עבור לתוכן

מה ההבדלים בין U2311H ל- 2333T בעבודה משרדית

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע מסך 2209wa ואני מאוד מרוצה ממנו. אחותי סטודנטית וצריכה מסך. אני נוטה להמליץ לה על Dell אבל רציתי לשאול אתכם האם בגלל ההבדל במחיר שווה לקחת את Samsung.

פורסם

תמורת ההבדל במחיר אתה מקבל כניסה דיגיטלית נוספת (DisplayPort), ארגונומיה משופרת (אפשר להגביה ולסובב את המסך), ורכזת USB.

לטעמי גם המראה של הU2311H הרבה יותר סולידי ויפה, אך יש כאלה שאוהבים מסכים עם מסגרת מבריקה ופינות מעוגלות. זה עניין של טעם.

האם זה שווה את זה? לשיקולך.

פורסם

חייב לציין שהגוון הלבן בסמסונג הוא יותר לבן מהדל וכנ״ל לגבי השחור!

פורסם
  • מחבר

באתר של Dell כתוב שה-U2311H כבר לא זמין. ראיתי דגם דומה: U2312HM ב-KSP. המחיר והמפרט דומים למעט השימוש ב-LED.

מה דעתכם?

פורסם

אני הבעלים החדשים של ה-2333T ולשותפה שלי יש את ה-2312HM אז חיברנו את שניהם אחד ליד השני לאותו מחשב ובדקנו הבדלים,

שניהם מראים צבעים אמיתיים (גילוי נאות: הסמסונג הצריך טיפה כיול, אבל אחריו לא נפל מהדל) והתמונה בשניהם מצויינת באותה מיד.

יתרונות של הדל - זוויות צפייה גדולות בהרבה (למרות שלסמסונג יש את אותן זוויות "על הנייר", בפועל יש גאמה שיפט גדול יחסית מזוויות שונות, לא שום דבר כמו למסכי TN אבל יחסית ל-e-IPS בהחלט ניתן להבחין בזה), אורגונומיה הרבה יותר טובה (לא לכולם זה משנה , אני לא זז ביחס למסך ולכן העובדה שהוא קבוע לא משנה לי בכלל, ואם פעם ב- אני צריך להושיט יד עד למחשב עצמו כדי לחבר משהו לUSB - שאלו יהיו הצרות שלי בחיים ;D ), זמן תגובה מהיר יותר באופן משמעותי (למרות שלא ניתן היה להבחין בזה בכלל בעבודה שוטפת וגם לא בצפיית סרטי אקשן, אך ורק בגיימינג, וגם זה לא בכולם), הפרדה טיפה יותר טובה בגוונים הכהים מאוד (שותפה שלי עורכת גרפיקה, ולכן היא היחידה ששמה לב לזה בכלל), מגיע עם כבל DVI (חוסך 40-60 שקל).

יתרונות של הסמסונג - יחס ניגודיות גבוהה בהרבה, אי אפשר אפילו להשוות (גורם לסרטים להראות טוב יותר, ושני ה"שופטים" הנוספים טענו שהיה יותר "קל" לעיניים לקרוא טקסט, למרות שאני אישית לא שמתי לב לזה), זול יותר (אין מה לעשות, גם אחרי שקונים כבל DVI ההבדל במחיר הוא עדיין 20%, ולכן גם צריך לשאול לא רק איזה מסך יותר טוב אלה גם אם ההבדלים המינורים שווים את זה), ציפוי המסך (ה-anti glare, מישהו מוכן להעיר את עיני לאיך קוראים לזה בעברית?) פחות מט, ולכן גורם לתמונה להראות חדה יותר (למרות שבתנאי תאורה מסויימים מאוד דווקא ציפוי "אגרסיבי" יותר ימנע השתקפויות, אבל אנחנו עוד לא נתקלנו בזה).

בסופו של דבר שניהם מסכים מצויינים ואני לא חושב שיש סיכוי שאחד מהם יאכזב אותך.

קיצר סליחה על החפירה אבל גם אני בדיוק התלבטתי בין שני המסכים האלו בדיוק ולא מצאתי השוואה בניהם עד שלקחתי את שניהם והצבתי אותם אחד ליד השני, אז אני מקווה שעזרתי.

פורסם

ושני ה"שופטים" הנוספים טענו שהיה יותר "קל" לעיניים לקרוא טקסט, למרות שאני אישית לא שמתי לב לזה)...ציפוי המסך (ה-anti glare, מישהו מוכן להעיר את עיני לאיך קוראים לזה בעברית?) פחות מט, ולכן גורם לתמונה להראות חדה יותר

העלית נקודה חשובה, שלרוב שוכחים ממנה. במרבית מסכי הIPS (לא יודע אם זה בגלל הציפוי או תכונות הפאנל עצמו) הלבן עשוי להיראות מאט מחוספס, מה שעשוי להפריע לאנשים שרגישים לזה. ייתכן שזו הסיבה שטענו כי קל יותר לקרוא טקסט, למרות שייתכן שזה גם בגלל הניגודיות. בכל מקרה, מדובר במשהו שרוב האנשים לא יבחינו בו, או שזה לא יפריע להם גם אם כן יבחינו, אך יש מיעוט שזה כן מציק להם ושווה להיות מודעים.

פורסם

Aviel Greenberg

מה לגבי זימזום במסך U2312HM? האם הבחנת? זה הדבר היחיד שמונע ממני לקנות אותו כרגע.

פורסם

בדקתי עכשיו ושני המסכים שקטים לחלוטין, למרות שקראתי בביקורות על שניהם שכמה אנשים נתקלו בזמזומים, לכן אני מניח שבשני הדגמים קורה פעם ב- שנופלים על מסך מזמזם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים