עבור לתוכן

מה ההבדל בין QUAD לבין QUATTRO.

Featured Replies

פורסם

שלום,מה ההבדל בין QUAD לבין QUATTRO?

ידוע לי שלשניהם יש 4 ליבות אך גם ידוע לי שבמהלך יישום ה-QUATTRO משתמש ב-2 ליבות וה-QUAD משתמש בכל 4 הליבות שלו בשביל היישום,משהו כזה...

ה-QUAD זה בכללי,זה יכול להיות I5 וזה יכול להיות I7 או כל מעבד אחר בעל 4 ליבות,ה-QUATTRO זה הסוג עצמו של המעבד שהוא מהמעבדים הישנים בעלי 4 ליבות.

אני לא בטוח אם זה נכון ולכן אני צריך שתפרטו לי יותר על המעבדים בשביל לדעת בוודאות את ההבדל ביניהם ובשביל לדעת יותר לעומק,אני צריך יותר פרטים,יותר הסבר על ההבדלים ביניהם.

תודה לעוזרים.

פורסם

שלום eitany245 וברוך הבא לפורום.

השאלה שלך ממש לא ברורה, תנסה להסביר את עצמך קצת יותר טוב.

מעבד מרובע ליבות נקרא באופן כללי באנגלית Quad-core כי זה פשוט מתאר את מספר הליבות שלו. לא מדובר על מעבד ספציפי אלא פשוט על כל מעבד שמכיל 4 ליבות.

המעבדים מרובעי הליבה של Intel שהיו מבוססים על ארכיטקטורת Core מותגו ושווקו תחת שם המותג Core™2 Quad (בהקבלה ל-Core™2 Duo שהיו כפי שמרמז השם מעבדים כפולי ליבה).

האם לזה התכוונת?

Quadro (אם לזה התכוונת) הוא שם המותג של סדרת כרטיסים גרפיים של Nvidia.

פורסם
  • מחבר

לא בדיוק לזה התכוונתי.

יש ת'מעבדים הישנים שהם נקראים QUATTRO CORE,למשל:Q95,Q82 וכו'...

ויש ת'מעבדים החדשים מהסוג של I שהם יותר מתקדמים,למשל:I5 2500,I7 2600 וכו'...

קצת קשה לי להסביר,אבל אמרו לי שבמהלך יישום המעבדים של QUATTRO CORE משתמשים רק ב-2 ליבות במקביל והמעבדים החדשים מהסוג של I משתמשים בכל ה-4 ליבות במקביל.

אני צריך שתפרט לי יותר על ההבדלים ביניהם.

ועוד משהו,גם אני חשבתי שקוראים לזה QUADRO CORE אבל בדקתי בגוגל והיה כתוב QUATTRO COREוחשבתי לעצמי שפשוט ככה כותבים,אבל בסוף מסתבר לי שיש גם QUADRO CORE,עכשיו אני ממש מבולבל,לא מבין מה זה QUATTRO CORE ומה זה QUADRO CORE,המצב שלי אבוד xD.

פורסם

נראה לי מישהו סתם חירטט אותך. ה-Quattro היחידי שאני שמעתי עליו הוא של Audi. המילה Quattro זה 4, אני חושב באיטלקית (נשמע ככה למרות שאודי גרמנית).

http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_Quattro

פורסם

בדקת באילו שפות האתרים בהם מצאת quadro\quattro? לא במקרה אתרים בספרדית\איטלקית?

אני בטוח שתמצא גם מעבד wahad core

פורסם

אי שם במעמקי החמסהגון?

פורסם
  • מחבר

אז QUADRO לא נחשב למעבד ספציפי של 4 ליבות?

זה לא בעצם מעבדים מהסוג Q?

כי יש שני סוגים של מעבדי 4 ליבות (לפי דעתי),יש את המעבדים הישנים (שהם מהסוג Q) כמו:Q82,Q95.

ויש את המעבדים החדשים (שהם מהסוג I) כמו:I3,I5,I7.

מה לא ככה?

אני יודע ש-QUAD CORE זה מעבד באופן כללי בעל 4 ליבות.

אבל מה שאני חושב אולי ה-QUADRO הוא בעצם מעבד ספציפי בעל 4 ליבות שהוא נחשב למעבדים הישנים והמעבדים החדשים בעלי 4 ליבות נקראים I.

פורסם

לא, quadro זה פשוט בשפה אחרת...

ישנם ארכיטקטורות שונות של מעבדים. יש להבדיל בין הדורות השונים של מעבדים.

ולעניינינו - אתה מחפש לקנות מחשב\מעבד?

פורסם
  • מחבר

מוזר,כי אני כמעט בטוח שיש מעבדים ישנים בעלי 4 ליבות שמשתמשים רק ב2 ליבות במקביל ויש מעבדים חדשים בעלי 4 ליבות שמשתמשים בכל ה-4 ליבות במקביל שבמקרה הזה המעבדים החדשים נקראים I.

בטוח שזה אותו הדבר?

פורסם

אתה מתכוון לכך שמישהו סיפר לך שיש מעבדים מרובעי ליבה "מודבקים"? כלומר שלקחו שני מעבדים כפולי ליבה ו"חיברו" ביניהם על פיסת סיליקון אחת ליצירת מעבד מרובע ליבה, וזאת בניגוד למעבדים מרובעי ליבה "טבעיים" שמלכתחילה תוכנננו ויוצרו כך?

שנית, את ההבדלים הסברתי לך. Quad core הוא מונח כללי המתאר מעבד מרובע ליבה. Core 2 Quad הוא שם המותג של Intel עבור המעבדים מרובעי הליבה המבוססים על ארכיטקטורת Core ששווקו תחת שמות הדגם Q6xxx, Q8xxx, Q9xxx. המעבדים מרובעי הליבה הממותגים כ-Core i5/i7 מבוססים למעשה על שני דורות שונים ארכיטקטורת Nehelam (המשווקים כדור הראשון של מעבדי ה-Core ix) וארכיטקטורת Sand Bridge (המשווקים כדור השני של מעבדי Core ix) שהיא הארכיטקטורה האחרונה מבית Intel. אין מעבדים בארכיטקטורת x86, לא של Intel ולא של AMD, שנקראים QUATTRO, Quadro ושאר שמות דומים. פעם, עוד לפני שיצאה סדרת Core 2 Quad היו כל מיני שמועות והשערות לא מבוססות על כך שיקראו להם אולי Quadro או Quatro או כל שם דומה אחר בניחוח שפה זרה שמייצג את הספרה ארבע, זה כמובן לא קרה והם פשוט נקראו Core 2 Quad. אולי אתה מוצא בחיפושים שלך דיונים או כתבות ישנים שעסקו בהשערות הללו. ייתכן גם שאתה באמת מוצא אזכורים מכל מיני פורומים או אתרים:

א. שבהם אנשים טועים ומשבשים את השם.

ב. שבהם מתייחסים למעבד בשפה שונה מאנגלית מסיבה כלשהי.

בכל מקרה, מי שקובע כמה ליבות יהיו פעילות היא התוכנה (יישום מסוים ומערכת ההפעלה) ולא החומרה עצמה. ברגע שיש לך מעבד מרובע ליבה, לא משנה מאיזה דגם או דור, כל ארבע הליבות יעבדו בתוכנות שבנויות לנצל אותן, אם כי ביעילות שונה בהתאם לארכיטקטורה. אם התוכנה לא יודעת לנצל לדוגמה יותר מ-2 ליבות, אז גם אם יהיה לך מעבד עם 8 ליבות, רק 2 יעבדו.

זה עונה לך על השאלה?

מתוך הנחה שיש מטרה לשאלה שלך, אולי תספר מהי? לאן אתה חותר להגיע? ואז ייתכן שיהיה אפשר לעזןר לך יותר.

פורסם
  • מחבר

אין לי שום מטרה אני רק צריך לדעת בשביל הידע.

בוא סתכל למה אני מתכוון,כנס לאתר TMS ותלחץ על "בנה מחשב".

עכשיו יש כל מיני סוגים של מעבדי אינטל,כנס ל-CORE 2 QUAD,תלחץ על מעבד ותיראה שכתוב את זה:

Intel Core 2 Quad Q8400 2.66Ghz 4MB Penryn OEM

חזור אחורה,תלחץ על CORE I5/I7 1155,תלחץ על מעבד ותיראה שכתוב את זה:

Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray

לקחתי דוגמא משני מקומות שונים,אז מה ההבדל ביניהם?

פורסם

מעבדים מסדרות שונות. כמו שכתוב לך שם, ה-Q8400 לדוגמה הוא מעבד מארכיטקטורת penryn. בארכיטקטורה החשה יותר שיצאה nahalem

יצאו מעבדים חדשים יותר שזכו לשמות קוד i3\i5\i7. מעבד כזה לדוגמא - i5 750. שמות המעבדים מדור זה סומנו על ידי i3\i5\i7 ומספר בן 3

ספרות. הדור הנוכחי בא מארכיטקטורת sandy bridge וכוללים את אותה תחילית i3\i5\i7 ומספר בן ארבע ספרות. לדוגמא - i5 2500.

שלושת דגמי המעבדים שהצגתי כאן הם מדורות שונים וארכיטקטורות שונות, אך לכולם ארבע ליבות ומכונים quad core ("מרובעי ליבה")

פורסם
  • מחבר

אז במה המעבדים החדשים טובים יותר מהמעבדים הישנים?

פורסם

לקחתי דוגמא משני מקומות שונים,אז מה ההבדל ביניהם?

זאת בעצם השאלה שלך? מה ההבדל בין מעבדי ה-Core למעבדי ה-Sandy Bridge?

ההבדל הגדול, כפי שכבר ציינתי, הוא שהם מבוססים על ארכיטקטורות שונות - מדובר בשני מעבדים בעלי מבנה שונה לגמרי. אם אתה מחפש את ההבדלים הטכניים אז את המפרטים שלהם תוכל למצוא בלא מעט סקירות ואתר היצרן, אך אני בספק אם הנתונים הטכניים היבשים יעזרו לך במיוחד.

אז במה המעבדים החדשים טובים יותר מהמעבדים הישנים?

הם מבוססים על ארכיטקטורה יעילה יותר, זה הכל. האם זה משמעותי עבורך או לא זאת כבר שאלה אחרת. אני משער פה בעקיפין ש אתה מנסה לברר בעצם איזה מהם כדאי לקנות או האם כדאי לשדרג מעבד "ישן" לחדש. אם אכן כך, אז אם אתה עומד בפני קניית מערכת חדשה מן הסתם שעדיף לך לקנות פלטפורמה חדשה ולא ישנה שכבר לא מיוצרת. לעומת זאת, אם יש לך כבר מעבד, נניח אחד ממעבדי ה-Core 2 Quad (כי לגביהם שאלת), אז אין לך טעם לחשוב על שדרוג או החלפה אלא אם כן המערכת הנוכחית כבר לא מספקת אותך לשימושים שלך.

בכל מקרה, אם אתה קונה מערכת חדשה או שוקל שדרוג, צריך לבחון מהם השימושים שלך ומהו התקציב כדי לבחור את הפלטפורמה המשתלמת ביותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים