עבור לתוכן

מחפש מאוורר 120 מ"מ, 4 פין, PWM, עד 2000 RPM עם דגש על שקט בסל"ד נמוך

Featured Replies

פורסם

מישהו רוצה להצטרף איתי ל Akasa Viper?

"טבלת מחירים" שהכנתי (ב Sidewinder):

1x = $12.95 + $25 = $37.95 /pc

2x = $25.9 + $25 = $50.9 = $25.45 /pc

3x = $38.85 + $25 = $63.85 = $21.28 /pc

4x = $51.8 + $29 = $80.8 = $20.2 /pc

5x = $64.75 + $33 = $97.75 = $19.55 /pc

6x = $77.70 + $33 = $110.70 = $18.45 /pc

אני צריך 3 מאוררים.

• תגובות 44
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מתאים לי 3 מהסדרה Akasa Apache Black בגודל 120ממ, כבל Akasa PWM Signal motherboard Cable - AK-CB002 שכרגע אין במלאי ו-pt.Nuke

מאיפה אתה בארץ?

פורסם

אפשר לדעת למה דווקא את ה Apache Black ולא את ה Viper?

בנוגע לכבל - אני גם רוצה את ה 3x PWM SMART FAN CONTROL של Akasa שגם כן אין במלאי, אז תכננתי לעשות הזמנה נוספת מ PPCS ב 1st Class Mail.

אני מראשון לציון.

פורסם

פףףף לא רלוונטי, אני מהקריות. ואת ה-Apache Black בגלל שזה למאווררי מארז ולא לרדיאטור.

פורסם

לא נורא :)

בעיקרון אם ה Viper וה Apache הם באותו ה- RPM (ע"י PWM) הם אמורים להיות זהים, לא?

פורסם

זה כל העניין ה-Apache הם סל"ד נמוך יותר, דיינו שקטים יותר. אם הייתי לוקח את ה-Viper אז בעומס גבוה הייתי מקבל 5 מאווררי 120ממ ב-1800 RPM (יש כבר 2 על הרדיאטור) וזה כבר יותר מידי בשבילי.

פורסם

אז ה Viper מומלצים בעיקר לצלעות קירור? אם ככה אז אקח רק 2 בתור Push-Pull והשאר Apache למארז.

ידוע לך אם ה Viper יתאים ל Noctua U12P SE2? (עריכה: לא משנה, משום מה חשבתי שיש לו מאוררים לא סטנדרטים :))

פורסם

אני לא רואה ממש צורך ב-86 CFM ו-3+ mmh2o בשביל מאורר מארז...

אם היו רק 2 מאוררי 120 במארז זה היה משהו אחר.

פורסם

כן, אבל אלו מאוררי PWM - אני יכול להגדיר שבעומס גבוהה הם יגיעו במקסימום ל 70% ואז הם זהים ל Apache Black.

לכן אני לא רואה כל בעיה לקחת את ה Viper הם בכל אופן זהים במחיר, וגם יהיה לי מאורר Performance לשעת צורך (ולא סתם מוגבל ל 1300RPM).

אה, עוד סיבה - ה Apache בכלל לא במלאי :P

אני מקווה שאני לא מפספס כלום..

פורסם

אלא אם יש לך יותר מראש PWM אחד, כל המאוררים יעבדו על אותו ערך.

לגוף קירור\רדיאטור יש שטח מוגבל דרכו זורם האוויר ויש צורך CFM נורמלי, אז אין ברירה אלא להשתמש במאווררים שמגיעים ל-CFM גבוה. מאוררי מארז ניתן פשוט לשים יותר מאווררים, במקום מאווררים חזקים יותר, אז אין צורך ב-CFM גבוה.

אצלי הויפרים מותקנים על הרדיאטור שמוציא אוויר החוצה. אין טעם להכניס יותר אוויר לתוך המארז ממה שיוצא, עדיף להגיע למצב של לחץ-על קל, אבל מעבר לזה זה לא ישנה כלום חוץ מרעש.

קצת יותר קשה לראות את זה, אבל המצב דומה גם עם גוף קירור, לא תקבל הרבה יותר תועלת, מהכנסת והוצאת אוויר במארז ב-CFM גבוה יותר ממה שהגוף קירור "מייצר". אם הגוף קירור נגיד "מייצר" אוויר חם ב-CFM כלשהו אז אתה צריך להכניס ולפנות כמות דומה של אוויר המארז, כדי שהחום לא יצתבר. פה זה לא בדיוק כמו עם רדיאטור כי יש מערבולות ומה שאתה שואב החוצה הוא לא רק האוויר החם.

בשורה התחתונה יש פה עניין של תמורה פוחתת, בסופו של דבר יש נקודה שממנה הוספת עוד מאווררים או לחליפן מאווררים חזקים יותר בקושי תשפר את הטמפ' אבל תוסיף בצורה ניכרת לרעש. ואם אתה עובד עם PWM אז הרי שבכל ערך שלו אתה היית יוכל להישאר עם אותה רמת ביצועים אבל עם יותר שקט.

ואגב, קח בחשבון שדרך גוף קירור \ רדיאטור הזרימת אוויר יורדת משמעותית, בשל ההתנגדות. בגלל זה גם חשוב לחץ סטטי גבוה למאוררי קירור.

אצלי זה ככה:

2x Viper - exhaust

2x PWM F12 (max 1300rpm) - intake

1x CM 200mm @ ~500rpm - intake

1x (CM?)120mm - exhaust

השלושה היו אמורים להחליף את ה-F12 וה-120ממ שהגיע עם המארז.

פורסם

אחלה הסבר :xyxthumbs:

אתה צודק - אם יש רק Header אחד של PWM בלוח זה בעייתי - כי אז או שכל המאוררים על 70% (ואז זה לא הכי מספק מבחינת קירור רדיאטור / HSF במאמץ מלא) או שכולם ב 100% ואז אתה מתחיל לתהות מתי המארז יתחיל להמריא :)

אצלי בלוח (ASRock Z68 Extreme4) יש 2 האדרים ל PWM, אז הלכתי על הקונפיגורציה הבאה:

2x Viper 120mm Push&Pull @ Noctua U12P SE2

1x Viper 120mm Rear Exhaust

2x Viper Front Intake

1x Apache Black 140mm Top Exhaust

את 3 הוייפרים הראשונים אני אחבר ל PWM של המעבד, כדי שיהיו "מסונכרנים" (2 על המעבד והשלישי מוציא מאחורה את כל האוויר שהם דוחפים).

את כל השאר אחבר ל PWM של ה CASE - אותם אשים במקסימום על 50-70%.

יש לי עוד Fractal Design 140mm @ 800RPM שקט יחסית - כרגע אין לי תוכניות אליו, אני אנסה לשים אותו על הדלת בצד, למרות שאני בספק שהוא יועיל, אבל לא יזיק לנסות.

http://www.fractal-design.com/?view=product&category=4∏=19

ביצעתי כבר הזמנה ב Sidewinder ל 5 וויפרים + אפאצ'י 140mm אחד.

בנוסף הזמנתי 2 מפצלים ל PWM של 5 כ"א מ PPCS (הוספתי כמה דולרים מול המפצל של ה 3 בעיקר בגלל שהם ארוכים יותר ומוסלבים).

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=34_289&products_id=30648&zenid=bf93a5acd69d0eb565aa710568bd2695

תודה על העזרה, אני אפרסם פה תמונות כמובן כשיגיעו :)

פורסם

שם לב לזה שיש לך PWM header שני, לא אומר שניתן לשלוט עליו.

גם אצלי יש PWM header שני, אבל הפין של השליטה לא מחובר לכלום.

פורסם

הייתי צריך לבדוק את זה יותר לעומק! :o :o

אם זה ככה אז זו פשוט הטעיה - זה לא שאי אפשר לחבר מאורר PWM ל 3 פין.

====

אוקיי, אחרי חיפושון ב SPCR מצאתי את הפוסט הבא:

The Asrock Z68 Extreme4 board has six fan headers. Here are the details:

CPU1: 4-pin, PWM fans only (3-pin 12V always), controllable from BIOS or Speedfan.

CPU2: 3-pin, 12V always, sensed by BIOS but not SpeedFan*.

CHA1: 4-pin, PWM fans only (3-pin 12V always), controllable from BIOS or Speedfan.

CHA2: 3-pin, four speeds in BIOS, sensed but not controllable from SpeedFan*.

CHA3: 3-pin, controllable from BIOS or SpeedFan.

PWR: 3-pin, 12V always, sensed from BIOS or SpeedFan.

* Currently SpeedFan does not recognize the chip used by this MB to sense CPU2 and control CHA2. There is a bug report filed, and likely some future version of SpeedFan will fix this.

:)

פורסם

אני חושב שמה שלא ניתן לשליטה בSPEEDFAN ניתן לשליטה בתוכנת הOC של ASROCK

פורסם

מן הסתם. אני בכל מקרה לא סובל את הסוס המת שנקרא SF.

בכל אופן אני לא אחבר אליהם כלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים