עבור לתוכן

עצה לגבי שדרוג מעבד, לוח אם וזכרון, תקציב 1500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

להלן מפרט המחשב שלי:

CPU: Q9550 Rev E0 @ 3.8 GHz [450*8.5]
Motherboard: Gigabyte GA-EP45-UD3P [Rev 1.0] ~ BIOS: F10
Memory: 2x2GB G.Skill TT PI DDR2 PC2-8500 (1066MHz) PI Edition @5-5-5-15 2.1V
GPU: Gigabyte Radeon HD6950@70
Soundcard: Native Instruments Audio 8 DJ
HDD 1: Hitachi Desktar 7200RPM 500GB
HDD 2: WD Greenpower 7200RPM 500GB
Cooling: Zalman CNPS10X Extreme
PSU: Seasonic X-650 80+ Gold
Case: Antec P182

המחשב עובד מצוין, אין לי שום בעיה להריץ משחקים תוכנות וסרטים ברמה הכי גבוהה, אבל יש לי אפשרות למכור את הלוח, המעבד והזכרון שלי ב-600 ש"ח לחבר ולשדרג לעצמי את המערכת. עוד סיבה רצויה לשדרוג היא שאני רוצה לעבור לזכרון DDR3, הלוח הנוכחי שלי כמובן לא תומך ואני רוצה גם לטעום את טעם ה-i5, לאחרונה שדרגתי כרטיס מסך ל-6950 והייתי מעוניין לתת בוסט קטן לביצועים עם מעבד וזכרון חזקים יותר.

התקציב הוא 1500 ש"ח, במחיר הזה אשמח לקבל המלצות למעבד i5 איכותי, 4/6GB זכרון DDR3 עד 1600 ולוח אם שמספק יכולות אוברקלוק טובות.

ניתן לחרוג מהתקציב ב-200 ש"ח גג.

אשמח לשמוע אם מישהו חושב שהשדרוג לא הכרחי ויש לו דיעה שונה, בכיף.

תודה!

פורסם

לדעתי השדרוג ממש לא הכרחי. אם המערכת הנוכחית שלך מספיקה לכל צרכיך למה להחליף?

1.

עוד סיבה רצויה לשדרוג היא שאני רוצה לעבור לזכרון DDR3
. כל עוד תשתמש בנפח זהה ובהנחה שאתה לא זקוק לנפח גדול יותר, לא תרגיש שום הבדל בהשוואה לזכרון DDR2. באופן כללי, למעט נפח הזכרון לא משפיע על ביצועי המערכת.

2. אתה מעוניין באפשרות ל-OC? אם כן, התקציב שלך גבולי למדי עבור השדרוג, אם לא אז אפשר להכניס משהו אך לדעתי השדרוג עצמו מיותר לאור המפרט הנוכחי שלך והעובדה שאתה אומר בעצמך שהוא לא מגביל אותך בכלום.

פורסם
  • מחבר

1. טוב לדעת

2. אני מעוניין ב-OC וידוע לי שהתקציב הוא די גבולי אבל מצד שני זה המקסימום שאני מוכן להשקיע בשדרוג כרגע. הקטע הוא שמעבד i5 במהירות סטוק של 2.8 ייתן ביצועים זהים לאוברקלוק הדי מאומץ שעשיתי למעבד שלי (כל הנסיונות להביא את הצ'יפ ל-4GHz עלו בתוהו מבלי להגיע למתחים פסיכיים :)) ואם אפשר לעשות לו אוברקלוק למהירות דומה אני מאמין שאני יכול להביא את המחשב לביצועים גבוהים בהרבה...

אם כרגע השדרוג לא הכרחי, מתי כן לדעתך? המחשב בן שנתיים וחצי ולמרות שהוא עובד מצויין, אני מרגיש קצת מאחור.

פורסם

אתה צריך להפריד בין צורך לשדרג ובין ההיבט הפסיכולוגי של השדרוג. התחושה שלך כאילו אתה נשאר מאחור היא פסיכולוגית ותו לא. עובדה שכרגע המערכת שלך מאפשרת לעשות מה שאתה רוצה ללא הגבלה. מדובר במערכת לא רעה בכלל גם במונחים של היום.

מתי תהיה חייב לשדרג (במובן של המערכת כבר לא תספיק לשימושים שלך)? אני לא יודע להגיד לך כי אני לא נביא. התשובה היא ברגע שהמערכת שלך נמצאת כבר ב-OC מרבי הגיוני ופשוט לא מספקת אותך בשימושים שלהם היא מיועדת. מתי זה יקרה? אין לי מושג.

אני באופן אישי חושב ששדרוג כאשר המערכת שלך עדיין מספקת אותך הוא לגמרי מיותר. במשחקים גם ככה הרכיב החשוב ביותר, לפחות ברובם, הוא הכרטיס הגרפי ולמעבד חשיבות משנית. כך שלא בטוח שתקבל איזו תוספת ביצועים שתשים אליה לב מחוץ למבחני ביצועים סינתטיים. אגב, ללא OC, ההבדל בין המעבד שלך ל-Core i5-2xxx אינו כזה גדול, בטח לא במשחקים. כאשר כן מדובר על OC אז התמונה משתנה מכיוון שמעבדי SB הם אוברקלוקרים מעולים, אבל אם תקנה כזה לא ממש תזדקק ל-OC גם ככה בתקופה הנראית לעין.

פורסם
  • מחבר

השתכנעתי. רוב תודות.

פורסם

אני אפילו יכול להוסיף ולהגיד שלדעתי כאשר אתה משדרג רק כשאתה חייב, כלומר שהמערכת כבר לא מספיקה לשימושים, אתה מקבל תמורה טובה יותר לכסף.

הסיבה לכך היא פשוטה. באופן היסטורי, למעט מקרים בודדים, רוב הפלטפורמות לא מציגות שיפורים מרחיקי לכת בהשוואה לדור הקודם שאותו הן מחליפות. כך שמלבד ההיבט הפסיכולוגי, שאני לא מזלזל בו, של להרגיש שאתה עובד עם חומרה "עדכנית", בפועל השדרוג לא משיג הרבה בדרך כלל. כך שתמורת סכום הכסף שהשקעת אתה משיג בעיקר "שקט נפשי צרכני". לעומת זאת, כאשר אתה ממתין עד שהמערכת כבר באמת לא מספיקה, בדרך כלל עובר זמן ארוך יותר, הטכנולוגיה מבשילה ומתפתחת והפלטפורמה שאתה קונה כבר שונה באופן משמעותי יותר מזאת שאותה היא מחליפה. כך שלדעתי אתה מקבל תמורה טובה יותר לכסף.

כל זה נכון כפליים בהתחשב בעובדה שגם ככה התקציב הנוכחי שלך מעט גבולי ביחס למה שאתה רוצה להפיק מהפלטפורמה (בעיקר היכולת ל-OC) וחבל להתפשר רק כדי לקנות חומרה "חדשה".

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים