עבור לתוכן

המלצה על לוח אם עבור i7 2600k - עד 850 ש"ח

Featured Replies

פורסם

ערב טוב,

אני מתעתד לרכוש מחשב חדש שישמש עבור משחקים כבדים ועריכת 2D (סטילס וכן עריכת וידאו).

החלטתי לרכוש את ה-i7 2600K (להבנתי הוא המעבד הטוב ביותר בטווח המחירים שעוד נחשב ל"נורמלי"?), רציתי לקבל המלצה על לוח-אם תואם שיספק יחס ביצועים-פונקציונאליות טוב ככל האפשר.

בפורום מפרטים הומלץ לי על לוח-אם של ASRock או של Intel - שנים לא התעדכנתי בתחום החומרה אבל זכרוני אומר לי שבתחום זה דווקא Gigabyte או ASUS אמורות לשלוט, לא? (כמובן ש-ASUS "דופקים" מחירים בשמיים).

אשמח לכל יעוץ/הארה/הערה שהיא.

תודה רבה ולילה טוב :)

פורסם

מה הדרישות שלך מלוח האם? הכוונה לסוג וכמות חיבורים, האם מתוכנן OC ואם כן באיזו דרגה?

בהסתייגות מכך שעריכת וידאן היא הגדרה מנורפלת ויעזור אם תפרט יותר בנושא, ייתכן מאוד שהמעבד הנ"ל כלל לא משתלם עבורך וה-

I5-2599/K יהיה הרבה יותר מתאים.

לגבי היצרנים, זה ממש לא משנה. הלוחות של כולם טוביפ ואמינים. לוח-אם אתה צריך לבחור בראש ובראשונה בהתאם לדרישות שלך ממנו, ולאחר מכן לבחור את המשתלם ביותר שעונה עליהן. לזהות היצרן כמעט שלא צריכה להיות חשיבות. על איזה לוחות המליצו לך?

פורסם
  • מחבר

הדרישות שלי הן ביצועים (אני מניח שב-Chipset זהה הביצועים יהיו דומים/זהים) וכן אפשרות נוחה לצריך כרטיס Nvidia נוסף בתור מערך SLI (אפשרות פיזית כלומר תכנון נכון של המיקום/מרווח), כמו כן אפשרות ל-USB3.0 (אבל אני מניח שזה כבר קשור לדור ה-Chipset...). בעתיד אני מתכנן לבצע OC למעבד, זכרונות אולי (אני אלך על 4x4GB 1600MHz של Kingston) וכן כרטיס המסך (Nvidia 570GTX הולך ונראה טוב יותר מה-HD 6970).

אגב, מדוע ה-i7 2600k לא משתלם עבורי? יחס ביצועי-תמורה לא כזה טוב?

הוצעו לי הדגמים הבאים:

ASRock Z68 Pro3-M Z68

Intel DZ68DB (Z68) - ATX - USB 3.0, FireWire - Gigabit Ethernet - BOX

GA-Z68XP-UD3 Intel_Z68-Chipset,

אתה רואה יתרון לאחד מן הלוחות הנ"ל?

שוב תודה!

פורסם

1. ללוח אם אין ביצועים. הוא הרכיב שמספק את התשתית לחיבור כל הרכיבים המותקנים בו ואינו מוסיף או גורע מביצועי רכיבי העיבוד שבו (מעבד ומעבד גרפי). לכן הבחירה של הלוח צריכה להעשות על-פי הדרישות שלך ממנו מההיבט הזה.

2. כל מעבדי Sandy Bridge מבוססים על אותה ארכיטקטורה. ההבדל בין מרובעי הליבה ממשפחת i5-2xxx ובין מרובעי הליבה ממשפחת i7-2xxx הוא בעיקר טכנולוגיית ה-Hyper-Threading. ה-Core i7-2600K משתלם רק למי שמשתמש בתוכנות המנצלות Hyper-Threading. במשחקים ובעבודה שוטפת אין לזה משמעות, בקידוד וידאו יש לזה אולי משמעות (תלוי בתוכנה) אבל ממש לא בטוח שתוספת הביצועים (הלא מאוד גדולה) מצדיקה את תוספת המחיר. כמו כן אם אתה מתכנן OC גבוה ייתכן שתצטרך לבטל את ה-HT בשלב כלשהו כדי לחסוך בצריכה האנרגיה ופליטת החום. כך שכל עוד עריכת וידאו אינה שימוש עיקרי או לא שימוש שכל שניה בקידוד היא קריטית, ככל הנראה ה-Core i5-2500K יהיה משתלם עבורך הרבה יותר.

3. לאור חסרונותיו היחסיים אני באופן אישי ממליץ לך לשקול שוב את כדאיות יצירת מערך מרובה כרטיסים גרפיים, בייחוד אם אתה לא מתכוון ליצור ולהשתמש בכזה ישר מההתחלה (כי בבוא העת שהכרטיס הגרפי הנוכחי שלך כבר לא יספיק, ישתלם לך הרבה יותר לקנות כרטיס גרפי עדכני, על כל המשתמע מכך, ולא להוסיף עוד כרטיס "מיושן").

4. ערכות השבבים מסדרה 6 של Intel לא מכילות בקר USB 3.0. בחלק מהלוחות היצרן הוסיף שבב הרחבה שמציע בדרך כלל 2 חיבורי USB שכאלה. כך שזה יותר תלוי בלוח ולא בערכת השבבים.

5. איזה OC אתה מתכנן למעבד (בינוני? גבוה?). לזכרונות אין לך שום טעם לבצע OC אלא אם כן זה נעשה למטרת תחביב.

6. הלוחות שהמליצו לך עליהם הם יחסית בסדר אבל אף אחד מהם לא ממש עונה על הצרכים שלך (אולי ה-GA-Z68XP-UD3). השניים הראשונים לא יאפשרו לך ליצור מערך SLI והאחרון מציע רק חיבור HDMI (מה שאולי משנה ואולי לא) וגם קצת פחות עדיף ל-OC גבוה. בכל מקרה בגלל שקידוד הוא אחד השימושים שלך אני חושב בהחלט ערכת שבבים Z68 היא הנכונה, בתנאי שהלוח תומך ב-Virtu כדי שבקידוד תהיה לך גישה לטכנולוגיית ה-Quick Sync (שוב, בהנחה שהתוכנה שבה אתה משתמש תומכת בכך).

בהנחה שאתה נשאר עם הדרישה למערך מרובה כרטיסים לוחות מומלצים הם:

ASrock Z68 Extreme 4

P8Z68-V

שניהם חורגים אמנם ממסגרת התקציב אבל הם די היחידים שעונים על כל הדרישות שלך. יאפשר לך ליצור מערך מרובה כרטיסים, לא יגבילו ב-OC במגבלות קירור אוויר ומים.

אם תוותר על מערך מרובה כרטיסים, תגדיר יותר טוב את ציפיות ה-OC שלך, או תוותר על היכולת לנצל את טכנולוגיית ה-Quick Sync (כלומר אפשר לקנות לוח P67) ייתכן שניתן יהיה לבחור בלוח זול יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה הרצינית, בהחלט גרמה לי קצת לחשוב. החלטתי לקחת מפרט "ביניים" במקום High-End שישמש אותי מספר שנים, לאחר מכן אוכל לשדרג נקודתית/רוחבית את המערכת במידת הצורך.

מה דעתך על לוח-האם, המעבד והזכרונות הבאים כמערכת אחת? (לא אבצע OC כנראה, אולי רק ב"ימיה האחרונים" של המערכת כדי לסחוט עוד ביצועים)

unled3dy.jpg

פורסם

1. הזכרון לא מתאים כי עובד במתח של 1.65V ואילו המגבלה לפלטפורמה היא 1.575V. זה לא אומר שלא תוכל להוריד לו מתח והוא יעבוד בצורה יציבה, אבל אין כל הבטחה לכך ועדיף לקנות זכרון שעובד במתח של 1.5V. לדוגמה (או פשוט להרכיב את הנפח הרצוי באמצעות 4 מודולים בודדים של 4GB).

2. בהנחה שאתה לא מתכנן OC גבוה כדאי לך לשקול את השילוב הבא (אני מניח שאתה מתכנן לקנות מהחנות הנ"ל ולכן המפרט לקוח משם):

Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Box, יחידות 1

₪1076

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2329

Gigabyte GA-Z68MA-D2H Z68 CHIPSET + 8GB (4GBx2) DDR3 1333Mhz, יחידות 1

₪826

http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3090

סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪1902

אם אתה זקוק ל-16GB של זכרון אז פשוט תוסיף עוד שני מודולים זהים של 4GB.

3. אני מבין שלפי בחירת הלוח שבמפרט שלך בחרת לוותר על מערך SLI, בהנחה שכן ואין לך צורך דווקא בחריצי ההרחבה הנוספים שבלוח, ישתלם לך אולי יותר לקנות את הדגם הזהה בגודל mATX ה-Pro 3-M.

4. מכיוון שהפרש המחיר בין דגמי ה-BOX וה-Tray הוא קטן אני ממליץ לך לקנות את גרסת ה-Box מטעמי תקופת אחריות ארוכה יותר. ראה הסבר כאן.

5. הערה שלא קשורה לנושא הפורום הנוכחי אך מצאתי לנכון להעיר. לדעתי הכונן הקשיח שבחרת ממש לא משתלם. ראשית, אם בחרת אותו בגלל נפח זכרון המטמון וממש החיבור, תעשה לעצמך טובה ואל תתפתה ליפול בפח הזה. ביצועי כונן נגזרים ממכלול של גורמים ואי אפשר להסיק מהם הביצועים הללו לפי המפרט הטכני בלבד. כך שכונן עם זכרון מטמון גדול יותר אינו בהכרח בעל ביצועים טובים יותר מכונן בעל נפח זכרון מטמון קטן יותר. שנית, ממשק חיבור SATA 6Gb/s בכוננים שקשיחים היא גימיק שיווקי. הכוננים הקשיחים רחוקים מאוד אפילו מלנצל את רוחב הפס שמציע התקן SATA 3Gb/s. אני גם הייתי ממליץ לא להסתפק בכונן בודד אלא לקנות 2-3 כוננים בנפח הרצוי. אחד למערכת ולעבודה שוטפת והשני לאחסון/גיבוי בהתאם לאופן העבודה שלך. הכי חשוב, לא להזניח את נושא הגיבוי המידע.

פורסם
  • מחבר

קיים זיכרון במתח הנ"ל שעובד ב-1600MHz?

בנוסף נראה לי כי אבנה מערך CrossFire עבור זוג כרטיסי HD 6950 אותם אהפוך ל-6970 בעזרת צריבת BIOS ו-OC - אתה ממליץ על לוח מסוים

שיתאים עבור זה ואולי עבור OC למעבד ה-i5 שהומלץ לי לבצע כדי למנוע צוואר בקבוק מסוים במקומות מסוימים?

פורסם

1. כן.

2. אם אתה רוצה גם OC וגם מערך מרובה כרטיסים ראה את ההמלצות שלי בהודעה הלפני אחרונה שלי:

בהנחה שאתה נשאר עם הדרישה למערך מרובה כרטיסים לוחות מומלצים הם:

ASrock Z68 Extreme 4

P8Z68-V

שניהם חורגים אמנם ממסגרת התקציב אבל הם די היחידים שעונים על כל הדרישות שלך. יאפשר לך ליצור מערך מרובה כרטיסים, לא יגבילו ב-OC במגבלות קירור אוויר ומים.

אם אתה מוותר על תמיכה ב-Quick Sync תוכל לקנות את הלוחות המקבילים להם המבוססים על ערכת השבבים P67 שהם קצת זולים יותר.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, מביקורות שקראתי עולה כי ה-ASRock 4 נותן יחס פונקציונליות-מחיר טוב מאוד, נראה לי שאלך עליו.

באשר לזכרונות, אינני המבין הגדול ביותר בתחום אולם מצאתי זכרונות שעובדים במתח 1.35V (כך נאמר), מקווה שזה לא אמור לגרום לבעיה.

הקשבתי גם להמלצתך לעבוד ב-RAID עבור ביצועים ויתירות..לדעתך יש פה עוד "שעטנז" שיצרתי בטעות עם חוסר ההבנה שלי?

unled4br.jpg

פורסם

1. הזכרונות בסדר. אני באופן אישי הייתי בודק מה עלות של זכרונות בתדר 1333 והם נפח זהה עולה משמעותית פחות הייתי קונה אותם. כאמור לתדר הזכרון אין משמעות וסביר מאוד להניח שכל זכרון 1333 במתח של 1.5V יצליח לעבוד בתדר של 1600 ללא שום בעיה (אם זה מאוד חשוב לך).

2. זה לא המקום לדון על RAID וכוננים קשיחים אבל מכיוון שכבר נגענו בזה קצת:

א. לדעתי אתה שוב קונה כוננים ממש לא משתלמים. תבדוק את הכוננים מסדרה F3 של Samsung.

ב. איזה RAID אתה מתכנן? שיפור ביצועים לא ממש תקבל ואני בספק אם יתירות היא הכרח לשימושים שלך. אתה צריך להגדיר קודם את השימושים שלך. כמה כוננים אתה צריך (איך יתבצע הגיבוי), מה נפח האחסון שלו אתה זקוק? ורק אחר כך לתכנן איך לבנות את מערך האחסון שלך בהתאם.

פורסם

הספק חזק מאוד, אתה יכול להסתפק באחד חלש יותר (וזול יותר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים