עבור לתוכן

מבקש עזרה,מיועד למ.צ ורוצה לשרת בתפקיד שקשור למחשבים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תתפלא,אבל המצב שלך קצת יותר טוב משלי,קודם כל מ-מ.צ וחייל חימוש קשה לצאת,צריך לעשות לא בעיות בשביל זה ולא כל אחד בנוי לזה נפשית,ולא שאני יודע אם אני יצליח בכלל לעשות בעיות ואם אני בנוי לזה נפשית בכלל לשבת בכלא או את הטרטורים והצעקות שאני יעבור.

אתה פשוט תלך לקצין מיון והוא יכול לשאול אותך,עזוב מנילה,תכלס מה אתה רוצה?,ככה קצין מיון בא ואמר לחבר שלי שהוא נפל ממג'ב.

רק תעשה לעצמך טובה,תברר טוב טוב קודם לפני הגיוס שלך על כל התפקידים שיש לג'ובניקים,שביום של הגיוס לא יערבבו אותך בטעות.

• תגובות 67
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מישהו יודע אולי אם ת"ש 2 יכול להרוס קבלה לתפקיד של מנהל רשתות מחשוב?

פורסם
  • מחבר

יש הבדל גדול בין ת'ש 2 לת'ש 3.

מאמין שזה בכלל לא פוגע בסיכוי שלך..ת'ש 2 גם יכול לשרת בקרבי.

פורסם

מה רע בחימוש וטכני? לפחות עושים משהו ומקבלים ניסיון לאזרחות. לדעתי אם השאיפה לא לעשות כלום עדיף כבר לא להתגייס.

אני איש חימוש (חייל מין הסתם, לא נגד) ואני יכול להגיד לך שהניסיון שעשיתי בקורס החימושי ממש לא נותן לי ניסיון לעבודה באזרחות שהיא יותר מי לקרוע את התחת ולקבל 4K-5K בתמורה, לעומת זאת אם הייתי במקום זה לומד איך לבחון את המערכות שאני מטפל בקורס החימושי שלי (תארי מכללות וכדומה, ולא תואר בית-ספר שיש לי) אז הייתי מקבל הרבה יותר תמורת רק לבדוק את תקינות המערכות ולהצמד אליהם בפעולה במקרה הספציפי שלי כדי שידעו מה לעשות ברגע שהיא תקרוס בזמן אמת (ותמורת זה אני מקבל 20K-25K ויש אופציות אפילו ל30K), כלומר בשביל האזרחות, עדיף לא להתגייס לתפקיד חימושי ולצאת לאזרחות מכל סיבה שאתה מוצא ולהתחיל ללמוד על המערכת של הקורס שאליו גויסת מאשר לצבור ניסיון מעשי עם המערכת בצבא...

ספציפית אני יכול להגיד לך שהמקצוע שלי כלכך בלאי וכלכך קשה לגייס אנשים להגיע אליו שיש קורס שלוש או ארבע פעמים בשנה גג והיו איתי בקורס 6 או שבע אנשים (כלומר יש הסמכה של 18 חיילים בשנה, תשווה את זה ל300+ מכונאי רכב בשנה ותשווה את זה גם לזה ש18 חיילים צריכים להיות מפוזרים בכל בסיסי הארץ כדי לתת מענה לכל הכלים האלה, אבל אין מספיק חיילים ויש המון כלים, קשה מאוד לשים אותי בגדוד בגלל שאני יתן מענה קטן יותר לכלים... כמה ניסיון אני יכול לצבור (שבאמת יעזור לי) שאני עובד על כלכך הרבה כלים בשנה? אני חייב לעבוד מהר ופחות מדויק כדי להספיק הכל

כדאי יותר להיות איש טכני של חיל הקשר, העבודה הפיסית היא קטנה יותר והסיכוי להפגע מחומרים כימיים כמו חומצת מצברים, שמן, גריז או מסירי צבע למיניהם (ואני לא מדבר על אקונומיקה) קטן יותר והתוצאה באזרחות גדולה יותר, בנוסף לזה שאתה יכול להיות איש קשר בלאי ומטומטם ובסופו של דבר אחריות העבודה לא באמת בידיך, אני עובד עם הרבה אנשי קשר והם תמיד מסתייגים מזה שהם יודעים איך לבצע את המטלה, אם אני מחזיר כלי לא מטופל אני נשפט על זה לא הם, לכן אני מטפל בבעיה בעצמי (ובמקרה אני יודע מה לעשות, אבל אם אני עושה פאשלה אז אני עוד פעם חוטף משפט על זה שאני עושה משהו שאני לא הוסמכתי עליו, במילים אחרות צבא מטומטם וקצינים מסריחים), אני בחום לא ממליץ להגיע לחימוש, היתרון היחידי שאני רואה בזה שהתגייסתי אליו זה שהגעתי למפקדים (ישירים, כלומר הנגדים, לא הקצינים) מאוד טובים וחברה למחלקה טובים (לא כולם, אבל רובם), זה בעצם ההפך הגמור מחיל האוויר, תנאים חרא מפקדים טובים קצינים בלאי

(מצטער על הTL:DR אבל אני רוצה שכמה שפחות אנשים יגיעו לתנאי השירות שלי בלי להיות מוכנים)

פורסם

אם בוחנים את זה בהגיון, עדיף להיות סרבן חודש-חודשיים ובשאר השירות שלך להנות מתפקיד, מקום וחבר'ה שאתה אוהב, מאשר לתת לצבא לעשות בך מה שהוא רוצה במשך 3 שנים ולסבול. כמובן, שב"להיות סרבן" אני לא מתכוון לעשות בעיות כמו צעיר מטומטם, אלא להיות חכם ופשוט מאוד לסרב, להסביר לצבא למה אתה מסרב בצורה יפה, ולקוות שהתהליך הזה יעבור כמה שיותר מהר. בסופו של דבר, גם אם לא יתנו לך מה שאתה רוצה, אולי יתנו לך משהו אחר שגם יהיה טוב. אל תשלול מלכתחילה, תן לכל דבר צ'אנס ותנסה לזרום עד כמה שאפשר. אני רוצה להדגיש: אל תכנס לקטגוריה של "חיילים בעייתיים" (אל תדפוק נפקדות, תהיה חצוף וכו'), זה לא יתן לך כלום ורק יחמיר את המצב.

ד"א, סתם כדי שתדע מה הולך בבקו"ם: ה"מפקדים" שם הם לרוב כאלו שבאו לבקו"ם למשך כמה שבועות וסתם רוצים להעביר את הזמן בלצעוק על צעירים, אל תתפוס מהם. יש עוד סוג של "מפקדים" (אלה עם השרוך הירוק שאשכרה משרתים במיט"ב), שהם בכלל הסוג הכי נחות של מפקדים. כל שאר האנשים שאתה הולך לראות בבקו"ם הם פשוט חיילים ממורמרים ושבוזים מהחיים שלהם (למרות שהם עושים יומיות קל"ב), שעליהם בדר"כ מרחמים הכי הרבה. בקיצור, אין לך מה להתרגש מהאנשים במקום הזה, הם מתחלקים לשני סוגים: תופסי תחת ודכאוניים. מניסיון אישי של שירות במיט"ב.

פורסם
  • מחבר

יום ראשון הגיוס ואני צריך שתעשו לי קצת סדר בקשר למקצועות המחשב.

יש את התפקידים:

'מנהל רשת מחשוב'

מפעיל רשת מחשוב'

מדובר על אותו תפקיד עם קוד המנילה 8102?

בנוסף לזה יש תפקיד דומה למר'מ שהוא 'מטמיע מערכות מחשוב',אפשר את הדרישות של קב'א ודפר לשניהם?

יצא לי לחשוב קצת ואני רוצה לבקש מהקצין מיון חוץ מ2 התפקידים שלמעלה את התפקיד 'כבאי',אני מקווה שיהיה טוב ושאם יתמזל מזלי הוא יתן לי אחד מהתפקידים הנ'ל.

ואם לא..אחרי המון יסורים אני אבקש להיות נהג,לבקש להיות נהג משא או יחידה או תובלה?

תודה על העזרה.

פורסם

יצא לי לשרת בבקו"ם למשך שבוע ככה, לפני השחרור. חלק מהמפקדים שם הם קרביים שנתנו הכי הרבה מעצמם, הם בכלל לא ממורמרים או שבו"זים

רק קשה להם לראות חיילים סמרטוטים שמתפנקים על תפקידים הרבה יותר פשוטים מלהיות חייל קרבי, עם יציאות הרבה יותר טובות ותנאים הרבה יותר

טובים. תנסה לדבר איתם, לשמוע קצת על השירות שלהם.

רק שתדע שלצאת מחימוש יהיה קשה, שם הכי פחות אנשים רוצים להישאר. עם סירוב הפינוי אתה תגיע למחלקה שנקראת "דובב", שנייה לפני שמכניסים

אותך למעצר, שם ינסו לשכנע אותך להתפנות.

פורסם
  • מחבר

וכמה כלא אותו אחד שלא מתפנה לחייל חימוש או מ.צ אמור לקבל?

יש כאלה אומרים לי סתם יאיימו עליך ויתנו לך לשבת בכלא יום אחד וזהו..וסתם יגידו לך שאתה תשב חצי שנה בכלא וכו'..כמה באמת אנשים בסיטואציה כזאת אמורים לקבל?

ואשמח אם יענו לי על השאלה למעלה^

פורסם

כדאי יותר להיות איש טכני של חיל הקשר, העבודה הפיסית היא קטנה יותר והסיכוי להפגע מחומרים כימיים כמו חומצת מצברים, שמן, גריז או מסירי צבע למיניהם (ואני לא מדבר על אקונומיקה) קטן יותר והתוצאה באזרחות גדולה יותר, בנוסף לזה שאתה יכול להיות איש קשר בלאי ומטומטם

אז בוא תהיה איש טכני של חיל הקשר אם אתה מעדיף לעבוד 3 שנים סמוך למכשירים שפולטים קרינת מיקרוגל בהספקים חבל"ז שהרבה פעמים בגלל תקלות טכניות נספגת אצלך בגוף - ופה באמת אתה נפגע לכל החיים (במיוחד הצאצאים), אז כנראה שעדיף שמן וגריז

פורסם

יום ראשון הגיוס ואני צריך שתעשו לי קצת סדר בקשר למקצועות המחשב.

יש את התפקידים:

'מנהל רשת מחשוב'

מפעיל רשת מחשוב'

מדובר על אותו תפקיד עם קוד המנילה 8102?

בנוסף לזה יש תפקיד דומה למר'מ שהוא 'מטמיע מערכות מחשוב',אפשר את הדרישות של קב'א ודפר לשניהם?

יצא לי לחשוב קצת ואני רוצה לבקש מהקצין מיון חוץ מ2 התפקידים שלמעלה את התפקיד 'כבאי',אני מקווה שיהיה טוב ושאם יתמזל מזלי הוא יתן לי אחד מהתפקידים הנ'ל.

ואם לא..אחרי המון יסורים אני אבקש להיות נהג,לבקש להיות נהג משא או יחידה או תובלה?

תודה על העזרה.

בתקווה שתקבל את זה אז רק 'מנהל רשת מחשוב'

פורסם

הולי שיט, יום ראשון אני רכוש צבאי..

נגיע לבקום ונסתדר..

פורסם

לכל המודאגים... ת"ש לא פוגע בשירות הג'ובניקי שלך, שגם ככה סביר שתעשה יומיות, אצלי ביחידה יש ים חברה של מר"מ ודומיו עם ת"ש גבוהה.

(אחד אפילו היה עם חמש). בכל מקרה, מר"מ אפשר לנגב את התחת עם זה באזרחות (אלא אם כן בא לך לעשות תמיכה טלפונית בסיסית, שאין בעיה להגיע אליה בלי שום ידע קודם) אלא אם כן הצלחת להגיע לעשות תפקיד שחור, וזה תלוי בהרבה מזל אם ישלחו אותך ליחידות לפחות ברמה של פיקוד, וגם אז תצליח להוכיח שאתה שפיץ ברמות ולהגיע לתפקידים ושבד"כ נתמ"מ או טמ"מ עושים (זהירות! טמ"מ טוחנים את החיים).

נ.ב

גם לי היה כתוב שובץ לכלל צהלי, למרות שידעתי מראש לאן אני מתגייס, כך שזה לא אומר בהכרח שביטלו לך את התפקיד מאידך זה גם לא אומר שלא ביטלו לך אותו. קיצר נדפקת כי אתה במצב הכי גרוע: לא יודע...

פורסם
  • מחבר

כן אני יודע שאני במצב גרוע מאוד. :facepalm:

שאלה קטנה,

יש הבדל בין הזמן שאני ישב בכלא אם אני מבקש מהקצין מיון תפקיד X או Y?

לדוגמא אם אני אבקש מנהל רשת מחשוב על זה אני ישב בכלא יותר זמן מאשר אם אני אבקש להיות נהג?

וכל התפקידים במ'צ הם עם יציאות חרא ויש לי הת'ש 3,אז מה הקטע?,מה האינטרס שלהם לגייס אותי לשמה?לפי איך שזה נראה התפקיד שהם בונים לי הוא מדריך כלואים שעושה 2-2,ה' ישמור איזה מזל נאחס יש לי,אני מפחד להשבר בכלא ושאז ידפקו אותי שמה. ???

פורסם

כן אני יודע שאני במצב גרוע מאוד. :facepalm:

שאלה קטנה,

יש הבדל בין הזמן שאני ישב בכלא אם אני מבקש מהקצין מיון תפקיד X או Y?

לדוגמא אם אני אבקש מנהל רשת מחשוב על זה אני ישב בכלא יותר זמן מאשר אם אני אבקש להיות נהג?

וכל התפקידים במ'צ הם עם יציאות חרא ויש לי הת'ש 3,אז מה הקטע?,מה האינטרס שלהם לגייס אותי לשמה?לפי איך שזה נראה התפקיד שהם בונים לי הוא מדריך כלואים שעושה 2-2,ה' ישמור איזה מזל נאחס יש לי,אני מפחד להשבר בכלא ושאז ידפקו אותי שמה. ???

כן לכל קצין שיפוט בכיר יש טבלה של תפקידים מבוקשים וזמני מכבוש תואמים...

::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים