עבור לתוכן

Sapphire ATI 5850 - פתאום רועש בצורה בלתי נסבלת

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,

היום הרכבתי הרד דיסק חדש במחשב, ולהפתעתי כשחיברתי את המחשב מחדש שמתי לב שהכרטיס מסך ממש (!) רועש.

אני מניח שכשהזזתי את המחשב, משהו זז בתוך הכרטיס מסך (גוש אבק אולי) שגורם לרעש.

הכרטיס מסך אמנם בן פחות משנה וחצי... אבל קניתי אותו מ-TMS קריות בזמנו, ואין לי מושג מה קורה עם האחריות... בכל מקרה לא בא לי להיסחב עד המרכז בשביל זה אלא אם כן ממש חייב.

לפתוח את החיפוי פלסטיק של הקירור ולנקות שם קצת זה רעיון טוב?

במידה וכן... יש למישהו מדריך מפורט איך לפתוח את החיפוי פלסטיק?

זה מבטל אחריות?

תודה.

פורסם

כשאתה אומר ממש רועש למה הכוונה? אולי פשוט המאוורר התרסט שלך ל-100%? אולי יש כבל שנוגע בכנפיים של המאוורר וגורם לרעש של טרטור? נסה לתת יותר פרטים.

פורסם
  • מחבר

המאוורר פועל במהירות רגילה ואין שום כבל שקרוב למאוורר... מה גם שהחיפוי פלסטיק מונע כל מגע שכזה.

עוד תופעה מוזרה - כשהמחשב שוכב על הצד הרעש נפסק וכשהוא עומד הרעש חוזר.

הרעש נשמע כאילו משהו נוגע במאוורר... מעיין "טרטור" שכזה.

פורסם

נסה לנתק את הכרטיס מהמחשב, נקה אותו קצת, חבר שוב, בדוק שבחיבור השני שום דבר לא מפריע, נשמע די טפשי אבל אולי זה יפתור לך את הבעיה. אם עדיין הרעש נמשך יכול להיות שהשתחרר לך איזה בורג במחשב והוא נתפס בכלוב של המאוורר ועושה את הרעש (קרה לי פעם)

פורסם

אם הכרטיס נקי אני לא רואה צורך לפרק. כנראה שהמאוורר לא יושב כמו שצריך. תראה אם הוא זז כאתה נוגע בו.

יכול להיות גם שהחוט של המאוורר של הכרטיס נוגע בו מבפנים אבל זה סיכוי די קלוש. בכל זאת תראה מבפנים אם משהו נוגע בו.

פורסם
  • מחבר

ניתקתי את הכרטיס מהמחשב וניקיתי כמה שיכולתי דרך הכיסוי (שואב אבק + ספריי אוויר)... לא עזר.

גם "ניערתי" את הכרטיס כדי לשמוע אם יש משהו בפנים... לא היה שום רעש.

בגלל זה אני שואל אם כדאי לפתוח את החיפוי פלסטיק? אם יכול להיגרם מזה נזק?

ואם זה מבטל את האחריות?

-עריכה-

לא שמתי לב שברק הגיב...

אני לא יודע מה הולך בפנים וכמה הוא נקי שם... בסך הכל אני שומר על מחשב נקי ומקפיד לנקות פעם בכמה חודשים.

הוא לא זז לצדדים כשאני נוגע בו... למעלה ולמטה יש לו קצת חופש (אבל שמתי לב שזה ככה כמעט בכל מאוורר).

למה התכוונת ב-"תראה מבפנים אם משהו נוגע בו"? איך אני יראה מבפנים אם חיפוי הפלסטיק חוסם הכל?

פורסם

פתיחת הכרטיס יכולה לבטל אחריות, הכי מומלץ, גש למקום שקנית את המחשב ובקש שירות תיקונים אם המחשב עדיין באחריות, אם לא, גש למעבדה.

פורסם
  • מחבר

כמו שכבר אמרתי... אין לי מושג מה קורה עם האחריות שכן TMS המקורית נמכרה ל-Wellcom אם אני לא טועה.

חוץ מזה... אם אפשר להימנע מנסיעה למרכז הארץ (אני מהצפון) + השבתת המחשב לשבוע על בעיה שיכול להיות שאוכל לפתור לבד, זה יכול להיות פתרון עדיף.

עוד עצות?

פורסם

אם אתה ממש רוצה, בשביל להסיר את הכיסוי אתה צריך לפתוח את כל הברגים שבגב הכרטיס (כולל אלה של ה-HS במרכז). בנוסף יש בורג או שניים על ה-back plate שלו אם אני זוכר נכון.

פורסם

נראה לי שאתה גם יכול לשלוח להם את הכרטיס. בכל מקרה TMS זה TMS והם צריכים לתת לך שירות עם הצגת חשבונית של החברה.

תנסה להימנע כמה שיותר מהתעסקות עם הכרטיס. לדעתי לא יבוטל אחריות אם לא תעשה נזק (ואין איזה מדבקה שתקרע כשתפתח את הכרטיס).

לפתוח זה לא מסובך, צריך לפתוח את הברגים מאחורה (זה פיליפס מיוחד לא רגיל, תוודא את זה אם אתה מחליט לפתוח שלא תהרוס את הברגים ואז גם יכולים לראות שפתחת ולבטל):

http://www.techspot.com/mediagallery.php?f=206⊂=images&img=Image_09.jpg&full=true

ובסוף זה צריך להיראות ככה:

http://www.techspot.com/mediagallery.php?f=206⊂=images&img=Image_13.jpg&full=true

פורסם

נתנו לך עצות טובות,ודעתי תפתח אתה ותחליף מאוורר,לבד,גם אני עשיתי כך,לכרטיס אחר,זה לא בעיה גדולה,תעשה חיפוש למאוורר מתאים לכרטיס,ושים לב לברגים

פורסם
  • מחבר

אם הפתיחה של החיפוי פלסטיק כרוכה בפירוק של הגוף קירור אז אני לא רוצה להתעסק עם זה...

ננסה לבדוק שכל הברגים על הכרטיס מסך לא רופפים (אני יודע שזה קלוש אבל בכל זאת)

ננסה להפעיל אחריות... אולי הם יהיו נחמדים.

פורסם

גם לי יש כרטיס כמו שלך רפרנס אני מניח אותו דבר )נקנה גם לפני שנה וחצי+ גם לי התחילו רעשים מכיוון המאוורר-פתחתי ניקיתי אבק והחיזרתי והכל חזר לקדמותו,לא פתחתי את הכרטיס רק הוצאתי וניקיתי עם פן אבק.אבל הכרטיס כשמאוורר על אוטומט מגיע ל 67 מעלות במנוחה.עכשיו העלתי אותו ל 50 אחוז והכרטטיס על 50-53 מעלות במנוחה,אבל המאורר מרעיש קצת אז שקלתי ואני ממליץ גם לך לרכוש את המאורר הבא:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?252982-Zalman-VF3000A-review

נראה משהו מטורף-ואני מניח שאםשר יהיה לעשות אוברקלוק טוב.

המחיר באיביי UK 35 פאונד שזה כ 210 ש"ח.

אני בעצמי מתלבט אם לקנות

פורסם
  • מחבר

לא ממש חשוב לי אוברקלוקינג...

ובטח שאני לא הולך לבזבז על קירור כזה סכום... זה בערך שליש משווי הכרטיס היום.

דיברתי עם טי אמ אס והם אמרו לי לשלוח את הכרטיס אליהם... נחמד מצידם (בהתחשב בעובדה שהמחשב נקנה בטי אמ אס הישנים).

נקווה שהכל יבוא על מקומו בשלום.

פורסם

5850 עולה 600?? אולי 6770-אבל אין מצב ש 5850 עולה היום ככה.6850 עולה 850 והוא הרבה יותר חלש מה 5850.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים