עבור לתוכן

מבקש עזרה,מיועד למ.צ ורוצה לשרת בתפקיד שקשור למחשבים

Featured Replies

פורסם

ממש לא ציניות.

יתרונות? אני לא כ"כ מכיר את התפקיד אבל למעשה אתה נהיה שוטר ולא קשור לצה"ל.

העבודה מעניינת יותר לרוב, הסביבה "אזרחית יותר", התנאים טובים, קל"ב, עבודה לאחרי הצבא (מי שלא מתכנן אקדמיה).

אני יכול לשאול מישהי שאני מכיר יותר לעומק.

• תגובות 67
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עידכון קצר לגביי:

ביום ראשון שעבר הגעתי לבקו"ם ועברתי שרשרת חיול במהלכה ראיתי קצין מיון.

הקצין אמר לי שהנתונים שלי נמוכים ושהוא ממליץ לי ללכת לשח"ם. (משטרה כחולה).

אמרתי לו שאני יעשה קודם טירונות ואז אני אחליט והוא הסכים. עברתי את השבוע הראשון שלי בטירונות, ועכשיו אני מנסה לברר קצת פרטים על השח"ם הזה לפני שאני עושה את הבחירה הזו.

שלא תעז לסרב פינוי לשח"ם :nono:

השירות שם הרבה יותר איכותי וטוב מההמערכת הצבאית !!

וגם עם תתחרט אתה תמיד יכול לחזור בחזרה לצה"ל תעשה לעצמך טובה ועל תוותר על שח"ם מה גם שעם תוכיח

את עצמך כמישהו שמבין במחשבים לא הייתי פוסל שלא תשרת שם בתפקיד של מיחשובניק :xyxthumbs:

תנסה מקסימום תחזור לצה"ל אבל על תלך עם הראש בקיר על ההתחלה

פורסם

ואי שח"ם זה חלום, למרות שהמקום מפוץ דפרניקים.

לך לשם, הרבה יותר עדיף מהתנאים בצה"ל

פורסם

עידכון קצר לגביי:

ביום ראשון שעבר הגעתי לבקו"ם ועברתי שרשרת חיול במהלכה ראיתי קצין מיון.

הקצין אמר לי שהנתונים שלי נמוכים ושהוא ממליץ לי ללכת לשח"ם. (משטרה כחולה).

אמרתי לו שאני יעשה קודם טירונות ואז אני אחליט והוא הסכים. עברתי את השבוע הראשון שלי בטירונות, ועכשיו אני מנסה לברר קצת פרטים על השח"ם הזה לפני שאני עושה את הבחירה הזו.

לך לשח"ם ומהר!!!

כמה שרציתי להגיע לשם לפני הגיוס ... כל המלחמות וכלום לא עזר לי.

אתה תהנה מיציאות הרבה יותר טובות מצה"ל.

אתה בכלל תשרת בעולם אחר.

אם יש לך את ההזדמנות הזאת עדיין נצל אותה ומיד!!

אתה לא תצטער אף פעם על בריחה מצה"ל!! בריחה בסטייל!

היו לי שני חברים בשח"ם - נהנו מכל רגע!

מה גם שאם במקרה לא טוב לך שם במהרה תוכל להשתבץ לצה"ל חזרה (מאוד לא סביר שזה יקרה).

תעבור את הגנון שנקרא רובאי 02 וטטוס לשח"ם

מקווה שאתה תהנה מהשירות שלך לפחות.

ולכל החברה עם תגובות כגון : "מה אתה מתבכיין?! " "אין ברירה" "תעשה את השירות שלך כמו גדול ותשתוק"

יש לי משפט אחד : תודה שטחנתם בשבילנו :*

פורסם

על לא דבר,

מה לעשות חלקינו "יצא פראייר" כדי שאתה תרגיש גבר ושלא דפקו אותך. בלי להעליב - נשמע שלא ממש התבגרת.

(אתה רוצה להשוות איפה אנחנו היום כל אחד עם הגישה שלו? מה גם שאני מאוד נהנתי מהשירות ובדיעבד הרווחתי הרבה מאוד לטווח הארוך)

לבחור - שח"ם אכן זו אופציה לא רעה כי היא מחוץ למערכת הצבאית.

אבל כמו בצבא יש שם תפקידים מעניינים למדי (יש לי חברים שהגיעו אפילו לבילוש ולשירות משמעותי מאוד - אבל הם היו עם נתונים מאוד גבוהים מראש) , ויש שם תפקידים די משעממים (מוקדנים למיניהם , יומנאים וכו). אל תצפה להגיע לתפקיד מחשוב או משהו כזה.

ליביו

פורסם

בשחם הרבה יותר קל לנצל פרוטקציות מאשר בצבא, המסגרת הרבה יותר גמישה, והשירות נעים יותר מבמ"צ, ועם כל הכבוד למ"צ(וסרטי צליחת התעלה מששת הימים), השירות שלהם לא מתאים לכל אחד, במיוחד אם אתה נתקע ביחידת מעברים, אני מכיר אנשים שייצאו עם לא מעט צלקות נפשיות מהשירות ביחידות האלה, גם אם הם סתם ישבו במשרד והתסכלו במצלמה.

פורסם

1. לגבי כל מי שמחפש מידע איך להתגייס לתפקידי מחשוב וטכנולוגיה - יש את הדיון הראשי שלי שאני כל הזמן מעדכן.

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=449181.0

2. Red-Gunner (פותח הנושא) מה העדכון לגבייך ?

פורסם

חבל שלא נרשמתי לפורום קצת קודם.... (:

אל תשכח שלא משנה באיזו יחידה אתה נמצא- יהיה שם מדור שעוסק במחשוב שניתן להגיע אליו.

אני, למשל, שירתתי בתחום מחשב של מצ"ח. אמנם עברתי הכשרה של ניהול רשתות, אבל זה קשקוש. קודמי בתפקיד היה חוקר וכך גם רב החיילים במשרד שלי, כולל המפקדים.

במקביל אלינו היה גם מדור מחשב של מ.צ שעסק בדברים קצת אחרים, אבל תהליך ההגעה לשם די דומה, בסה"כ.

מה שקורה בפועל זה שחיילים מתגייסים לחיל, לחיל אין תקציב לתכניתנים/ מנהלי רשת/ טכנאים/ גרפיקאים וכד'... אז הם מאתרים בתוך היחידות חיילים שיש להם כישורים בתחום וחוטפים אותם לאותו מדור שעוסק במחשוב.

אז נכון, עם הנתונים שלך אתה לא תגיע בערך לשום מקום מעניין בהתחלה....... ואתה תהיה שוטר או מד"כ או משהו מסריח, אבל ברגע שתשובץ, אתה יכול לדבר עם מפקד היחידה שלך, ולספר לו על הקורס שעברת ועל כמה שאתה רוצה לתרום ולתת ושאתה יכול. במקביל תיצור קשר עם המחשוב, ויש סיכוי סביר מאד שתגיע לשם. כי הקורס שעברת זה משהו די מבוקש בצה"ל (לפעמים היחידות שולחות חיילים לקורס הזה בג'ון ברייס..). וצה"ל אוהב לנצל חיילים שיש מה לנצל בהם.

בכל מקרה, אני מציעה לך לא לעשות צרות, לפחות בתור התחלה...... להתמקם איפה שימקמו אותך, אח"כ להתחיל לבקש, אם זה לא עובד, אז לדרוש, ואם זה לא עובד, תמיד אפשר לעשות טרור ולצאת מהיחידה. (:

בכל מקרה, בהצלחה בטירונות. לאיזו טירונות שלחו אותך בכלל? 02?

אם בכל זאת תגיע למשטרה צבאית, אתה יכול לדבר אתי ואני אנסה לבדוק אם עדיין יש במדורי מחשוב אנשים שאני מכירה.. אולי אני אצליח לעזור לך בצורה כלשהי.

בהצלחה, חייל!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים