עבור לתוכן

גילוח קלאסי - מישהו ניסה או מכיר?

Featured Replies

פורסם

היו אינספור דיונים על שיטות גילוח ודרכי גילוח. אני לא חושב שהיה דיון על גילוח קלאסי של פעם.

למישהו יצא לנסות?

http://en.wikipedia.org/wiki/Safety_razor

דיון בנושא: http://forum.bgu.co.il/index.php?showtopic=117671

העלות הנמוכה של הסכינים מושכת מאוד.

http://www.westcoastshaving.com/Merkur-Double-Edge-Razor-Blades-50-Blades_p_25.html

לדוג': 50 סכינים בעלות של 1 - 3 עבור סכין אחד. במקום 9-11 ש"ח ל- Gilette/Schick.

פורסם

אני משתמש בסכינים הללו כבר מעל שנה.

נותן לי אחלה שליטה על עיצוב הזקן.

מה שכן תתכונן להרבה חתכים בהתחלה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מצטער על המבול, אבל יש לי מספר שאלות ברשותך:

איזה מוט יש לך ובאיזה סכינים אתה משתמש?

אתה מרוצה מהתוצאות, הגילוח שאתה מקבל לא פחות חלק מהסכינים הסטנדרטים בני ימינו?

מאיפה הזמנת?

פורסם

אומנם אני משתמש בתער עתיק יומין מהסוג שנפתח לך מהצד מתוך בסיס של שנהב, הגילוח הוא גילוח מצוין!

בהתחלה נחתכים מלא (השארתי לעצמי צלקת קטנה על הצוואר מהגילוח הראשון) הגילוח עצמו לא כואב והשיער לא נתפס לך כמו בג'ילט, במיוחד הדגמים שיצאו לאחר הסכין הירוקה. הבעיה שסכין כמעט ולא מחליפים וצריך כל פעם לשייף אותה עם רצועת עור אך שוב הגילוח המושלם בהחלט שווה את זה

הסכין שאתה מדבר עליו יותר בטוחה לשימוש לכן אם אתה מוכן לקצת דם תעבור ללא חשש!

פורסם

סבא שלי מתגלח ככה ::) ..

לדעתי כל הגילוח הידני הזה (גם ה5 ו-50 להבים)

זה מיותר.

יש מכונת גילוח מעבירים פעמיים על הפנים ואתה מגולח יופי.

נניח שהמכונה עולה 400 .. לדעתי בטווח הרחוק, אם מזניחים את העלויות של החשמל,

ולוקחים בחשבון חסכון אדיר בזמן והמספר הרב של השימושים - יותר משתלם בהרבה.

פורסם

סבא שלי מתגלח ככה ::) ..

לדעתי כל הגילוח הידני הזה (גם ה5 ו-50 להבים)

זה מיותר.

יש מכונת גילוח מעבירים פעמיים על הפנים ואתה מגולח יופי.

נניח שהמכונה עולה 400 .. לדעתי בטווח הרחוק, אם מזניחים את העלויות של החשמל,

ולוקחים בחשבון חסכון אדיר בזמן והמספר הרב של השימושים - יותר משתלם בהרבה.

אתה לא יכול להשוות מכונה לסכין...

הבדל ענקי בגילוח!!

פורסם

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=478359.msg4100702;topicseen#msg4100702

Symbore לא הבנתי לגבי השיוף... מז"א סכין כמעט לא מחליפים? כשהוא לא חד מעיפים אותו קיבינימאט ושמים חדש, זה כ"כ זול שלא מרגישים את זה בכלל, למה להתחיל לשייף :nixweiss:

BigTools - מכונה עולה 400 ש"ח ועושה עבודה פחות טובה, משמעותית. סכין טוב עולה פחות מ-150 ש"ח ולהבים עולים 20-30 ש"ח לשנה. תשקלל קצף גילוח וייצא שכנראה צריך 4-5 שנים כדי להגיע להוצאות של 400 ש"ח (וזה לא כולל את החשמל של המכונה כמו שאמרת). רוב המכונות שאני מכיר לא שורדות הרבה יותר מזה בכל מקרה ככה שגם לטווח מאד ארוך כנראה שסכינים משתלמים יותר (לא הג'ילטים כמובן, אלה עולים מלא כסף בלי שום סיבה).

מעבר למחיר, לי אישית מכונה עשתה עבודה מאד בינונית, וגם ג'ילט לא היה כזה טוב, בטח לא בשביל כזה מחיר....

פורסם

סליחה, תיקון טעות.

להב בכלל לא מחליפים, הייתי בטוח שאחת לכמה שנים כן צריך להחליף אותו.

מדובר בסכינים הללו:

http://en.wikipedia.org/wiki/Straight_razor

פה חובה לשייף את הסכין..

כאשר על מה שאתה מדבר זו ווריאיציה מאוחרת יותר אך לטעמי גם עדיפה על כל האופציות החדשות.

אגף בגלל שסכין כזאת זה עניין לא זול, יש ויראציות זולות יותר אשר בהן כן ניתן להחליף את הסכין ונראה לי שזו אופצייה לא רעה למי שרוצה להתחיל להתגלח כך על מנת ללמוד את כל האספקטים בשביל לעבור לסכין אמיתית כזאת (אין לך מושג כמה הדבר הזה חד, סבא שלי השתמש בזה מילדות והוא בעצמו קיבל את הסכין מאבא שלו

פורסם

Straight razor זה עוד יותר Hard core :cool2:

אני משתמש ב-Safety razor. לא פחות חד אבל עובד אחרת לגמרי ולכן הרבה יותר בטיחותי (מכאן השם כמובן...).

היו לי מחשבות משוגעות לנסות Straight razor, אולי מתישהו בהמשך ;D

פורסם

אני משתמש בהם מדי פעם, גילוח הרבה יותר חד מסכין רגילה אבל גם טיפה יותר כואב

אבל כמו שנאמר תהיה מוכן לחתכים בהתחלה, לדעתי זה לא מתאים אם אתה ממהר ורוצה להתגלח מהר כי תנועות מהירות פוצעות.

אני כן יכול להמליץ להתגלח בזוית, משהו בסדר גודל של איזה 30 מעלות (למטה) ולא להתגלח עם הסכין כשהיא בניצב לעור זה כמעט ולא פוצע.

המהדרין (בחו"ל) מחליפים סכין אחרי כל גילוח ואפילו תוך כדי.

פורסם

Straight razor זה עוד יותר Hard core :cool2:

אני משתמש ב-Safety razor. לא פחות חד אבל עובד אחרת לגמרי ולכן הרבה יותר בטיחותי (מכאן השם כמובן...).

היו לי מחשבות משוגעות לנסות Straight razor, אולי מתישהו בהמשך ;D

הגילוח הכי טוב.

בהתחלה זה מפחיד כי כל תנועה שלך מורידה דם.

אני עדיין משתמש בסכיני גילוח רגילים, כאשר נגיד אני מגלח בית שחי או ראש אין מצב שבעולם שאני אעביר את זה על הגוף.

וגם אם אני ממהר אז חייב להעביר סכין רגילה כי כזה גילוח לוקח רבע שעה (וזה אחרי אימון של כמעט שנה בזה)

פורסם

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=478359.msg4100702;topicseen#msg4100702

Symbore לא הבנתי לגבי השיוף... מז"א סכין כמעט לא מחליפים? כשהוא לא חד מעיפים אותו קיבינימאט ושמים חדש, זה כ"כ זול שלא מרגישים את זה בכלל, למה להתחיל לשייף :nixweiss:

BigTools - מכונה עולה 400 ש"ח ועושה עבודה פחות טובה, משמעותית. סכין טוב עולה פחות מ-150 ש"ח ולהבים עולים 20-30 ש"ח לשנה. תשקלל קצף גילוח וייצא שכנראה צריך 4-5 שנים כדי להגיע להוצאות של 400 ש"ח (וזה לא כולל את החשמל של המכונה כמו שאמרת). רוב המכונות שאני מכיר לא שורדות הרבה יותר מזה בכל מקרה ככה שגם לטווח מאד ארוך כנראה שסכינים משתלמים יותר (לא הג'ילטים כמובן, אלה עולים מלא כסף בלי שום סיבה).

מעבר למחיר, לי אישית מכונה עשתה עבודה מאד בינונית, וגם ג'ילט לא היה כזה טוב, בטח לא בשביל כזה מחיר....

הערה בנוגע לשרידות של המכונה, לאבי יש מכונה בת גילי (נקנתה חודש לפני שנולדתי - ספטמבר 1989) של פנאסוניק והיא עדיין עובדת מצוין.

מה שכן, היא באמת עושה עבודה טיפה פחות טובה מהסכין, הגילוח פחות חלק.

יש לציין שאבא שלי מתחזק אותה כמו שצריך, משמן פעם בחודש ומחליף סכינים פעם בשנה-שנתיים. בכל זאת האחזקה שלה היא זולה בהרבה מלקנות סכינים מודרניים...

פורסם
  • מחבר

מכונה לא מתאימה לכולם. ניסיתי, וזה לא היה זה אפילו שייתכן שלא הייתה טובה מספיק. מי שצריך להתגלח בתדירות של 1-2 ימים, סביר להניח שמכונה לא תתאים לו. עם סכין אני יכול לדחות את הגילוח ליום-יומיים, עם מכונה הרבה פחות.

פורסם

אני חושב שמכונה עדיפה, מי רוצה לצאת החוצה עם סימנים של דם על הצוואר?

פורסם

תלוי למי ולאיזה מטרה.

אם לאדם יש קצב צמיחה איטי ויחסית שיער דליל אז אין שום בעיה

זה תופס גם לאנשים שאין להם רצון בגילוח צמוד או כאלה בעלי עור רגיש במיוחד.

גילוח עם מכונה יותר איטי מגילוח עם סכין.

חוץ זה מכונה מצריכה אותך להיות תלוי בחשמל (או בסוללות) עם סכין רגילה אתה יכול להתגלח בלי מים,בלי מראה ובלי קצף גילוח זה ישרוף את האמא אך זה אפשרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים