עבור לתוכן

חיפוש לוח למעבד i5-2500K בעבור OC

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מחפש לוח שיתאים למעבד i5-2500K בעבור Over Clocking

חשבתי על דגמי Z68, אשמח לקבל הצעות (המחיר צריך להיות סביר ולכן אם תציעו לי מספר אפשרויות דגם זול מאוד, עממי, וטוב יותר זה יעזור לי).

הדברים שחשוב לי בלוח:

- 4 כניסות לSATA2 לפחות

- כניסת SATA3 אחת לפחות

- יציאת ESATA בפנל אחורי

- USB 3 שיהיה לפחות 2 חיבורים

- HDMI חובה, גם VGA עדיף.

- חריצי USB 2.0 עדיפות לכמה שיותר אבל לא על חשבון מחיר מטורף כי אפשר לרכוש מפצל או פנל במידת הצורך.

- אין לי צורך בSLI, ומשחקים זה יהיה אופציונלי עבורי (GTA וכו'...)

- כרטיס רשת במהירות 1000 (אומנם יש בכולם אבל עדיין חשבתי שיהיה צורך לציין).

- PS/2 גם עדיף שיהיה עדיין יש לי סט אלחוטי שמשתמש לצערי בטכנולוגיה הזאת.

אם תוכלו לתת לי מספר המלצות על דגמי לוחות (יצרן + דגם) זה יהיה מעולה.

בנוסף אשמח לקבל גם המלצות על ספקי כח מתאימים.

פורסם

שלום Computer24hr וברוך הבא לפורום.

1. הוסף בבקשה את התקציב (המחיר המרבי שאתה מוכן להוציא) לכותרת.

2. איזה OC מתוכנן? נמוך, בינוני, גבוה?

3. עבור המלצה על ספק, בטח בבקשה דיון בפורום ספקים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

לגבי OC אני מקווה להגיע למהירות 4.1-4.3 בערך.

לגבי המחירים ללוחות, אני לא חושב שזה יהיה נכון לפרסם מחיר יעד ומאחר וכל בעל עסק מוכר את הציוד במחירים שונים ואני רוכש במחירי דילר ומטה.

לכן ציינתי שאני מעדיף 3 הצעות (לוח סביר שיענה על הדרישות, בינוני שאוכל להנות מהביצועים בצורה טובה יותר ויקר יותר), אין לי ספק שלא נפלתי עדיין על הראש ואני לא ישלם 1500+מעמ שקל עבור לוח אם זאת כוונתך.

לגבי ספקים זה רעיון טוב, תודה על ההמלצה ואשמח לקבל תגובה בעבור הלוחות.

פורסם

GA-Z68A-D3H-B3 - לוח משתלם למדי למי שמחפש לבצע OC עד לדרגה בינונית (4.0-4.5). ביחס לדרישות שלך אינו מכיל eSATA.

Z68 Pro3-M או Z68-Pro3 (בהתאם להעדפה ללוח בגודל תקן mATX או ATX ולכמות חריצי הרחבה) של ASRock שלמיטב ידיעתי עונים על כל הדרישות שציינת ואף מכילים יציאת Displayport אם זה רלוונטי מבחינתך. מכילים גם מערכת חשמל מעט יותר טובה מהלוח הנ"ל. יחד עם זאת, ההבדל העיקרי לאור הדרישו תשלך בין הלוחות האלה והלוח הנ"ל הוא יציאת ה-eSATA. בהנחה שזה מבחינתך השיקול היחידי להשוואה בין הלוחות ולא שום דבר אחר, כדאי לשקול קניית מתאם SATA ל-eSATA במקום להשקיע סכום כסף גדול יותר בלוח רק בשביל זה.

P8Z68-V של Asus ו-Z68 Extreme 4 של ASrock. עד כמה שני יודע (לא אימתתי את זה עכשיו במפרט ולכן מומלץ שתעשה זאת) עונים כל הדרישות שלך במלואן. היתרון היחסי שלהם הוא בכך שהם מאפשרים ליצור מערך מרובה כרטיסים גרפים (די מיותר אם אתה שואל אותי, מה עוד שאני מבין שאתה הולך להשתמש בליבה המובנית) ושהם לא יגבילו אותך ב-OC במגבלות קירור אוויר ומים עקב מערכת חשמל איכותית עם כמות פאזות גדולה יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המהירה.

יצא לך להכיר מקרוב או לקרוא על הלוח GA-Z68MX-UD2H-B3 ?

מדובר בלוח Micro ATX של חברת GigaByte ההבדל בינו לבין הלוח שציינת GA-Z68A-D3H-B3 הוא 26 ש"ח.

אבל מהנתונים שראיתי מדובר בלוח שיש לו גם ESATA יציאה 1, ו-2 יציאות נוספות לSATA 3 לעומת הדגם שהמלצת, בנוסף עוד 2 יציאות USB 2.0 ועוד 2 יציאות USB 3.0 ה-DP קיים גם בלוח הזה.

האם יש הבדלים מבחינת ביצועים עקב צפיפות או מתחי חשמל שונים בOC בין לוח ATX למיקרו ATX ?

הרי ידוע שב-OC ההתחממות מרובה, והרי שפה הצפיפות גדולה יותר מן הרגיל. אשמח לקבל את חוות דעתך.

פורסם

הלוח הזה טוב באותה מידה וגם בו מערכת החשמל מגבילה ל-OC של 4.0-4.5 (כאשר עבור 4.5 צריך קצת מזל).

לדעתי לא צריכה להיות לך העדפה לגודל תקן מסוים אלא אם כן אתה זקוק לכמות גדולה של חריצי הרחבה או שמכל סיבה אחרת יש לך סיבה לחשוב שלוח קטן יותר יגרום להתנגדות בין רכיבים או לאי נוחות עבורך.

OC כמו שאתה מתכנן לא ממש גורם לפליטת חום גדולה באופן משמעותי. במעבדי SB ניתן להגיע לתדר של 3.8-4.1 ללא העלאת מתח (תלוי במעבד שלך). גם OC של 4.3-4.5 לא דורש העלאת מתח גבוהה מאוד כך שפליטת חום גדולה יותר תהיה, לכן צריך גוף קירור מתאים, אבל לא ברמה חריגה או יוצאת דופן.

פורסם
  • מחבר

תודה עזרת לי מאוד !

לגבי קירור סביר בעבור הלוח יש לך המלצות (ברור לי כי זה לא המקום לשאול, אבל שמתי לב כי יש לך ידע רחב ואני לא מחפש דברים שאינם סטנדרטים) ?

פורסם

ל-OC ברמה הזאת Freezer 13 של Arctic Cooling או Katana III של Schyte יהיו משתלמים מאוד.

אם אתה רוצה המלצות יותר ממוקדות (אולי יש גוף קירור שהוא אפילו טוב מהם באותו סדר גודל של מחיר או טוב כמותם ועולה קצת פחות) פתח בבקשה דיון בפורום קירור.

פורסם

יש לי את GA-Z68MX-UD2H-B3, אחלה לוח עם כמעט הכל.

המון אופציות גמישות ל-OC...

פורסם

אני חושב שעם לקחת לוח שכולל את הכל באחד ובמחיר דיי טוב, הייתי מציע לקחת את הGA-Z68-UD3H שנחשב ללוח מאוד איכותי.

פורסם
  • מחבר

ראיתי את הדגם וUD3 יש לו יתרונות וחיסרונות

יתרונות:

2 כניסות FW

יש לו 2 חריצי PCI ו-3 PCIEX1

לעומת הלוח השני שיש לו חריץ אחד מכל סוג PCIEX1, PCIEX16 שיש לו לעומת הלוח שלך שאין לו.

חסרונות:

אין לו יציאת DP, DVI, VGA.

אין לו יציאת ESATA

ועדיין המחיר שלו יקר ב65 ש"ח + מעמ (כולל החסרונות) לדעתי אני ילך על הדגם GA-Z68MX-UD2H-B3.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים