עבור לתוכן

הפעלת AHCI על הלוח GA-965P-S3

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מתכנן להתקין WIN7 ולהפעיל את AHCI, עכשיו ראיתי באתר של גיגהביט שיש להם דיירבר להתקנת AHCI לפני התקנת מערכת ההפעלה.

הבעיה היא שאין לי דיסקט.

האם רק הפעלת AHCI בביוס זה דבר מספיק? האם התקנת הוידוס תזהה שאני צריך להתקין AHCI ותידע להתקין לבד מהדיסק?

פורסם

פשוט תנסה. סביר מאוד להניח שאין לך צורך במנהל ההתקן החיצוני עבור AHCI מכיוון ש-Windows 7 תומכת בכך באופן מובנה ולכן ההתקנה תעבור בצורה חלקה.

אם אתה נתקל בבעיה אתה תמיד יכול להשתמש בהחסן נייד (Disk on key) כדי לטעון ממנו את מנהל ההתקן.

פורסם
  • מחבר

אין ללוח הזה BOOT FROM USB ובגלל זה אני חושב שהוא גם לא יזהה את הUSB במהלך ה PREINSTALLATION

ואני לא רוצה להיתקע באמצע ההתקנה אחרי שכבר פירמטטתי את הכונן..

פורסם

Windows 7 תומך בAHCI ישר מהקופסא. 99.99% שלא היה לך צורך להתקע עם כלום.

איך בדיוק ההתקנה תבצע disk format אם היא לא מזהה אותו? :smile1:

פורסם
  • מחבר

הרי מפרמטים את הדיסק לפני שמתקינים עליו את הוינדוס.

ובקשר להתקנת הAHCI, רשום שצריך להתקין את זה לפני (F6 במהלך הטעינה הראשונית של ההתקנה)

פורסם

שוב, רוב הסיכויים שלא תהיה לך שום בעיה. פשוט תנסה ותראה.

גם אם תזדקק למנהל ההתקן תוכל לפחות לנסות לטעון אותו מהחסן נייד. לא מדובר על Boot מ-USB אלא על ניווט מתוך תוכנית ההתקנה של המערכת.

במקרה הכי גרוע, אם נניח לרגע שאתה זקוק למנהל ההתקן אך אין לך דרך לטעון אותו, פשוט תתקין את המערכת לא במצב AHCI ותפעיל אותו לאחר ההתקנה.

כך שאתה יכול להיות רגוע. להישאר עם מערכת מושבתת לא תשאר.

פורסם
  • מחבר

אני הבנתי שלפעיל AHCI לאחר שמתקינים את מערכת ההפעלה זה דבר לא מומלץ, לא?

פורסם

זה לא שאלה של מומלץ או לא, זה פשוט יותר "מסובך" (צריך לשנות כמה ערכים ב-Registry כך שזה אפילו לא ממש מסובך) מאשר לפני ההתקנה כי דורש את התערבות המשתמש.

פורסם
  • מחבר

אה לא רציני בכלל. ובכל מקרה להשאיר את AHCI בביוס משופעל?

פורסם

לא הבנתי את השאלה.

תתחיל כאשר הבקר מוגדר כ-AHCI. רק אם תתקל בבעיה במהלך ההתקנה, מה שכאמור לא כל כך סביר שיקרה, תחזיר את הבקר למצב IDE (או כל שם אחר שבו נקרא המצב שאינו RAID/AHCI) ותתחיל שוב בהתקנה.

פורסם
  • מחבר

זה מה שבסוף קרה, נאלצתי להחזיר למצב IDE..

יש לכם מדריך קצרצר איך לטפל ב-AHCI הזה?

פורסם

אני לא מבין עם מה נתקעת, אני משתמש באותו לוח עם AHCI מופעל ולא חוויתי שום בעיה להתקין את WINDOWS 7 על הSSD שלי.

זה כאשר אני מפעיל במקביל גם את בקר הRAID של הלוח.

אגב, אין שום בעיה לאתחל איתו מUSB ו/או לטעון דרייברים דרך USB (לא שאני זוכר שהייתי צריך את זה בהתקנה) במקרה הצורך.

פורסם

הנה מדריך שמצאתי ועבד לי לגמרי, להפעלת AHCI אחרי התקנת מערכת הפעלה חלונות 7

1. Startup "Regedit

2. Open HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlset / Services

3. Open msahci

4. In the right field left click on "start" and go to Modify

5. In the value Data field enter "0" and click "ok"

6. exit "Regedit"

7. Reboot Rig and enter BIOS (hold "Delete" key while Booting

In your BIOS select "Integrated Peripherals" and OnChip PATA/SATA Devices. Now change SATA Mode to AHCI from IDE.

You now boot into windows 7, the OS will recognize AHCI and install the devices. Now the system needs one more reboot and voilla .. enjoy the improved SSD performance.

במצב כזה חלונות 7 מתקין את מנהל ההתקנים מיד אחרי שיצאת מהביוס (ושמרת הגדרות). אז תכין את הקבצים הרלוונטים בתיקיה, אצלי אגב זה התקין מעצמו ולא ביקש אפילו הפניה לקבצים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים