עבור לתוכן

למה בDUAL CHANNEL 2*256+2*512=1Gb? אשמח להסבר

Featured Replies

פורסם

שלום

קיבלתי מחשב ישן והתחלתי להתעסק איתו

הלוח של המחשב הוא GA-K8NF-9

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1860#ov

מעבד Athlon 64 3500+

אחרי עדכון ביוס הלוח מאפשר לי לחבר זיכרון מסויים בDUAL CHANNEL (לפני זה הוא היה מצפצף שיש בעיית זיכרון, ורק אם הייתי שם אותם בסלוטים נפרדים הוא היה מסכים לעבוד),

חיברתי ללוח שני זיכרונות של 512 וקיבלתי הודעה שיש לי 512MB בDUAL CHANNEL (128BIT)

רציתי לבדוק את העסק, אז חיברתי שני זיכרונות נוספים שיש לי (אמנם איטיים יותר, אבל עדיין) של 256, ולהפתעתי היה כתוב שיש לי 1GB זיכרון

החלפתי את המקומות של הזוגות, ועדיין, אותה תוצאה.

אני מפספס כאן משהו?

תודה

האם כדאי לי לשנות קונפיגורציה כדי לשפר ביצועים (יש לי בבית סלוט אחד של 256 במהירות 400MHZ שזו המהירות של ה512)? אם כן, מה?

תודה רבה

עריכה: לא היה מקום להוסיף עוד לכידה, אבל תאמינו לי שהביוס בהגדרות וכן הWINDOWS מדווח על קיום ג'יגה אחד זיכרון בלבד.

[attachment deleted by admin]

פורסם

לפי צילום המסך השני יש לך בשימוש 1.5GB של RAM שהוא הנפח המחובר.

בכל מקרה, לעבודה בערוץ זכרון כפול אין בפועל שום יתרון על פני עבודה בערוץ בודד כך שכאשר מדברים על זכרון חשוב בעיקר לדאוג לנפח זכרון מספיק לצרכים. לעבודה בערוץ יחיד, כפול, משולש וכו', לתדר ולתזמונים אין שום משמעות בפועל.

פורסם
  • מחבר

לא התייחסת להערה

הנה הסתירה

(רק הCPU-Z מראה שיש 1.5 ג'יגה)

[attachment deleted by admin]

פורסם

מה מופיע לך ב-BIOS ו/או ב-POST?

האם הגדרת את כל המערך לפי המכנה המשותף הנמוך ביותר?

פורסם
  • מחבר

כפי שכתבתי קודם

בPOST BIOS, מופיע שיש ג'יגה, וכשהיו מחוברים רק שני ה512, הופיע לי שיש רק 512, לעומת זאת כשהוספתי את שני ה256 היה כתוב שיש ג'יגה

לא התעסקתי בהגדרות הביוס בנוגע לזיכרון, נתתי לו לקנפג לבד.

לגבי ההצעה של xVertigo, אני לא חוזר הביתה עד לסוף החג, כך שלא אוכל לבדוק את זה עד אז

בכל אופן, מה לדעתכם קרה כאן?

פורסם

אם בביוס אתה לא רואה גיגה וחצי ראם אז תתעלם מהפוסט שלי.

הזכרונות שאתה מרכיב - כל זוג זהה?

בנוסף, היות ובקר הזיכרון מובנה בזיכרון, אל תערבב זכרונות DS עם SS (Dual sided, Single Sided)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים