עבור לתוכן

שאלה לגבי חיבור מחשב לטלוויזיה LCD ,מ DVI ל HDMI

Featured Replies

פורסם

אני צריך לחבר מחשב לטלוויזיית LCD עם כבל HDMI ל- DVI

מחשב מחובר עם DVI וקצה ה HDMI הולך לטלוויזיה

ה DVI מחובר לכרטיס מסך של ATI 4870

בנוסף כרגע מחובר ליציאה נוספת של הכרטיס מסך מחשב סמסונג T220P כאשר הרזולוציה שלו 1920 על 1200 והטלוויזיה בעלת רזולוציה 1920 על 1080

הבעיה היא שניסיתי לשחק עם ההגדרות של הווינדוס ושל הכרטיס מסך ולא הצלחתי להגדיר ככה שאני אראה בטלוויזיה את השולחן העבודה בצורה מלאה כמו שצריך ,אלה יוצא שמוצג שולחן עבודה וחלקים ממנו בקצוות בעיקר למטה ולמעלה מוסתרים כלומר ,בקושי רואים את סרגל העבודה,כנל כאשר אני מפעיל סרט או משחק..

צריך עזרה ,מישהו נתקל בבעיה שיכול לעזור לי לפתור את הבעיה?

*אם הנושא לא מתאים לפורום אשמח אם יועבר לפורום המתאים.

פורסם

יש פונקציה בדרייבר של הכרטיס מסך, לכוון את השוליים עבור הטלויזיה, כך שלא יחרוג מהגודל הפיזי.

פורסם
  • מחבר

הסתדרתי תודה,

מסתבר שיש פונקציה בטלוויזיה שעושה התאמה למסך ..

פורסם

הייתה לי את הבעיה ומעבר לעשות בטלוויזיה "Just Scan" כך שיתאים את הגודל למסך יש עוד כמה דברים שאתה צריך לשנות ב-CCC אחרת התצוגה שלך תהיה לא חלקה 100%.

כנס ל-CCC ולך ל My Digital Flat Panels

חפש את אופצית ה-Scaling ובטל אותה אם היא מסומנת, אם המסך פתאום קטן או גדל לך אל תלחץ מזה תיכף נסדר את זה.

הדבר הבא שאתה צריך לעשות זה לחפש את אופצית ה Overscan ולשים אותה על 0%

ככה תקבל מסך ברזולוצית 1920x1080 אמיתית וללא התאמות של הטלוויזיה או סקיילינג של הכרטיס מסך.

פורסם

ואגב למרות שהנייטיב של ה-T220P היא 1900x1200 כמעט ולא תראה הבדל ב-1080, היה לי את המסך הזה גם וזה באמת זניח...

פורסם
  • מחבר

הייתה לי את הבעיה ומעבר לעשות בטלוויזיה "Just Scan" כך שיתאים את הגודל למסך יש עוד כמה דברים שאתה צריך לשנות ב-CCC אחרת התצוגה שלך תהיה לא חלקה 100%.

כנס ל-CCC ולך ל My Digital Flat Panels

חפש את אופצית ה-Scaling ובטל אותה אם היא מסומנת, אם המסך פתאום קטן או גדל לך אל תלחץ מזה תיכף נסדר את זה.

הדבר הבא שאתה צריך לעשות זה לחפש את אופצית ה Overscan ולשים אותה על 0%

ככה תקבל מסך ברזולוצית 1920x1080 אמיתית וללא התאמות של הטלוויזיה או סקיילינג של הכרטיס מסך.

תודה על התגובה,

בדקתי איפה שכתבתה לבדוק והשורה היחידה שקשורה ל SCALING זה בחלון הראשון בתת כותרת "ENABLE GPU SCALING" אבל גם ככה היא לא מסומנת , אז הכל תקין?

ואם כבר חזרנו לנושא ,משום מה אני לא מרוצה מאיכות הצפייה בסרטי 1080P כשאני רואה ישירות מהמחשב עם כבל, לעומת איך שאני רגיל לראות סרטים באמצעות הסטרימר הפנימי(ה-USB) של הטלוויזיה ששם האיכות יותר טובה וחלקה ,למה זה ככה? אולי יש עוד כמה דברים שצריך לכוון בכרטיס הגרפי?

אה ובמשחקים ציפיתי שיראו יותר יפה במסך טלוויזיה מאשר ממסך מחשב, אבל לא כך הגרפיקה בטלוויזיה נראת מצועצעת ופחות מלוטשת ומציאותית יחסית כמו שרואים במסכי מחשב, יש הסבר לזה ?

פורסם

לגבי הסקיילינג תקין אבל תבדוק אם אתה מוצא את ה OVERSCAN ואם כן תוריד אותה ל-0%

בסטרימר\PS3 איכות הצפייה בתכני HD תמיד תהיה טובה יותר מסיבה פשוטה: המכשירים האלה מיועדים לעשות סטרימינג ומותקנים בהם מעבדי תמונה ומקודדים מיוחדים כדי לספק איכות תמונה ברמה הכי גבוהה. גם אם אני עושה סטרים מה-PS3 של סרט HD ומשווה את זה לחיבור HDMI ישיר למחשב התמונה הרבה יותר טובה מהמחשב. כרטיס מסך של מחשב, חוץ מזה שהוא מספק רזולוצית HD וחיבור HDMI לא מכיל מקודדים ומעבדי תמונה שמיועדים לכך במיוחד, לכן היתרון תמיד יהיה לסטרימר או לקונסולה.

יש כמה דברים שאתה יכול לעשות כדי לשפר את איכות התמונה:

1. לא להתקין חבילות קידוד (K LITE למשל), יש בהן המון דברים מיותרים שעלולים לגרום לבעיות, מספיק FFDSHOW

2. תוריד את GOM Player, מהניסיון שלי זה הנגן הכי איכותי שיש היום והוא משפר כל סרט בצורה משמעותית, יש לו בעיה עם הצגת כתוביות בעברית משום מה הסקריפט הפוך אבל אם אתה יכול להסתדר עם כתוביות באנגלית או ללא כתוביות אז אין בעיה.

3. כנס למדריך הזה, אמנם מתייחס לגרסא ישנה יותר של CCC אבל ההגדרות אותן הגדרות ויש כאן כמה טיפים טובים לעשות אופטימיזציה לתצוגה: http://www.tweakguides.com/ATICAT_6.html

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

לפני שאני מתייחס להודעה האחרונה שלך עכשיו כן גיליתי שמשהו עושה SCALING

לפי הבדיקה שלי סרטים עם רזולוציה 1920*1080 לא נראים על מסך מלאה כלומר אני רואה פסים שחורים בחלק העליון והתחתון של המסך ,

ומה שעוד מוזר לי נגיד אני מנגן סרט ספציפי זה מתחיל במסך מלא ולאחר כמה דקות חוזרים הפסים השחורים ,

ובנתיים כל מה שרשמתה בהודעה הראשונה לא היה מסומן ,כלומר תקין ,אז מאיפה הבעיה?

נ.ב אולי משהו יכול לעזור לך בבעיה שלי ,ברגע שאני עושה ב SCREEN RESOLUTION בוונדוס DUPLICATE ... כדי שיראה בטלוויזיה מסך המחשב מתכווץ כלומר נהיים פסים שחורים -כנראה עובר לרזולוציה 1920*1080 שזה לא טבעי למסך המחשב שלי

פורסם

הפסים השחורים מלמטה ולמעלה בסרטים זה כבר הגדרה של הנגן שלך, אתה צריך לעשות FIT TO WINDOW או להשתמש באופצית הזום בהגדרות VIDEO של הנגן.

לגבי זה שהסרט מתחיל רגיל ואז מופיעים פסים שחורים אין לי מושג לא קרה לי אף פעם...

לגבי הבעיה בשכפול המסכים, בגלל שאתה מעביר תמונה לטלוויזיה הרזולוציה המקסימלית היא 1920x1080 ולכן הרזולוציה של המסך מחשב משתנה, הטלוויזיה שלך יכולה להציג מקסימום 1920x1080 ולא 1920x1200. אתה לא יכול ליצור מצב שבו המסך מחשב מראה לך 1920x1200 ובאותו זמן הטלוויזיה מראה לך 1920x1080. בשכפול מסך שני המסכים מקבלים את אותה רזולוציה.

פורסם
  • מחבר

משהו מאוד מוזר הולך עם הנגן שלי לפני כן לא שמתי לב לבעיות ודווקא הייתי מרוצה ממנו יש מצב מישהו שיחק לי בהגדרות

דרך אגב אני משתמש ב media player classic שדווקא הייתי בטוח שזה נחשב לבין הטובים ,לגבי ה GOM אני מוריד בשביל להשוות איכות בכל מקרה לא אוכל לוותר על CLASSIC כי אני מעדיף לצפות בסרטים גם עם תרגום

בכל מקרה בהצעתך אני מוחק עכשיו את כל הקודקים ושם רק את ה FFDSHOW

ואני יעבור על המדריך

ונראה אם יהיה שינוי לטובה

תודה בנתיים על העזרה,

נדבר עם תהיי בעיה... ;)

פורסם
  • מחבר

טוב לאחר התקנה של קודקים חדשים

לגבי ה GOM לעומת CLASSIC אין הבדלים באיכות וידאו היתרון של CLASSIC שזה מראה תרגום בצורה תקינה

לגבי איכות בטלוויזיה אולי משהו טיפה השתפר אולי אני הוזה לא יודע להגיד בידיוק אולי הקודקים שיפרו משהו.

לגבי הפסים השחורים שפתאום התחילו להופיע שהיו לי זה היה בסרט אחת ספציפי " The Dark Knight" הבעיה בסרט כי גם ב GOM זה ככה מוזר שלא שמתי לב לזה קודם .

פורסם

יכול להיות שהטלויזיה מבצעת מניפולציות לתמונה שמוצגת מהנגן הפנימי שלה, אבל מציגה את התמונה מהמחשב כמו שהיא.

שזה בסדר גמור

נסה להסיר את כל הקודקים ולהשתמש ב-MPCHC.

יש שם גם אפשרות למתוח את התמונה לכל המסך, אם אתה ממש חייב. אבל לרוב הסרטים יש שוליים שחורים בטלויזיה. הפרופורציות קצת שונות מבקולנוע.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שהטלויזיה מבצעת מניפולציות לתמונה שמוצגת מהנגן הפנימי שלה, אבל מציגה את התמונה מהמחשב כמו שהיא.

שזה בסדר גמור

נסה להסיר את כל הקודקים ולהשתמש ב-MPCHC.

יש שם גם אפשרות למתוח את התמונה לכל המסך, אם אתה ממש חייב. אבל לרוב הסרטים יש שוליים שחורים בטלויזיה. הפרופורציות קצת שונות מבקולנוע.

כמו שרשמתי קודם אני מחקתי את כל הקודקים והשארתי רק את ה FFDSHOW

ולגבי ה MPCHC גם רשמתי בעצם שזה הנגן שבו אני משתמש media player classic בגירסאת HOME CINEMA .

פורסם

גם אני רואה את הסרטים עם הפסים השחורים בקצוות המסך, כמו שנאמר מעליי הפרופורציה קצת שונה מבקולנוע ואם אתה שואל אותי זה נראה יותר טוב מאשר למתוח את כל התמונה למסך מלא.

בטל את אפשרות Dynamic Contrast ב-CCC אם מסומנת, ותתעסק עם ההגדרות של Saturation, Brightness ו-Contrast אגב ההגדרות האלו משפעיות אך ורק על MPC ולא על VLC, GOM או כל נגן אחר אז מה שתשנה שם תראה רק ב-MPC.

פורסם
  • מחבר

טוב חבר'ה ,שתבינו זה לא שאני רואה סרטים באיכות לא טובה ,פשוט הסטנדרט לאיכות בסרטים אצלי היא מאוד גבוהה במיוחד לאחר שמתרגלים לראות דרך סטרימר פנימי ועוד כשחלק מהסרטים מקודדים ברמה מאוד גבוהה לכן ברגע שפתאום אני נתקל באיכות טיפה יותר נמוכה אני נכנס לפרנויה שאולי משהו לא בסדר אצלי בכיוונים ...

לכן לאחר הסתכלות נוספת הגעתי למסקנה שכנראה הכל אצלי תקין וזה כמובן לאחר מספר שינויים וכיולים שהמלצתם לאחרונה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים