עבור לתוכן

הבדלים של זיכרונות ומעבדים למטרות גיימינג

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני מעוניין בקרוב לקנות מחשב חדש ואני כבר כמה זמן קורא פה בפורומים לגבי הרכיבים העדכניים שיש, אבל עוד לא הבנתי מה ההבדל בין הזיכרונות 1600 ל 2133 וכו', איך הם מובאים לידי ביטוי בגיימינג (משחקים כבדים סיגנון battlefield 3 וכדומה) ובאיזה זיכרון עדיף יותר להשקיע ולמה.

עריכה: וגם האם יש הבדל בין i5 ל i7 מבחינת גיימינג ומה כדאי לי יותר להשקיע כי הבנתי שבשביל משחקים אין באמת הבדל בין 5 ל 7 ואיפה אם לא במשחקים ההבדל הזה ניכר?

תודה מראש.

פורסם

שלום ReDragon710 וברוך הבא לפורום.

באופן כללי לתדר הזכרון יש השפעה זניחה (בשימוישם מסוימים) עד לא קיימת (ברוב השימושים הביתיים-עסקיים) על ביצועי המערכת. כשזה נוגע למשחקים לתדר אין כלל משמעות. לכן ההמלצה היא לקנות את זכרון ה-DDR3 בתדר 1333/1600 הזול ביותר שאתה מוצא מיצרן מוכר. אם אתה בונה מערכת מבוססת פלטפורמת Sandy Bridge של Intel אז תקפיד לקנות זכרון שעובד במתח שלא עולה על 1.5V.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

ולגבי המעבדים?

פורסם

אם אתה בוחר בפלטפורמת SB אז ה-Core i5-2xxx הוא המעבד המשתלם ביותר עבורך.

כל המעבדים מסובבים על אותה ארכיטקטורה וההבדל היחיד הוא שמעבדי ה-Core i7-2xxx מכילים את טכנולוגיית ה-Hyper Threading שאינה רלוונטית לעבודה משרדית שוטפת ולמשחקים. בעקרון היא יעילה רק ביישומים כגון קידוד וגם זה תלוי בגורמים נוספים. כך שעבורך אין שום טעם להשקיע כסף במשהו שאינך זקוק לו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :)

יש מצב אולי לאיזה קישור או דיון עם הסבר נרחב על sb? תודה

פורסם

לא חסר מידע ברחבי הרשת וגם פה בפורום. תריץ חיפוש.

איזה מידע בדיוק אתה מחפש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים