עבור לתוכן

כשל במשחקים לאחר זמן משחק מסויים (החשכת אובייקטים ) - כ.מסך - GTX 295

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם וחג שמח,

יש לי מחשב כבר כבן שנתיים+ בזמן שקניתי אותו זה היה הכל הכי חדש אם זה Core I7 920 2.67GHZ ו 6GB RAM לוח אם של Gygabyte גם חזק מאוד...

יש לי צג של LG דגם W2261V, לא מיוחד עם ניגודיות של 1:20,000 ו Full HD והכרטיס מסך הוא Geforce GTX 295 לכן לא צריכה להיות בעיה בהפעלת משחקים או סרטים ב HD ברוזולוציה של 1920X1080 על מקסימום לצורך העניין...

הבעיה שלי במשחקים הייתה כשהוא היה מתחמם בצורה נוראית וקורס גם באמצע משחקים.

ניקיתי אותה משמועתית וזה פתר חלק מהבעיה אבל מה שלא נפתר ועדיין קורה זה מין "החשכת אובייקטים" מסויימים במשחקים. בעיקר ב Battlefield זה קרה לי כי אני משחק רק בו כרגע לצורך העניין המשחק Battlefield Bad Company 2 מה שקורה זה מין פסים שחורים שמתחילים ממרכז הכוונת של הנשק כלפי חוץ עד לגבול של המסך.

הדבר הזה מקשה באופן נוראי על המשחק והורס את חווית המשחק, לעיתים זה מחמיר ומגיע למצב כמו בתמונות פה:

http://imageshack.us/g/821/90640224.jpg/

שלחתי את המחשב לחברה שממנה קניתי אותו ומבדיקות שעשו לא מצאו משהו מיוחד אבל שלחו את הכרטיס מסך לבדיקה ביבואן, הוא הריץ בדיקות על הכרטיס והחזיר אותה לחברה שממנה קניתי בטענה שהכרטיס בסדר גמור ואין בו תקלות.

אז קיבלתי חזרה את המחשב עם הכרטיס מסך עם עידכון קטן שעשו ל BIOS ומחיקה והתקנה מחדש של הדרייברים של הכרטיס מסך, שכמובן לא פתר את הבעיה שחזרה שוב.

חשוב לי לציין זה לא קורה יש עם תחילת המשחק אלה לאחר כ 15 דקות - 1 שעה ולפעמים גם שעה וחצי-שעתיים מאז שאני מתחיל לשחק, וגם זה קורה באזורים ספציפים במפות מסויימות כשאני מסתכל לאזורים מסויימים, ולפעמים זה "מתפשט" לעוד מקומות ככל שאני משחק יותר זמן.

אני חשבתי שזה בגלל שהכרטיס מתחמם כי בבדיקות שהרצתי ראיתי שהוא מגיע גם ל 90 מעלות אבל הבנתי שהכרטיסים האלה ידועים בתור כאלה שמתחממים מהר ולא צריך לשים לב לזה כל כך.

התקנתי אתמול את Battlefield 3 ולצערי אותה בעיה בדיוק התעוררה לאחר שעת משחק....

עוד דבר שאני רוצה לציין זה שאחרי שראיתי שזה קורה ניסיתי להוריד את הגרפיקה ל LOW או גם לשנות את הרוזולוציה ליותר נמוכה מ 1920X1080 גם בדרייבר עצמו של nvidia שיניתי בהגדרות תצוגה מ איכות -> ביצועים, אבל כל אלה עדיין לא פתרו את הבעיה.

איתי שזה פורום נרחב מאוד מצליח עם הרבה מקצוענים בתחום אז אשמח לקבל הצעות ופתרונות לבעיה שלי,

תודה רבה ושוב ברכת חג שמח,

יהונתן

פורסם

זה נראה כמו artifacting שקורה בד"כ מחימום יתר אבל מצד שני אני ועוד הרבה משתמשים מסדרת 500 (יש THREAD מעל 10 עמודים עם בעיה זהה באתר הרשמי של EVGA) היינו עדים לתופעה לאחר שהמחשב היה דלוק ללא כיבוי או SLEEP במשך זמן רב.

יש לי GTX580 בן חודש תוצרת ASUS ואחרי שלא כיביתי את המחשב די הרבה זמן וללא SLEEP התחילה לי התופעה בקטנה במשחק אחר, לאחר שקראתי את ה THREAD שם עשיתי מה שאנשים אמרו - COLD BOOT למשך כמה שניות והדלקה מחודשת - בינתיים זה סידר את הבעיה אבל מי יודע זה גם עשוי לחזור ובמידה וכן - אני חושב שהחלפה של הכרטיס בהחלט דרושה כאן. כמעט כל האנשים שם הם בעלי סדרה 500 חוץ מכמה עם סדרת 200 ככה שאני לא בטוח שמדובר באותה תופעה אבל האם גם אצלך כיבוי מטפל בתקלה ואז היא חוזרת או שמספיק הפעלה מחודשת של המחשב או של המשחק מסדרת אותה? אם זה כך אז זה משהו אחר כי ריסט אצלי ואצלם לא עזר, רק כיבוי ופריקת מתח של המערכת ובעיקר הכרטיס.

את האמת שלא ניסיתי לשחק BFBC2 למשך זמן רב כדי לראות אם זה יקרה שם גם אלא רק COD: BO, צריך לבדוק את זה כי הוא בטוח מחמם את הכרטיס הרבה יותר..

אגב הדיון שעליו דיברתי: http://www.evga.com/forums/tm.aspx?&m=811877&mpage=1

אולי רק מדובר בבאג בסדרת 500 אבל מי יודע.. תעדכן אותנו אם התרחיש זהה גם אצלך (במיוחד כשהחברה טוענת כי הכרטיס תקין).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה katlani,

אני מזכיר הכרטיס שלי הוא סדרה 200 ולא סדרה 500! כך שאני בספק אם זה אותה בעיה אבל אני לא שולל כלום....

כשאני יוצא מהמשחק / מכבה את המחשב ומדליק ונכנס למשחק שוב זה קורה שוב...

המחשב שלי לא דלוק הרבה זמן, אני מכבה אותו בלילות ואחרי הרבה זמן שהוא כבוי ואני משחק אז הבעיה מתעוררת כמו שאמרתי אחרי X זמן,

אם אני רק עושה ריסט או רק יוצא ונכנס אז הבעיה קורת שוב לאחר זמן קצת יותר אם אני זוכר נכון...

פורסם

טוב עקרונית ממה שכתוב שם זה שזה יכול להגרם מספק מתח לא תקין, הגדרות מתחים ב BIOS (אולי שווה לרסט אותן) ואפילו דרייברים..

כל זאת כמובן אם החומרה תקינה כפי שהחברה טוענת (באיזו חברה מדובר אגב?)

פורסם
  • מחבר

- שכחתי לציין עוד דבר שלא יודע אם זה קשור אבל החלפתי גם ספק כוח! היה לי ספק כוח חזק של חברה טובה ברח לי השם שלה עם הספק של 550 W והחלפתי לספק של 700W שבמקום אחר אמרו לי לשדרג וסתם קניתי אותו ב 600 שקל.

החברה שממנה קניתי את המחשב וגם בדקה לי אותו זה Iqpc - http://www.iqpc.co.il/Home/index.asp

את המחשב אגב קניתי בהמלצת האתר הזה, היו רשימות מפרטים מומלצים ובאיזה חברות אז המליצו בעיקר עליהם.

פורסם

שמע לאחרי שקראתי את הרוב שם ולאור העובדה שבדקו לך את הכרטיס במאמץ (והחלפת PSU) אני רק יכול לחשוב שמדובר או בפאק של NVIDIA שמתבטא גם בסדרה 200, אי תאימות בין חומרות והקושחות שלהם או דרייברים וטלאיים של משחקים שגורמים לחימום יתר.

אתה עובד עם BIOS אחרון של לוח האם?

הדרייבר האחרון של NVIDIA שידוע כדרייבר בעייתי (אני אישית משתמש בו האמת)?

פורסם
  • מחבר

אני גם חושב אחי,

מבדיקות שהרצתי באינטרנט ראיתי שיש פאק בדגם הזה ספציפי - GTX 295 והוציאו גם GTX 295 משופר חודשיים אחרי זה שדי "תיקן" את בעיית ההתחממות...

BIOS - גירסא אחרונה כמו שאמרתי לך החברה עידכנה לי בזמן שהמחשב היה אצלהם

Driver של Nvidia - גירסא אחרונה, היה לי את ה 280.26 ועכשיו הורדתי את הגירסא הכי חדשה שהיא 285.27 היא גירסאת BETA והיא הכרחית בשביל להפעיל את ה Battlefield 3 שהוא דרש אותה בעצם...

חשבתי על להחליף כרטיס לחדש יותר אבל ממש כואב לי בכיס לחשוב על זה בהנחה שהכרטיס GTX295 עלה לי 2,450 שקל לפני שנתיים.... ושהוא בעצם עדיין עובד והוא לא "מת" כביכול....

פורסם

חשבתי שהתכוונת ל BIOS של כרטיס המסך לא של הלוח.. אוקיי

לחבר שלי יש 295 אני אבדוק איתו בקרוב

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אחי אני אשמח,

אם עוד מישהו רואה את הפוסט ויכול לעזור אני אשמח גם כן,

שבוע טוב.

פורסם

שאלתי אותו הוא לא ניתקל בבעיה הזאת אבל אני חושב שבעבר היו לו בעיות אחרות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים