישית, סתם ליד כללי מספיק ייפוי כוח בסגנון אני X, מספר ת.ז ZZZZZZZ בעלים של רכב מדגם XXX שנת יצור XXXX מאפשר ל-YYYY מספר ת.ז XXXXXX לבצע ברכב כל שימוש לרבות מעבר טסט שנתי ומכירה. חתימה וזהו. אף אחד לא מתעמק בפרטים של יפוי כוח. זה סתם כדי לשים V.

פורסם

בטח שפותחים.

בודקים שמספר המנוע מתאים לרשיון.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שפותחים בשביל לבדוק אם זה תואם.

אבל לי לא פתחו, ישבתי באוטו כל הטסט, זה הלך ככה:

חיברו אותי לבדיקת מזהמים, אמרו לי לתת גז על ניוטרל ולהשאר בין 2000 ל3000 סל"ד

המשכתי הלאה הוא בדק לי אורות, אורות גבוהים, ווינקים והסתובב סביב האוטו, שאל אותי כמה ק"מ האוטו עבר אפילו בלי לבדוק בעצמו..

אמר לי לנסוע קדימה איפה שיש את החורים ברצפה, שם אמרו לי לסובב את ההגה קצת ימינה קצת שמאלה ואז להתקדם קדימה לבדוק את הבלמים, אמר לי לעלות על הדיינו הזה עם הגלגלים הקדמיים וללחוץ ברקס, אחרי זה עם האחוריים ואז להרים בלם יד, ואז לחנות את האוטו ולקבל את המסמכים החתומים שעברתי..

אני גם פתוח שלא פתחו מכסה מנוע כי רק מבפנים אפשר ואני היחידי שישבתי ברכב..

פורסם

אף פעם לא פותחים מכסה מנוע בטסט, זה לא מוסך

חובה, מהסיבות שצויינו כאן לפני. מי שלא עושה זאת הוא סתם בוחן חאפר. הוא גם צריך לבדוק בעצמו את הקילומטראז' שהרכב עשה, ולא להסתמך על מה שהבעלים אומר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים