עבור לתוכן

שאלה לגבי שדרוג מעבד+לוח אם+זכרון- 1.3K+-

Featured Replies

פורסם

אהלן!... רציתי לשאול אם שווה לקנות את הamd a8 vision וכמה הוא חזק? כמה עולה לוח אם תואם ואיך הוא בעצם יעבוד עם הכרטיס מסך הנוכחי שלי, :jump:

)nvidia 260gtx)

תודה. וגמר חתימה טובה :-)

פורסם

הוא לא כזה משתלם, הוא בעיקרון מעבדי האתלון עם כרטיס מסך מובנה חזק, משהו שאתה לא צריך כי במילא יש לך חזק יותר. עדיף אפילו מעבד פנום בשבילך.

בכל מקרה כרגע המעבדים של אינטל חזקים יותר וזולים יותר אפילו. הלוחות אם של הa8 מתחילים ב380 שקל. של האינטל ב280 שקל.

פורסם
  • מחבר

חשבתי שהתגובה תיהיה כזאת, הוא היה נראה זול מידי,

אני מתכוון כנראה לקנות phenom x6

1055t..

הוא לא יקר מידי ואני מתכוון גם לקנות זכרונות 4GB DDR3 1600/1800.. כנראה G.SKILL או CORSAIR

לוח אם

http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A78L_LE/#specifications

רציתי לדעת..

א. אם הספק שלי, 450W של chieftec יחזיק את זה?,

ואם זה ממש אוברקיל המעבד הזה לכרטיס מסך שלי?.

תודה רבה :)

פורסם

or2077 ערוך בבקשה את כותרת הדיון לכותרת עניינית על-פי חוקי הפורום.

כדי להפוך את הכותרת לעניינית נסח בה את השאלה.

מהם השימושים של המערכת? מה המפרט הנוכחי שלך?

בעקרון מדובר במעבדים שמשתלמים מאוד לשוק הביתי, כמערכת HTPC או כמערכת רב-תכליתית עבור גיימרים אקראיים או כאלה שמשחקים במשחקים "ישנים" או שלאו דווקא רודפים אחרי הרזולוציה וההגדרות הגבוהות ביותר אלא מחפשים חוויית משחק ברמה סבירה. מכיוון שיש לך כבר כרטיס גרפי ייעודי, לא בטוח שהפלטפורמה הזאת משתלמת לך.

הם אכן מהווים "כיווץ" של ארכיטקטורת K10 ולכן מאוד דומים בביצועים למעבדי Athlon II/Phenom II (עם שיפור קל ברמת הביצועים).

Hagaix, מה שאתה אומר לא מדויק לגמרי. ראשית, לא פורטו השימושים במערכת ולא פורט התקציב. שני גורמים שמאוד משפיעים על ההגדרה של משתלם, ולכן ההכרזה המעבדים של Intel חזקים יותר היא די חסרת משמעות כשאין הקשר מתאים.

שנית, לגבי המחירים, אני מסכים איתך שכרגע מחיר הפלטפורמה עדיין בשלבי התייצבות, אבל ההערה שלך על המחירים של לוחות האם לא מדויקת. לוחות האם הזולים של פלטפורמת FM1 הם לרוב עשירים יותר בתכונות מלוחות ה-H61 הבסיסיים ביותר. את ההשוואה צריך לעשות בין לוחות מקבילים בהיצע התכונות שלהם. ואני גם לא ממש יודע איך הגעת למסקנה הגורפת שמעבדי Intel זולים יותר.

פורסם
  • מחבר

א. צודק, אשנה את הכותרת בהתאם לחוקי הפורום, טעות שלי..

ב. המטרות שלי הן למשחקים בלבד, וכמה שאפשר להוציא מהתקציב הזה שעומד על כ1.3K +-

אם זה חשוב, המארז שלי הוא cooler master storm sniper מצויד בכל המאוורירים שיכולתי לשים עליו, מקדימה יש אחד של 200mm

אותו דבר גם למעלה, מאחורה 120mm מהצד 2 של 120 mm ומלמטה אחד 140mm.

הספק כמו שאמרתי 450w של chieftec, מסך 24 אינץ' של סמסונג רזולוציה fhd 1920x1200

המעבד העכשווי הוא AMD ATHLON DUALCORE 7750

בסטוק הוא 2.7 אבל הוא כרגע על 4.2, יציב. קירור של ארטיק קולינג, שכחתי את הדגם העכשווי.

זכרונות עכשווים 4GB DDR2 800MHZ ADATA

פורסם

עבור משחקים לכרטיס הגרפי יש חשיבות גדולה יותר.

האם אתה מעוניין להשאיר אפשרות ל-OC פתוחה?

ה-Pheno IIx6 אינו בדיוק המעבד המשתלם ביותר למשחקים מכיוון ששם לכמות התיבות הגדולק קיחסית שלו אין ממש משמעות.

בגדול, הייתי ממליץ לך לקנות מערכת Intel אך בה במסגרת התקציב לא תוכל לבצע OC, או להמתין מעט להשקת מעבדי ה-Bulldozer.

עבורך פלטפורמת FM1 היא גם אפשרות כמובן, אפעלו לא רעה, אבל לא הכי משתלמת.

פורסם
  • מחבר

אין לי בעיה עם OC, אבל האם אפשר הסבר למה הPhenom II x6 לא מתאים למשחקים?

חשבתי שהוא כן..

בכל מקרה חשבתי לקנות את הזכרונות האלו

http://www.ebay.com/itm/CORSAIR-DDR3-DESKTOP-1600-MHZ-4GB-2-X-2GB-VENGEANCE-/330587706193?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf8901351

המחיר שלהם מצוין..

האם הAMD A8 בפלטפורמת הFM1 יציג תוצאות יותר טובות במשחקים, כדוגמת BF3 וכל השאר מPHENOM II X6 ה1055/1090.. כאשר בשביל שניהם, בכל מקרה אני אחליף את הלוח אם שלי, והזכרונות תיהיה אותו דבר, הכרטיס מסך הוא 260GTX

ואם אפשר תשובה לגבי האם אני צריך להחיליף את הספק?

תודה

דרך אגב אני מעדיף לוח אם יחסית גדול, כלומר מעדיף לא MICROATX, בגלל שכרגע הכרטיס מסך שלי ממש על חיבורי הסאטא בגלל שהוא גדול יחסית ללוח אם הפצפון...

פורסם

1. זה לא שה-Phenom IIx6 לא מתאים למשחקים, הוא פשוט לא הבחירה המשתלמת ביותר. משחקים נכון להיום מנצלים 2-4 תהליכונים ולכן לשש הליבות אין ממש משמעות בשימוש הזה. לא כל משחק הוא זהה. יש משחקים שלא מנצלים אפילו 2 תהליכונים. כך שאם מחפשים מעבד משתלם בחתך רוחב אני הייתי ממליץ על מרובע ליבה.

2. למה לקנות זכרון בחו"ל כשיש לך מבחר מספיק גדול בארץ ובמחירים הוגנים? לדעתי זה מיותר, אבל החלטה שלך.

3. הם יציגו ביצועים זהים פחות או יותר. כמובן שאי אפשר לדעת עד שהמשחק לא יצא, אבל מבחינה טכנית אין שום סיבה שיהיה הבדל (אלא אם כן BF3 יכול לנצל שש ליבות, מה שאני בספק) כי הם מבוססים על אותה ארכיטקטורה בסיסית.

4. הספק שלך לא מאוד איכותי מלכתחילה, אני באופן אישי הייתי מחליף אותו, אבל לא בטוח שאתה חייב, בייחוד אם אתה לא קונה את ה-Phenom IIx6. ממליץ לך להתייעץ בפורום ספקים.

אני באופן אישי הייתי ממליץ להמתין עוד קצת עד ליציאת מעבדי Bulldozer אלא אם כן המערכת הנוכחית שלך כבר ממש לא מאפשרת לך לשחק. לא יודע אם מעבדי Bulldozer יהיו משתלמים יותר או פחות ממעבדי SB, אבל לכל הפחות תהיה לך יותר בחירה.

עוד אפשרות, אם כי קשה לי לקבוע שהיא המשתלמת ביותר, היא לקנות לוח 990X עם מעבד Athlon IIx3. מדובר במעבד זול יחסית ומשתלם, ובלוח שיאפשר לך בעתיד לשדרג לאחד ממעבדי ה-Bulldozer. זה לא הפתרון הכי משתלם מכיוון שמדובר פה על קניית מעבד ביניים שמייקר בטווח הארוך את המערכת, אבל אפשרות.

אם היה ידוע בוודאות שמעבדי Trinity שעתידים לצאת בתחילת שנה הבאה (היורשים של Llano שיבוססו על ליבות בארכיטקטורת Bulldozer) יתאימו לתושבת FM1, אז קניית פלטפורמה שכזאת הייתה בהחלט רעיון טוב ומשתלם. אך מכיוון שאין שום הצהרה רשמית בנושא ולכן קיים סיכוי שיהיה מדובר בתושבת חדשה, לשימושים שלך לא הייתי ממליץ נכון לעכשיו דווקא על פלטפורמת FM1.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים