עבור לתוכן

צריך עזרה בבחירת מאווררים

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי מכיל כרגע שני מאוורים:

80 שנמצא בצד המחשב וזורק אוויר ישירות על הכרטיס מסך

120 שנמצא מקדימה וזורק אוויר על 4 הארד דיסקים

העניין הוא כזה. הכוננים מתחממים לי לא מעט משום שהם נמצאים ממש אחד מעל השני אבל המאוורר שיש לי כרגע עושה בסך הכל את העבודה.

המאוורר שעוזר לכרטיס מסך להתקרר גם עושה בסך הכל את העבודה וראוי לציין שאני לא ממש משחק במחשב.

הבעיה:

אני חייב מאווררים כמה שיותר שקטים. אני מפעיל אולפן הקלטות והמיקרופון (קונדנסר) רגיש כמובן להכל וניתן לשמוע את הרוח של המאוורר כמו שצריך לתוך ההקלטה.

אז הרחקתי כמה שאני יכול את המיקרופון ושמתי פלאגים שעוזרים לבטל עד כמה שניתן את אלמנט הרוח אבל זה לא מספיק ואני רוצה להגיע למצב שהמאווררים של המחשב יוצרים לי כמה שפחות רעש מבלי לדפוק את הכוננים והכרטיס מסך וכו'.

לכן השאלה היא על איזה איזה מאווררים בגדלים האלה אתם יכולים להמליץ.

נ.ב.

יכול להיות שאני טועה אבל אני מזהה כנראה שחלק מהבעיה היא לא רק הרוח שהם מוציאים אלא גם מרעישים בעצמם ויוצרים מעין זזזז כזה.

תודה מראש.

פורסם

איזה מארז יש לך? דגם

אין לך מאוורר אחורי במארז?

לכרטיס מסך אין מאוורר משלו? גם אם אין לו עם זרימת אויר טובה במארז וכרטיס מסך בודד אתה לא צריך מאוורר שמזרים עליו ישירות אויר, מספיק אחד אחורי ואחד קידמי.

מבחינת מאווררים יש המון מאוורים מעולים, אם לא אכפת לך להשקיע אז:

http://ksp.co.il/hmain.php?uin=13205

מגיע עם שני כבלים משולבי נגד להורדת המהירות, אתה יכול להתאים לעצמך את מהירות המאוורר אבל רצוי להישאר במהירות הגבוהה ביותר שלא מפריעה לך. באופן כללי הוא שקט מאוד עם לחץ סטטי גבוה מאוד והוא יכול להזרים אויר בצורה יעילה גם דרך ארבעה קשיחים צמודים וגם אם יש לך פילטר נגד אבק קידמי.

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג מה הדגם. את הצדדי קיבלתי עם המארז של המחשב (שנראה כמו רובוטריק כחול) ואין לי מושג מהו. הקדמי קניתי באיזה חנות וגם אין לי מושג מה הדגם וגם לא כתוב עליו אני חושב.

אין לי מאוורר אחורי כי הוצאתי אותו מאותה סיבה של רעש. תיאורטית יש לי עוד מאוורר צדדי אבל נטרלתי גם אותו. בסך הכל המחשב לא הכי מתחמם ואף פעם לא הייתה לי בעיה של התחממות תחת שני המאווררים האלה.

לכרטיס מסך כמובן שיש מאוורר משלו. רק ציינתי שהמאוורר הצדדי יושב בדיוק מול הכרטיס מסך.

האמת שעברתי על הדגם הזה ואני אגיד לך מה הבעיה:

מצאתי את הרשימה הבאה:

http://www.quietpc.com/il-en-usd/products/120mmfans

היא מכילה מאווררים ואתה יכול לסדר אותם לפי כמה רעש שהם פולטים. הכי שקט נקרא

Noctua NF-S12B ULN

http://www.quietpc.com/il-en-usd/products/120mmfans/nf-s12b-uln

הוא ממש שקט שהוא מוציא רעש נמוך של 6.8 דציבל. זה אחלה אבל הוא מסתובב גם במהירות של 700 בלבד ולכן אין לי מושג אם זה נחשב סביר יחסית לשים מול 4 כוננים שמתחממים כמו שצריך.

אגב, זאת המהירות המקסימלית וניתן להוריד עוד יותר ל-500 סיבובים.

זאת אומרת שאם מבחינה זו הוא יכול להחזיק את הכוננים אז הוא עדיף.

אם לא, השאלה היא באיזה מהירות או איזה Airflow הוא המינימלי כדי להחזיק את הכוננים ואז אני יכול לבדוק לפי הרשימה...

פורסם

כן, אני מכיר את המאוורר הזה. הוא לא מתאים למצב שלך, הוא יותר מתאים להזרמת אויר לחלל פתוח במארז ולא דרך ארבעה קשיחים.

אני תמיד מעדיף איזור ה 1200 סל"ד בתור מאוורר קידמי.

תקרא ביקורת על הנוקטואה שהמלצתי לך עליו ותבין גם למה הוא כ"כ מומלץ, יש לך בכמויות ברשת:

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/3792-noctua-nf-p12-120mm-fan-review-8.html

ואם אתה מחפש אתה שמתמחה בשקט אז:

http://www.silentpcreview.com/

אגב, מארז זה מוצר מפתח למחשב שקט, אם אין לך מארז טוב ויעודי לזה כדאי שתשקול החלפה אם זה כ"כ חשוב לך, יש מארזים בשוק שמצופים מבפנים בחומרים מבודדי רעשים בדיוק בשביל המטרות הללו, עולים באיזור ה 500 ש"ח אבל נותנים תמורה מלאה למחיר.

לגבי המארז שלך, תנתק את הצדדיים ותחבר אחד אחורי ואחד קידמי. שני מאווררים טובים יזרימו אויר כמו שצריך בתוך המארז בלי תוספות מהצדדים או ממקומות אחרים.

לגבי מאווררים באופן כללי, תמיד עדיף מאוורר כמה שיותר גדול אם יש אפשרות בגלל שיחסית לכמות שהם מזרימים בהקבלה למאוורר קטן יותר הם עושים את זה בפחות סל"ד וברמת רעש נמוכה יותר.

פורסם
  • מחבר

אני תכף אקרא את המאמר אבל מה שכן, המאוורר שהצעת לי יכול להסתובב במהירות נמוכה של 900 אם מכוונים אותו ככה שהוא דיי דומה להוא שהצעתי ובזמן הקלטות אני יכוון אותו לזה.

אגב, הגדרת המהירות נעשת עם תוכנה נכון?

ובקשר למארז, זה מארז ישן וטוב שאני הולך איתו שנים ורק משדרג את החומרה.

בסך הכל הוא לא הבעיה שלי כרגע...

פורסם
  • מחבר

ואני חייב עוד 2 שאלות קצרות:

האם המאורר הזה יכול להתאים גם למעבד (i7 870 עם קצת OC) וגם כמאורר אחורי או שלאלה אני צריך דגמים אחרים.

כרגע אחורי גם ככה אין לי...

פורסם

למאוורר הזה יש לחץ סטטי הרבה יותר גבוה מהמאוורר שהצעת. סל"ד זה לא הכל!

וכן, הוא יתאים גם לגוף קירור של מעבד וגם כאחורי, מבחינתי הוא המאוורר האולטימטיבי פשוט מאוד יקר יחסית למאווררים.

ולגבי המארז, זה שאתה צריך לרדת למהירויות מאוד נמוכות עם המאווררים בשביל לא לשמוע אותם אומר שהוא חלק מהבעיה שלך, במארז איכותי יעודי להיות שקט לא תצטרך לוותר על יעילות איוורור ועדיין להישאר עם מארז חרישי.

פורסם
  • מחבר

או קי, קיבלתי את הצעתך בקשר למאוורר ואותו אני אקח כרגע גם לקדמי וגם למעבד. בינתיים אני אחכה עם האחורי כי תכלס כרגע אין לי אחד כזה ואין לי בעיות איתו.

בנוסף אני אוריד את הצדדי.

בקשר למארז, סביר להניח שאתה צודק אבל הרעש ביום יום לא כל כך מפריע לי. מה שמפריע לי זה בזמן הקלטות כשצריך מינימום רעש בחדר ככה שאני לא יודע להגיד לך אם באמת המארז הוא הבעיה הוא לא כי שוב, ביום יום אין לי בעיה.

מה שכן, אני לא הולך להתחיל להחליף עכשיו את כל המארז. גדול עליי כרגע. אולי בעתיד.

בכל מקרה, המון תודה לך וקיבלתי את הצעתך.

תודה!

פורסם

אל תוותר על מאוורר אחורי, זה חשוב!

פורסם
  • מחבר

או קי, אז אני אנסה איזו תקופה בלי כמו שאני עכשיו ונראה איך המחשב מגיב. אני גם אבדוק טמפ' ולפי זה אני אוכל לדעת יותר טוב...

פורסם

הNOCUTA יקרים..יש לך את דגמים של SCYTHE שיספקו אחלה ביצועים ושקט ברמת מחיר נורמלית..

לגבי המערך כרגע..אתה יכול להקיע הרבה במאוורר קידמי..אבל כל עוד אין לך שום סירקולציה נורמלית זה לא יעזור..

תוריד את המאוורר הצדדי שהוא מיותר ומייצר רעש סתם..

תתקין מאוורר חדש בחלק האחורי..ותראה מה קורה ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים