עבור לתוכן

מבקש עזרה,מיועד למ.צ ורוצה לשרת בתפקיד שקשור למחשבים

Featured Replies

פורסם

לך על מר"מ אחלה תפקיד, תתעקש על זה

תזהר מטמ"מ תפקיד שואתי ברמות ואומר לך את זה מי שעובד עם הרבה טכנאים

• תגובות 67
  • צפיות 9.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני סרבתי פינוי ולא מתחרט על אף שניה. חבל לך על הזמן איזה צחוקים רצים במעצר. באמת!

פורסם

אני בדיוק במצב שלך, גם מתגייס ב23/10.. פרופיל 64, קבא 48 דפר 50.

הם אמרו לי בהתחלה שאני מנהל רשתות בתקשוב, והיום רק גילתי שאני מגוייס בתור כלל צה"לי, אז מה אתם אומרים, בתור מוצא אחרון להכנס למעצר? אני לא יהיה בתפקיד שהוא לא מחשבים, זה סתם בזבוז, מצידם ומצידי.

פורסם

כל דבר שקשור ל : חימוש, טכני ח"א ומ.צ - מומלץ להימנע ( ואני רושם את זה בצורה מאוד עדינה ;) )

בעיקרון בבק"ום אתה יכול לא להתפנות ולבקש משהו שמתאים לך ( במקרה שלך משהו שקשור למחשבים. )

בסוף אתה -כן- תקבל את זה. השאלה כמה זמן זה יקח ( ובדרך תכנס אולי לכלא וכו')

מה רע בחימוש וטכני? לפחות עושים משהו ומקבלים ניסיון לאזרחות. לדעתי אם השאיפה לא לעשות כלום עדיף כבר לא להתגייס.

פורסם

אני בדיוק במצב שלך, גם מתגייס ב23/10.. פרופיל 64, קבא 48 דפר 50.

הם אמרו לי בהתחלה שאני מנהל רשתות בתקשוב, והיום רק גילתי שאני מגוייס בתור כלל צה"לי, אז מה אתם אומרים, בתור מוצא אחרון להכנס למעצר? אני לא יהיה בתפקיד שהוא לא מחשבים, זה סתם בזבוז, מצידם ומצידי.

אני באתי בגישה כמו שלך ואמרתי אם לא מחשבים אז לא מתגייס. בסוף לא הלכתי למחשבים, אבל מה שכן, לדעתי כן הרווחתי כי למדתי כמה דברים על החיים, גם למדתי הרבה דברים על עצמי, וחוויתי חוויות והכרתי חברים שבשום מקום אחר באזרחות לא הייתי חווה. אז תחשוב על זה פעמיים כי אני יודע שאין לך זין ולא בא לך, אבל שירות צבאי זה חווייה אישית משפרת בסופו של דבר, וגם תרומה גדולה למדינה.

פורסם
  • מחבר

באמת הכלא בבקו'ם לא כזה גהנום כמו שזה נשמע?

הרבה אמרו לי ששכונה שמה,מה באמת סדר היום שמה?,מה יש ומה אין?,לבד בחדר או שיש איתי עוד אנשים?,טלויזיה,מחשב,פלאפון והתיק אפשרי שיהיו איתי?,מה..אשמח להסבר קטן של מה מצפה לי בכלא בבק'ום.

פורסם

סך הכל מנסים להפחיד אותך ולהכניס אותך יותר להלם בשביל שבסוף תתפנה, זה הכל.... המפקדים שם הם לפעמים כמה חבר'ה מפלוגות קרביות שקיבלו צ'ופר או נפצעו או משהו שפשוט שלחו אותם לעשות חמשושים בבקום ולהפחיד צעירים בשביל שיתגייסו ליעוד שלהם.

מהמעצר שאני הייתי בו בבקום לפחות לפני 4 שנים:

1) כל היום תוריד את התיק את ותרים התיק כמו איזה טמבל. בסוף זה כבר צחוקים. אסור להם לתזז אותך בריצות וכאלה, לא יודע למה.

2) אתה לא לבד. יש אותך עוד כמה ובמקרה שלי ישנו באיזה אוהל בבקום. היה סבבה.

3) לא מחשב ולא טלוויזיה ולא פלאפון ולא כלום. בטח נראה לך גם שיתנו לך לעשות תואר כמו האסירים הביטחוניים. הפלאפון כל היום בתיק מנותק מהבטריה ויש איזה 10 דקות ביום שאפשר לחבר אותו ולצלצל הביתה.

מידי פעם יעשו לך איזה מסדר מפגר ויאמרו לך לנקות את השירותים או משהו כזה ומה שלא תעשה לא יהיה טוב. אל תתרגש, כולם עברו את זה. אבל בכללי כל היום אתה במסדרים, שלא תחשבו שאתה מתפנן לך על איזה מיטה או משהו כזה.

הולכים לחדר האוכל ב"שמאל ימין שמאל ימין" שזה בכלל קורע מצחוק.

בכללי אני פשוט ממליץ לך לזרום עם מה שיהיה ולקחת הכל בצחוק ובכיף, כי כל המעצר הזה זה פשוט הצגה אחת גדולה שהיא בסך הכל ניסיון לגרום לך להתפנות לאן שאתה מיועד, זה הכל.

פורסם

גם אם תתחנן להגיע לכלא ולא יודע מה תעשה לא יכניסו אותך כי יש תור ענק של ממתינים לכלא

פורסם

בושה, אפילו לכלא אי אפשר להכנס במדינה הזאת.

פורסם

צה"ל זה לא תוכנית כבקשתך.

הנתונים שלך מאוד מאוד נמוכים ויש המון אנשים עם נתונים יותר מתאימים משלך - והם אלו שיקבלו תפקידים טכנולוגים.

CCNA זו סתם הסמכה שלא מרשימה אף אחד - לא בצה"ל וגם לא כ"כ באזרחות.

ליביו

פורסם
  • מחבר

גם אם תתחנן להגיע לכלא ולא יודע מה תעשה לא יכניסו אותך כי יש תור ענק של ממתינים לכלא

עד כדי כך?,אז במילים אחרות בעצם יתנו לי לישון באוהל של סרבני בקום אפשר להגיד?

פורסם

בתור איש מ"צ לשעבר (במיל' במקום אחר לגמרי)

צהל כמו שאמרו זה לא קייטנה, אתה לא תמיד תקבל מה שתבקש... לנסות לא להתפנות וללכת "נגד הזרם" יכול לזרוק אותך גם בתור עובד רס"ר או טבח ל3 שנים.

בכל יחידה אפשר להגיע לתפקיד שיתאים לך או שתתרגל אליו, אני שנה וחצי נאבקתי בשרות שלי ובסוף שנה וחצי אחרונות שלי הייתי במצב טוב יחסית לאנשים אחרים ביחידה שלי, אפשר להתרגל להכל. לא תמיד לחשוב מה יצא לי מזה.

פורסם

עוד דבר נוסף - בכל דבר אפשר לקחת את זה לכיוון החיובי ולנסות להוציא מזה את המקסימום או באנטי ולנסות להוציא מזה את המינימום.

סתם כסיפור - אני הגעתי לצבא עם נתונים טובים משמעותית מפותח השרשור (קב"א 54 , דפ"ר 80 , פרופיל 72 שהשתנה ל45 רפואי כחצי שנה לפני הגיוס , הייתי בוגר מגמת מחוננים עם 5 יחידות אנגלית , מתמטיקה , פיסיקה ומחשבים)

עקב השינוי פרופיל המאוחר ודברים שונים יצא שהתגייסתי ללא מקצוע וללא שיבוץ. הגעתי למקום שבו יכולתי לשחק אותה ראש קטן וליהיות משק שלישות / פקיד 3 שנים ולהתמרמר ולהתבאס בלי סוף או לצאת למלחמות.

במקום זה מהר מאוד הוכחתי את עצמי וביליתי שלוש שנים בתור משק מידע - התעסקתי ובניתי מסדי נתונים, קיבלתי מצטיין מחלקתי והגעתי גם לשלב שהיו לי חברה מתחתי. שמרתי על קשר טוב עם כל מי שמסביבי , נהנתי למדתי והתפתחתי.

האם זה התפקיד האולטימטיבי שהייתי רוצה? לא (ופה זה אפילו מגובה בהרבה יותר "תעודות" שאני יכול יותר) , אבל מסתדרים ומוציאים את המקסימום ממה שאפשר.

רוב האנשים שאני מכיר שהיו עסוקים ב"לעשות בעיות" ולהתווכח עם המערכת מקסימום שירתו כעציצים במקרה הטוב , והיו ממורמרים / יצאו על נפשי במקרה הרע.

אין שום סיבה לקצין מיון לתת למשהו בעייתי משהו טוב שדורש אחריות והוכחה עצמית

ליביו

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם מישהו שעבר המון בצבא וגם היה לו סיפור דומה לשלי,היה מיועד לפני כמה שנים ל-מ.צ,עשה המון בעיות כלא של חודשיים לפי דבריו,אמר לי הכלא בבק'ום זה שכונה וצחוקים רצח שמה,בסוף הלך להיות טבח,אמר לי שזה תפקיד סבבה שבד'כ חיילים מעריכים טבחים.

אמרתי לו לפני כל הסיפור שהוא היה טבח שאני יהיה נהג וזהו,הוא אמר לא להתקרב לזה,שזה תפקיד שיטחנו אותי,אמרתי לו אבל שגם אם אני יהיה טבח יטחנו אותי ושיש לי חבר שעשה שבוע שבוע וכל פעם חזר קרוע מהבסיס בתור טבח,תמיד סיפר שקרעו לו תתחת שמה,עכשיו עבר לאורים להיות נהג יחידה,הוא נער מכ'ם גילוי נאות.

מה כדאי לעשות?,אני שוקל ללכת ולהיות מאבטח מתקנים בגלל אורך השירות והשחרורים,האם זה שווה את זה?,או שאולי כדאי להיות בתפקיד כמו נה'ג שחוץ מזה שאני יטחן בנסיעות לאילת אבל תהיה לי הרבה חברה בבסיס שאני יוכל לשבת איתם ולצחוק,או טבח שגם זה ככה פחות או יותר.

משהו להעביר בו את השירות סבבה בקיצור,איפה כדאי להיות מבין שלושת התפקידים האלה?

ושאלתי בהמון מקומות אבל אף אחד לא הביא לי תשובה שסיפקה אותי,איך התפקיד מאבטח מתקנים?,חוץ מהקטע שאני טוחן שמירות,אני יכול להיות עם פלאפון,מחשב נייד בתוך הבוטקה שלי?,כמה שעות אני שומר וכמה יושן?(הבנתי כבר שזה תלוי בבסיס וזה משתנה ממקום למקום,אבל בערך?),איך התפקיד עצמו?,אני אמור לעמוד בכל ה4 שעות האלה או שאני בבוטקה יושב?

אשמח שיפרטו לי על התפקיד הזה כמה שיותר.

פורסם

בכל מקרה אני אמור להתגייס עוד עשרה ימים, והצבא לא נתן מידע קלוש לגבי מה שאני הולך לעשות בצבא, זאת אומרת שאני מתגייס "כלל צהל"י".

זה יותר גרוע מלדעת איפה אתה משובץ, ככה לפחות יש לך אפשרות להתכונן לתפקיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים